Винаги съм смятал, че теста с максималната скорост е най-достоверен за състоянието на колата - вчера пробвах Фронтерата от подписа на магистралата край Пловдив посока София /има значение/, километража спря на 170. Честно казано очаквах малко повече, със стандартните гуми 245/70/16 съм и обикновен дизел на Лукойл. Някой да е правил това упражнение да си сверим часовниците?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Максимална скорост ОФБ?
Свий
X
-
От: Максимална скорост ОФБ?
170 си е екстра - то по книжка й дават 157....
аз на моята съм й вдигал 180 по ГПС, но не се чувствах комфортно и реших да не настъпвам повече. Това на газ и 245/75 R16 гуми. Километража показваше 186-7, със стандартните щеше сигурно да е с още 7-8 км отгоре....В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
-
Колеги нека не забравяме най-важното, производителя дава за фронтерите ни максималната БЕЗОПАСНА скорост 150км/h, фронтерите ни не са X6 или Кайен! Не дай си Боже на магистрала карайки с 170км/h и попаднете на вдлъбната и нагъната част от хубавите ни магистрали ще ви отнесе в полето по таван!!! Не бъркайте максималната дадена скорост от производителя с безопасната такава!
п.с. С моя 2.0 мотор и аз съм достигал на равно 160км/h по АМ Тракия но с 245/65/15 асфалтови гуми, можеше и още но не посмях и беше само за първи и единствен тест когато купих фронти!
Коментар
-
Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение170 си е екстра - то по книжка й дават 157....
аз на моята съм й вдигал 180 по ГПС, но не се чувствах комфортно и реших да не настъпвам повече. Това на газ и 245/75 R16 гуми. Километража показваше 186-7, със стандартните щеше сигурно да е с още 7-8 км отгоре....Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеКолеги нека не забравяме най-важното, производителя дава за фронтерите ни максималната БЕЗОПАСНА скорост 150км/hHonda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеТука става въпрос за моментен тест от няколко секунди - докато стрелката спре. Мисля, че всеки може да си избере достатъчно безопасен участък от 1-2 километра за да пробва състоянието на машината. Наясно съм, че тази кола не е предназначена за постоянно каране с високи скорости - просто това е най-истинската проверка за мен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение.... производителя дава за фронтерите ни максималната БЕЗОПАСНА скорост 150км/h.....Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеДа ме прощаваш приятелю, но "максимална безопасна скорост" е толкова разтегливо понятие , че нито съществува като заводска характеристика, нито пък производителят на Фронтера го пише някъде.?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение... И коя фронтера може да вдигне В ПЪТИ по-висока скорост от максималната обявена от производителя???
Коментар
-
На фронтера а спорт максималната скорост е 157 или 158 km/h в зависимост от източниците на информация. Не си я надхвърлил с многоПри мен километража показва едно и също с ГПС-а с гуми 265/75/16 или около 32ки. С 31-ци километража показва повече ....
Коментар
-
При 95% от автомобилите километража показва повече от реалната скорост. Един вид застраховка от страна на производителя-хем достигате максималната скорост,хем няма проблеми с полицейските радари и от там дела срещу производителя.
Коментар
-
Aз съм с ОФAДБ 2.4, 140-150по "Трaкия"нa гaз без проблем ,но не и повече,че мойте хорa сa вътре и съм нaщрек винaги.Гуми 265/70/15 и мотор в кондиция ,но нa 263000,мa не знaм кой път.Нa бензин не съм я тествaл ,но съм сигурен ,че може повече,нaдaли обaче ще пробвaм,джип е ,не е спийд пилaчкa.Те мaгистрaлите не сa зa тaкивa скорости,нямaт и дaнни,120/130 си е перфектнa скорост.Имa едно мото"-Ти искaш дa си бърз,aз пък искaм дa минaвaм нaвсякъде!"Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеи може да вдигне без проблеми в пъти повече км/h от обявените максимални скорости от производителите?
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеВ случая производителя е написал 150км/h максимална скорост
Щом ще е "в пъти" най-малкото е "два пъти". После следва "три пъти".
Респективно-300 км/ч, 450 км/ч...
Не е лошо да се внимава какво се пише.Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар