Здравейте, колеги, случи ми се следният проблем вчера сутринта стартирах двигателя всичко ОК, отидох до магазина и на тръгване изненада лампата на чека мига. Въртя аз но само припалва и угася и така няколко пъти. Някакви идеи и съвети да я подкарам, че майстора далеко.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Не пали Фронтера А спорт
Свий
X
-
От: Не пали Фронтера А спорт
Извинявай, колега, бензин е.От скоро я имам около 2 месеца. Обслужена и прегледана, горивния филтър сменен. Моторът е Х20SЕ. Предният ден ходих до гората, това и първото каране на такъв терен, да не би да е овлажняла капачката?
Коментар
-
Първоначално публикуван от felsher Преглед на мнениеИзвинявай, колега, бензин е.От скоро я имам около 2 месеца. Обслужена и прегледана, горивния филтър сменен. Моторът е Х20SЕ. Предният ден ходих до гората, това и първото каране на такъв терен, да не би да е овлажняла капачката?Както ти е казал колегата по горе най вероятно е имобилайзер.Дръпни ключа настрани от контакта за няколко секунди и пробвай пак,при мен помага.
Коментар
-
Така от веднъж умира бензинова помпа!
Дано да е емобилайзера, ама там пък каква шитня е мани мани!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Колегата е описал следното : "...припалва и угася..."
Ако е имобилайзер , изобщо няма да припалва. Пък и лесно се проверява - просто да провери дали свещите хвърлят искра .
Така че везните клонят към недостиг на гориво . А каква е причината за това ? Ами най-простата е да е свършил бензина .Другата е , както спомена Exalibur , да е заминала бензиновата помпа .
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Така, от кое да започна: 1 имам един коментар който още не е публикуван. 2 Джиджавката която е до контактният ключ забелязах ,че не мига; не работи касетофонът а часовникът светва само като припалва. Утре ще и проверя свещите, а колкото до горивото почти съм убеден, че има поне 30 литра бензин (но все пак) стрелката показва над половината.
Коментар
-
Гледай сега... има някакви бая неяснотии около написаното и затова можеш и да очакваш още по-неясни отговори! Аз съм със същият мотор и макар да си бях втълпил, че нямам имобилайзер и чип в ключа, уви оказа се, че имам! При мен понякога се получава такова мигане на оранжевата чек индикация и се оправя след завъртане на ключа в начална позиция и изчакване 4, 5 секунди докато се чуе едно щракване на реле някъде в компа, или имобилайзера. После пробвам пак, иникацията не мига и си паля. Понеже рядко ми се случва не съм му обърнал още сериозно внимание и с двата ми ключа се случва. Щом някъде ти се губят тоци си провери бушоните макар, че часовника и радиото са на различен бушон от този на бенз. помпа. Често алармаджиите закачат имобилайзерите на алармите към бензиновата помпа и по-точно прекъсват тока към релето и. Може и от там да ти се получава бъг. Ако релето не работи също ще ти мига оранжевата индикация, това също е пробвано!ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Благодаря колеги, за оказаното съдействие. След няколко дневно питане, лутане и съвети, ровичкане и като крайна мярка бях решил да влача Фронтерката 20 км! Проблемът е решен. Оказа се изгорял бушон, този който е на осветлението на купето и касетофона (има нарисувана крушка и говорител ), невероятно за мен но е така. А може би не толкова невероятно, защото винаги при изгасяне на двигателя се чува три пъти звукова сигнализация. При смяната на бушона касетофонът и часовникът се включиха, а също така и осветлението в купето. Чипът ми е залепен за имобилайзера. Това е от мен, отново благодаря за отзивите.
Може да се закрие темата.
Коментар
-
Само дето 110% не е от това не паленето
никога никъде от тая страна на галактиката не е измислен автомобил който от бушон за осветление на купето и касетофона да не позволява двигателя да запали че пък и грешка в иначе доста простия комп на х20се-то да записва.
Да знаеш, че пак ще ти се случи.no signature no problems
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар