Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Порше каен объркване на клеми за акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Порше каен объркване на клеми за акумулатор

Здравейте пичове имам питане относно моя дърт каен 2005г 4,5бензин!.. Вчера направих една глупост реших да му заредя акумулатора че по малко го карам и при бързане му обърках клемите на плюса с минуса! За малко но явно нещо е, дало фира, щото върти и като луд ,но не възпламенява сместа! ..Компа ми изписва некъв надпис pcm valuie workshop "с някъв знак триъгалниче завито със кръг отвън! Какво може да съм батисал сиреч изгорил?

Ми например компютъра ма мотора може да си бастисал, както и всяка друга електроника.

Прочети му грешките. После може да св бабува.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Триъгълничето с кръгче май беше PSM (с-мите за стабилност), PCM е друго- радио, аудио, нави и т.н.
      Което не отменя казаното от Спарки.

Коментар

И все пак - започни прегледа с баналните предпазители (бушони разговорно му)...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Извиках диагностик и излезе компютъра на мотора ДМЕ модул някъв явно съм го думнал!.. Обаче сега тряя вида къде е в колата за да го поръчам! Некви номера на него ми казаха че имало значение! И некъв друг psm2 модул но основно първият! Четох че играел роля за двигателя!

Коментар

Ето - https://www.google.com/search?q=caye...cMfSNI38s,st:0

на 3,2 е пак там.
            и ако се чудите на акцента на пича доколкото съм чувал е българин
            Във видеото споменава и за ремонт, явно има какво да се ремонтира.

Коментар

Проверих бушон по бушон и смених някои защото ми казаха че няма как да замине тоя модул от това което съм направил! Върти си яко с новият акумулатор не изписва нищо на компа на таблото но не пали! НЕ възпламенява сместа! Чудя се да не е някой реле! Това че има газов инжекцион не би тряяло да има значение щото си палеше на бензин по принцип!

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                кръгчето триъгълниче свети ли още?

Първоначално публикуван от pavel1973 Преглед на мнение
              Проверих бушон по бушон и смених някои защото ми казаха че няма как да замине тоя модул от това което съм направил! Върти си яко с новият акумулатор не изписва нищо на компа на таблото но не пали! НЕ възпламенява сместа! Чудя се да не е някой реле! Това че има газов инжекцион не би тряяло да има значение щото си палеше на бензин по принцип!
              С диодна пробна лампа провери има ли импулс на дюзите. Може и на бобината да видиш.
              Ако нямаш - направи си.

Коментар

Кръгчето изчезна с триъгълника всичко си е уж нормално върти стартера но не възпламенява! Компютъра нищо не показва на колата!Да не е някое реле? Казаха ми че не е от Дме модула на двигателя уж!

Коментар

Газовите уредби имат 1-2 предпазителя - виж ги ? Захранването на бензиновите дюзи минава през газовия комп. Ако газовия ги е откачил поради повреда в него, също няма да пали.

Коментар

В такъв случай не е ли най- лесно да махне бушона, захранващ газовия комп?

Коментар

Това пУрше къде се намира, че не може един електричар да го погледне за 30 минути?
                      В Габрово , на Северния полюс???
                      Тук яко мистериозна тема се заформя

Коментар

Първоначално публикуван от pavel1973 Преглед на мнение
                        Кръгчето изчезна с триъгълника всичко си е уж нормално върти стартера но не възпламенява! Компютъра нищо не показва на колата!Да не е някое реле? Казаха ми че не е от Дме модула на двигателя уж!
                        Айде звънни утре след 11.00ч

0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Около София се намира, има един тук с Поршета се занимава ама много е тежък тряя да е по новичко иначе не се захваща нали разбираш! Прегледах газовият бушон на газта здрав е!Главният де факто но компа как да го разбера дали е заминал на газта?

Коментар

Имах предвид да МАХНЕШ бушона на газовия комп и да видиш тогава какво става .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X