Колеги, въпросното табло на снимката по-долу е от фейслифтова Фронтера B - 2003 година модел, дали ще стане на моята фронтера от подписа ми, просто да закача куплунзите и всичко да е ок и дали ще има значение какъв ще е индекса при скоростомера и дали ще има значение ако е от дизелова или бензинова фейслифтова Фронтера?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Таблото с уредите
Свий
X
-
От: Таблото с уредите
Защото на малкото екранче с показанията на километража и за изминатите километри на брояча, освен че изгоря подсветката, самите цифри излизат вече като йероглифи подобно на борд компютъра екрана, когато има липсващи пиксели-чертички, самата подсветка се сменя лесно но поправката на мини лентовите кабелчета на самото екранче не ми е по-силите и си е пипкава работа за ремонт, ако е изобщо възможно за ремонт, въпросното фейслифтово табло ми хареса, не само като кръгови сиви очертания ами е и по-ново като година на производство, затова питам дали става за директна замяна?Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнениеМмм не знам за друго, но на това ше му пълниш оборотомера
Впрочем, защо искаш да си сменяш твоето?
П.п. моята е 2004, а таблото ми е по-различно... като че ли...
Ето за кое екранче става на въпрос:
Коментар
-
Това е от дизел /по оборотомера/, а дали ще показва вярно трябва да провериш! Иначе и моето е такова, само без сивите циферблати - това е по-гиздаво де!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
За достъпа до екрана пак трябва да махаш стрелките, а това е най-гадният момент - след това вече почват да задържат на някои места и бих го направил само ако няма друг вариант. Защо не пробваш да звъннеш на човека който ремонтира бордовете /нали ти дадох телефона/ - може да е правил и километража?!Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Таблата с уредите обикновено се предлагат на доста прилична цена и ако докопам такова от по-новите, разправията ми ще е минимална, само монтаж и демонтаж, а и от едното табло ще мога да ползвам крушките, диодите, евентуално някои и от стрелковите индикации също може да послужи като резервна част, като цяло ще ми стъпи по-евтино и по-бързо.Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеЗа достъпа до екрана пак трябва да махаш стрелките, а това е най-гадният момент - след това вече почват да задържат на някои места и бих го направил само ако няма друг вариант. Защо не пробваш да звъннеш на човека който ремонтира бордовете /нали ти дадох телефона/ - може да е правил и километража?!
Затова и питах дали ще стане от по-новите фейслифтови табла за да няма изненади, така и иначе ако намеря такова ще го купя с уговорката, ако не тръгне да мога да го върна и чак тогава да занеса моето си табло на ремонт при твоя човек.
Коментар
-
Таблото от фейслифт трябва да стане, защото разликите са минимални и не вярвам да са пипали нещо друго освен визията! Но има вероятност да попаднеш на такова с проблеми - това си е болест на ОФБ, преди две седмици гледахме една от 2003 в Дупница със същото табло като на снимката и всичко работеше докато не включиш светлините и всичко спира! Затова ми се струва, че може да е по-добре да си ремонтираш твоето - поне му знаеш състоянието!Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Всъщност сега ми хрумна нещо, на мен ми трябва реално само брояча за километрите и с функция за нулиране, дали се продава подходящо електронно дисплейче с датчик и да го монтирам отделно, нещо подобно като за велосипедите, само това ми трябва реално, брояч за изминатите километри, така няма да пипам изобщо таблото и да се занимавам с купуването на друг с евентуални проблеми за които спомена?Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеТаблото от фейслифт трябва да стане, защото разликите са минимални и не вярвам да са пипали нещо друго освен визията! Но има вероятност да попаднеш на такова с проблеми - това си е болест на ОФБ, преди две седмици гледахме една от 2003 в Дупница със същото табло като на снимката и всичко работеше докато не включиш светлините и всичко спира! Затова ми се струва, че може да е по-добре да си ремонтираш твоето - поне му знаеш състоянието!
Коментар
-
Имаш предвид на борд компютъра, не се бях сещал изобщо, че там съм го нагласил да си гледам моментния разход на гориво, а как се нулира там километрите?Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеМисля, че е прекалено сложно! Имаш дневен километраж на борда - защо не го ползваш?
Коментар
-
Ако ти работи общия километраж, ползвай някое приложение за телефон.
Аз съм така с витарата, дневния прескача и си записвам всяко зареждане. С един бърз поглед разбирам колко км съм минал от последното зареждане, а програмата си изчислява разход в литри, лева и разни други полезни статистики.
Коментар
-
Това е много добра идея, ама изобщо не се бях сетил че мога да ползвам приложение за телефона, ти и Едо имате по една бира, за борд компютъра и за приложениетоПървоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнениеАко ти работи общия километраж, ползвай някое приложение за телефон.
Аз съм така с витарата, дневния прескача и си записвам всяко зареждане. С един бърз поглед разбирам колко км съм минал от последното зареждане, а програмата си изчислява разход в литри, лева и разни други полезни статистики.
п.с. Километража и дневния брояч са дигитални на едно екранче, което е с липсващи пиксели - чертички, само при студовете се оправят и се виждат.
Коментар
-
Километража на борда се нулира с долното /или горното - сега не се сещам точно/ копче за управлението му - натискаш и задържаш.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Благодаря за хубавата идея относно борда, понеже борда е на немски език, почти не съм ползвал и разучавал функциите му.Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеКилометража на борда се нулира с долното /или горното/ копче за управлението му - натискаш и задържаш.
п.с. Тези от Опел как пък не се научиха да правят свестни табла, още от времето когато карах Вектра А 89 г., все нещо не и работеше по километража, после на предишната ми Фронти, та и на сегашната....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар