Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Максимална скорост ОФБ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Максимална скорост ОФБ?

Винаги съм смятал, че теста с максималната скорост е най-достоверен за състоянието на колата - вчера пробвах Фронтерата от подписа на магистралата край Пловдив посока София /има значение/, километража спря на 170. Честно казано очаквах малко повече, със стандартните гуми 245/70/16 съм и обикновен дизел на Лукойл. Някой да е правил това упражнение да си сверим часовниците?
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

От: Максимална скорост ОФБ?

170 си е екстра - то по книжка й дават 157....
    аз на моята съм й вдигал 180 по ГПС, но не се чувствах комфортно и реших да не настъпвам повече. Това на газ и 245/75 R16 гуми. Километража показваше 186-7, със стандартните щеше сигурно да е с още 7-8 км отгоре....
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Колеги нека не забравяме най-важното, производителя дава за фронтерите ни максималната БЕЗОПАСНА скорост 150км/h, фронтерите ни не са X6 или Кайен! Не дай си Боже на магистрала карайки с 170км/h и попаднете на вдлъбната и нагъната част от хубавите ни магистрали ще ви отнесе в полето по таван!!! Не бъркайте максималната дадена скорост от производителя с безопасната такава!

п.с. С моя 2.0 мотор и аз съм достигал на равно 160км/h по АМ Тракия но с 245/65/15 асфалтови гуми, можеше и още но не посмях и беше само за първи и единствен тест когато купих фронти!
      Последно редактирано от Еделвайс; 23-02-15, 11:23. Причина: п.с.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
        170 си е екстра - то по книжка й дават 157....
        аз на моята съм й вдигал 180 по ГПС, но не се чувствах комфортно и реших да не настъпвам повече. Това на газ и 245/75 R16 гуми. Километража показваше 186-7, със стандартните щеше сигурно да е с още 7-8 км отгоре....
        Това с V6 ли?
        Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          Колеги нека не забравяме най-важното, производителя дава за фронтерите ни максималната БЕЗОПАСНА скорост 150км/h
          Тука става въпрос за моментен тест от няколко секунди - докато стрелката спре. Мисля, че всеки може да си избере достатъчно безопасен участък от 1-2 километра за да пробва състоянието на машината. Наясно съм, че тази кола не е предназначена за постоянно каране с високи скорости - просто това е най-истинската проверка за мен!
          Honda XL600LM, 1987

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
            Тука става въпрос за моментен тест от няколко секунди - докато стрелката спре. Мисля, че всеки може да си избере достатъчно безопасен участък от 1-2 километра за да пробва състоянието на машината. Наясно съм, че тази кола не е предназначена за постоянно каране с високи скорости - просто това е най-истинската проверка за мен!
            В този случай напълно съм съгласен с теб, аз също съм тествал така, просто останах с впечатлението че би карал често с такава скорост

Коментар

.... производителя дава за фронтерите ни максималната БЕЗОПАСНА скорост 150км/h.....
              Да ме прощаваш приятелю, но "максимална безопасна скорост" е толкова разтегливо понятие , че нито съществува като заводска характеристика, нито пък производителят на Фронтера го пише някъде.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Да ме прощаваш приятелю, но "максимална безопасна скорост" е толкова разтегливо понятие , че нито съществува като заводска характеристика, нито пък производителят на Фронтера го пише някъде.
                Здрасти Владо, да поясна малко, на всяко едно МПС производителите дават максимална скорост, естествено не пише "Безопасна" но в действителност имат впредвид точно безопасна, инак как ще обясниш че всеки който има например ОФА 2.0 и то на по 20-тина години а не чисто нови и може да вдигне без проблеми в пъти повече км/h от обявените максимални скорости от производителите ?

Коментар

Павка,производителя посочва ли максимална безопасна скорост на мокро??? Че е различна от тази на сухо И коя фронтера може да вдигне В ПЪТИ по-висока скорост от максималната обявена от производителя???

Коментар

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
                    ... И коя фронтера може да вдигне В ПЪТИ по-висока скорост от максималната обявена от производителя???
                    В случая производителя е написал 150км/h максимална скорост, е да ама аз и другите колеги сме вдигали над 150км/h , лично аз 160, можеше и повече но не посмях, колегата Едо 170км/h и такива ти ми работи

Коментар

На фронтера а спорт максималната скорост е 157 или 158 km/h в зависимост от източниците на информация. Не си я надхвърлил с много При мен километража показва едно и също с ГПС-а с гуми 265/75/16 или около 32ки. С 31-ци километража показва повече ....

Коментар

Мерете с ГПС и ще се учудите, колко трудно се вдигат скорости по-високи от посочените от производителя
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

При 95% от автомобилите километража показва повече от реалната скорост. Един вид застраховка от страна на производителя-хем достигате максималната скорост ,хем няма проблеми с полицейските радари и от там дела срещу производителя.

Коментар

Aз съм с ОФAДБ 2.4, 140-150по "Трaкия"нa гaз без проблем ,но не и повече,че мойте хорa сa вътре и съм нaщрек винaги.Гуми 265/70/15 и мотор в кондиция ,но нa 263000,мa не знaм кой път.Нa бензин не съм я тествaл ,но съм сигурен ,че може повече,нaдaли обaче ще пробвaм,джип е ,не е спийд пилaчкa.Те мaгистрaлите не сa зa тaкивa скорости,нямaт и дaнни,120/130 си е перфектнa скорост.Имa едно мото"-Ти искaш дa си бърз,aз пък искaм дa минaвaм нaвсякъде!"
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

и може да вдигне без проблеми в пъти повече км/h от обявените максимални скорости от производителите ?
                              В случая производителя е написал 150км/h максимална скорост
                              Павкаааа...

Щом ще е "в пъти" най-малкото е "два пъти". После следва "три пъти".
                              Респективно-300 км/ч, 450 км/ч...

Не е лошо да се внимава какво се пише.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X