Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Misfire counter и Vagcom

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Misfire counter и Vagcom

    Темата можеше да е и в раздел VW, но все пак колата е Кайен. 3.2 . От известно време прекъсва основно на газ, все по-осезателно.. След като трима газаджии я гледаха и бяха категорични първо да сменя свещи го направих и прекъсването изчезна... за 300 км. Следващите заподозрени са бобините - вчера ходих при един диагностик и видях, че има " misfire counter", на втори и трети бяха на един и два ПОРЯДЪКА повече от другите. Сменихме едната бобина - без ефект. Реших да сменям една по една старите с новата и да следя къде ще се появи/ изчезне мисфайър. Само дето не мога да открия на моята версия VCDS LITE1.2 не мога да открия къде са тези броячи. В сайта на производителя Ross-tech има едни таблици, според които са в блок 015 и 016, но при ман там излизат други данни. По-новите версии имат бутон "Add measuring blockz",но при мен го няма.
    Къде да ги търся мисфайърите ?
    Последно редактирано от ивайло; 06-10-22, 06:29.

  • #2
    Здрасти, доколкото си спомням "леката" версия не показва графики и таблици, може и паметта да ме подвежда, че от поне 2 години не съм палил ваг кома, да кажат и колегите

    Коментар


    • #3
      Моята борба продължава . Смених мембрани на изпарителя и PCV клапана , колата заработи доста по-добре , но след като поработи 15-20 мин продължава да се усеща прекъсване. Поръчах още една нова бобина и почнах да ги въртя , белким усетя промяна , ама ... Петко Бочаров. Ходих и при приятел механик с '' истински '' Вагком , не Лайт , и там броячите на мисфайърите НЕ СА ТАМ , където ги показват разните източници по нета ( блок 015 и 016). Писах и на склада (66 ) , отговориха ми:
      " Не мога да ви помогна с информация в този случай. Софтуера не е ограничен по подобен начин, чете всички канали които предоставя контролера."
      Ако някой знае къде да ги намеря тези броячи ще съм благодарен. Идеята ми е да разместя новите бобини и да видя дали се променя прекъсващия цилиндър . Така ще знам дали е бобина или да търся други причини. Имам и ЕЛМ 327 и ТОРК ПРО.
      п.с. Там , където ме прати Juiced били заети до края на годината .

      Коментар


      • Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        Записвай си час от сега, винаги може да не се явиш. Ама по-добри няма. Иначе се сещам за още един човек ,който прави само вагини 0896670196 - Самуил . Просто Атанас работи масово 70 % от времето си на точно такива мотори.

      • ивайло
        ивайло коментира
        Редактиране на коментар
        Имаш предвид Самуил от Гюнтер сервиз ли ?

    • #4
      Впрочем, усещане за прекъсване и прекъсване са 2 различни неща. Тоест може и да нямаш мисфайъри. Факта че си въртял всичко и не усещаш разлика говори в тая посока. Ако си въртял свещи, бобини и си премерил компресия и е еднаква, още повече би говорило в тая посока.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #5
        Свещите са 6 нови, бобините са 2. Ако съм имал две дефектни може да не уцеля новите да са на мястото на калпавите , т.е да остава винаги поне една проблемна. Сега се замислих колко са възможните комбинации с две нови при 6 цилиндъра - май 30. Затова ми се искаше да ги видя тези броячи в домашни условия и да елиминирам или потвърдя останалите бобини като причина. За другото си прав. Даже трябва да видя с какво да уплътня щуцерите за газта към колектора без да го свалям. Че и за това газаджиите записват за след Осми март. Отделно тест на вакуумните пътища.

        Коментар


        • #6
          Не мога да стигна и пушека след Спарки и темата му за Черокито, но се опитвам : след последната смяна на бобина ( в смисъл въртя останалите 4 стари ) и всичко заспа. Изчаках да врътна 1500 км и тогава да се похваля, че съм суеверен. След смяната на 6 свещи,2 бобини, мембрани на изпарител и PCV разбрах какво е да караш Порше​​ ( е, с малкото моторче на ВАГ).

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X