Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Subaru Forester 2.5XT /турбо/ 2006

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Subaru Forester 2.5XT /турбо/ 2006

Здравей колега,

преди 2 години за малко карах 2.5 ХТ с ръчни скорости - проблеми които излязоха при мен беше съединителя - общо взето на 40 000 се сменя /това е при малко душманско каране/. Разхода градско /София/ не падаше под 12, междуградско около 8-9.

В момента карам Трибека 2011 год., разход градско около 16-17 при спокойно каране, с ръчкане - около 20. Междуградското е около 10-12, под 10 трудно мога да я сваля.
    Това което много ме дразни е постоянното тропане някъде на нещо. То не бяха тампони, биалетки, в момента се е раздрънкала рейката. Всички тампони са сменени преди около 30 000 км, сега пак са тръгнали. Коментарите на майсторите са - "ми те тампоните са едни за Импреса, Легаси, Форестър и Трибека, и защото Трибеката е най-тежка ги къса бързо....". Става въпрос за кола на 88000 км, купена нова от Субару Мотърс, още гаранционна.

Ако мога нещо друго да помога - насреща съм.

Поздрави!

Коментар

Адмирации за откровения пост!
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от georgesl Преглед на мнение
        Здравей колега,

преди 2 години за малко карах 2.5 ХТ с ръчни скорости - проблеми които излязоха при мен беше съединителя - общо взето на 40 000 се сменя /това е при малко душманско каране/. Разхода градско /София/ не падаше под 12, междуградско около 8-9.

В момента карам Трибека 2011 год., разход градско около 16-17 при спокойно каране, с ръчкане - около 20. Междуградското е около 10-12, под 10 трудно мога да я сваля.
        Това което много ме дразни е постоянното тропане някъде на нещо. То не бяха тампони, биалетки, в момента се е раздрънкала рейката. Всички тампони са сменени преди около 30 000 км, сега пак са тръгнали. Коментарите на майсторите са - "ми те тампоните са едни за Импреса, Легаси, Форестър и Трибека, и защото Трибеката е най-тежка ги къса бързо....". Става въпрос за кола на 88000 км, купена нова от Субару Мотърс, още гаранционна.

Ако мога нещо друго да помога - насреща съм.

Поздрави!
        Е ужас....как да не псуваш до където има автомобилопроизводител!Кой каквото ще да говори,все по-боклучиви и еднодневни коли се произвеждат,това е...конфекция...даже респект от името на легендарни марки вече не съществува и не е показател за здравина и дълговечност!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
          Е ужас....как да не псуваш до където има автомобилопроизводител!Кой каквото ще да говори,все по-боклучиви и еднодневни коли се произвеждат,това е...конфекция...даже респект от името на легендарни марки вече не съществува и не е показател за здравина и дълговечност!
          Какво се учудваш? Практиката с доживотния лизинг (нова кола на 3-7г.) ще се прилага все повече и на все повече места, където условията го позволяват.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Настъпваш ме по мазола.
            Зат'ва вече няма да си купя чисто нова кола. Дразнещо е да изтърсиш една торба пари за кола и да установиш, че фабрични фпластмасите клопат и скърцат по-зле от 25 годишниото ми чероки. За качеството на материялите да не говорим. Т"ва ако има как и носачите ще правят от пластмаса. Минат се 50 000 км, смесено каране и волана + скоростния лост се протърка. А след 2-3 години мластмасите, особено в студено време скърцат като гатер-банциг.
            - За антикорозионна обработка няма да коментрирам, щото туко виж Мегана изгние, докато пиша.
            - Гаранциите са най-голяма уловка. Уж гаранция, пък за смяна на масло търсят 5 пъти повече отколкото в най-скъпчийския сервиз в нашия град. А горивото не го слагам в сметката. И разни други изключително дразнещи неща.
            Е имаХ мечта да си взема ЧИСТО нова кола, отдавня я сбъднах, но винаги ще съжелявам, че се прекарах така. По-добре нещо на 30 000, върнато от лизинг на 1-2 година на 30%, че и повече по-ниска цена, отколкото от магазина.

Поздрави !
            п.п. Става пъпрос за Рено Меган 1.5Dci, закупен през 2004г, лично от мен. Отдавна го продадох, но огурчението ще остане за цял живот.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
              Настъпваш ме по мазола.
              Зат'ва вече няма да си купя чисто нова кола. Дразнещо е да изтърсиш една торба пари за кола и да установиш, че фабрични фпластмасите клопат и скърцат по-зле от 25 годишниото ми чероки. За качеството на материялите да не говорим. Т"ва ако има как и носачите ще правят от пластмаса. Минат се 50 000 км, смесено каране и волана + скоростния лост се протърка. А след 2-3 години мластмасите, особено в студено време скърцат като гатер-банциг.
              - За антикорозионна обработка няма да коментрирам, щото туко виж Мегана изгние, докато пиша.
              - Гаранциите са най-голяма уловка. Уж гаранция, пък за смяна на масло търсят 5 пъти повече отколкото в най-скъпчийския сервиз в нашия град. А горивото не го слагам в сметката. И разни други изключително дразнещи неща.
              Е имаХ мечта да си взема ЧИСТО нова кола, отдавня я сбъднах, но винаги ще съжелявам, че се прекарах така. По-добре нещо на 30 000, върнато от лизинг на 1-2 година на 30%, че и повече по-ниска цена, отколкото от магазина.

Поздрави !
              п.п. Става пъпрос за Рено Меган 1.5Dci, закупен през 2004г, лично от мен. Отдавна го продадох, но огурчението ще остане за цял живот.
              Не се кахъри толкова!Поне си опитал,видял си и си си взел поука,т.е научил си нещо,което не би повярвал,ако ти разправя друг..това не е малко!Опита от първа ръка е най-ценния учител.Жив и здрав и дано още много железа на колела да те радват
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Мдааа, днес видях мотора /Н6 3.6л./ на една Трибека "долу" - изтропал - колата купена нова от Субару Моторс БГ, на 100 000км.!
                Е, проблемът е дошъл не от марката, а от т.нар. "гаранционно ослужване - смяна" на маслото - не е било пипано, само с добавка - след прочистване, пада нагара от старото и воала - чисто нов изтропал мотор, при това малко след изтичане на гаранцията....
                Не знам по света как е, но от БГ нова кола не бих си взел /ако имам някога такава възможност/...
                Иначе хубава кола, салона запазен, естествено предимно твърда пластмаса, но не поддаваше скърцащо при натиск; кожен салон - запазен, само шофьорската седалка леееко нацепила, но на общия фон изпъната кожа, изпъкваше дразнещо....

За Форестър 2.5ХТ не вярвам на разход 12 градско, освен в сферата на легендите - реално ми се въртят едни 15-17-20+, извън - 10-ката е на 90, с темпомат, при това в посока София-Бургас.....

Интересното е, че при Аутбек 3.0л. ламбда корекцията е до ок. 2500 оборота, след което отпада и съответно разхода спира да е "добър"...., някой да знае защо!?

Коментар

Хм, точно на тая Трибека по гаранция и сменяха на два пъти амортисьор, а и задния диф май ремонтираха, та едва ли са "икономисали" от масло....
                  А кожата Чефо верно я поддържа без компромис.
                  Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                  Opel Frontera V6

Коментар

2007-а взех нов форестър 2,0 атмосферен, 158 коня, базов модел. Карам го всеки ден. До момента освен масла и филтри съм сменил: НИЩО! Колега от субару форума ме попита къде си обслужвам форито и като му отвърнах "никъде" се втрещи. Поне за мен е страхотно удоволствие и сбъдната мечта да си купя нов автомобил и до момента не съжалявам въобще /нагледал съм се на доста бангии втора ръка преди това/. Мисля, че ускорението си му е добро /9,7 сек. но за ръчка де/. 2,5ХТ и аз мисля, че няма как да е само 12 градско, това е голям дзвер - все пак динамиката му е 6,0 сек. за ръчката и 7,1 за автомата. И да добавя - нищо не ми тропа и скърца с изключение на захващането на щората на багажника. Не е уместно и сравнението на мегана със субаруто /опит с мегани имам колкото щеш - служебните ни са мегани/. Трибеките май наистина дават проблеми с окачване и рейки. 3,0 двигателя харчи, но не ускорява толкова добре, за разлика от 2,5ХТ - който си харчи, но и върви като самолет. На 2,5 ХТ са му леко слабички спирачките за тази динамика. Като, че ли най-здрави са форитата до 2008-а, също и импрезите до 2008-а и легаситата 1 и 2.

Коментар

Коментарите на майсторите са - "ми те тампоните са едни за Импреса, Легаси, Форестър и Трибека, и защото Трибеката е най-тежка ги къса бързо....". Става въпрос за кола на 88000 км, купена нова от Субару Мотърс, още гаранционна.
                      Ако това са ти го казали "майсторите" от Субару Мотърс , е напълно ясно защо никой не си кара колата при тях след като и изтече гаранцията. Те слагат части не каквито трябва , а каквото имат. Тампоните са различни за всички модели на Субару, а даже има разлика и на един модел но различна година на производство, защото и диаметъра на стабилизиращата щанга е различен.

Коментар

Първоначално публикуван от plaskom Преглед на мнение
                        Ако това са ти го казали "майсторите" от Субару Мотърс , е напълно ясно защо никой не си кара колата при тях след като и изтече гаранцията. Те слагат части не каквито трябва , а каквото имат. Тампоните са различни за всички модели на Субару, а даже има разлика и на един модел но различна година на производство, защото и диаметъра на стабилизиращата щанга е различен.
                        За съжаление не бяха те, а друг сервиз, препоръчан ми като читав за субару. Според субару мотърс е нормално колата да скърца....... Няка смисъл да коментирам....

Коментар

Напротив, има смисъл да коментираш! Всеки трябва да си доказва името постоянно и е добре да се знае кога някой /в случая автосервиз/ спира да го прави - в крайна сметка ще помогнеш да си харчим парите там, където си заслужава! :-)
                          Толкова повече, ще е интересно и какви омайни разкази са ти били предоставени от тези сервизи...

Коментар

Първоначално публикуван от ф-008 Преглед на мнение
                            ... Не е уместно и сравнението на мегана със субаруто /опит с мегани имам колкото щеш - служебните ни са мегани ...
                            - в никакъв слуай не сравнявам Субаро с Рено , просто изказах мнение за чисто нов автомобил. Никой не може да ме убеди, че кола произведена през 2013г. ще издържи повече във всеки един аспект от кола произведена през 1985-1994, пък ако ще е Лендкрузър 200 .
                            Просто производителите се "усетиха", че колата трябва да издържи максимум гаранционния срок, след това на вторични

Поздрави !

Коментар

аз пък имам добри спомени от Меган комби 1.9дти купен нов 2001г, чипосан и каран както аз си знам - нисък разход /6/100 градско, 5.5 на магистрала/, никакви проблеми с окачването или с каквото и да било. Ремонтирал съм 3 неща за 100 000км - кормилна рейка /рециклиране за 300лв/, една ролка свиреше /на нея пишеше Koito-Japan/ и един лагер на главина, който се оказа здрав в крайна сметка
                              Наистина не може да се сравнява със субару, защото струваше 20 000лв + ДДС /данъчен кредит/...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                аз пък имам добри спомени от Меган комби 1.9дти купен нов 2001г, чипосан и каран както аз си знам - нисък разход /6/100 градско, 5.5 на магистрала/, никакви проблеми с окачването или с каквото и да било. Ремонтирал съм 3 неща за 100 000км - кормилна рейка /рециклиране за 300лв/, една ролка свиреше /на нея пишеше Koito-Japan/ и един лагер на главина, който се оказа здрав в крайна сметка
                                Наистина не може да се сравнява със субару, защото струваше 20 000лв + ДДС /данъчен кредит/...
                                Зае.. ги и Рено.Правеха коли като хората миналия век!Ама пустите японци да вземат да направят дефектна ролка,та да потроши убавата кола..тц,тц..
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X