Привет колеги, някой от вас правил ли е механизъм или чрез някакви чалъми, позиция за легло на късата база, мисълта ми е като ходим на къмпинг но за по една нощ, да не разпъвам палатка а да може и в джипа да се пригоди легло? Или късата база си е прекалено къса
? Питам информативно ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Позиция направа на "легло" фронтера къса база
Свий
X
-
От: Позиция направа на "легло" фронтера къса база
Здравей колега,
имам дълга фронтера и съм спал вътре,но е малко къса-спи се диагонално на багажника и то при положение че задните седалки са прибрани напред.За късата незнам-може би има чалъм да става по-дълга от дългата.ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
Grand Cherokee 2.7
GSM 0888148630
-
За една нощ да се спи в колата (за тези, в които има място вътре), трябва да се свали всичкият багаж, а на следващия ден да се качи наново. Това определено може да отнеме повече време от разпъване и прибиране на някоя палатка тип "pop-up", например Quechua от серията 2 Seconds, Outwell Fusion и други подобни:
Коментар
-
Явно няма да стане, след като на дългата база ти е било късо и си спал диагонално, понеже става въпрос аз и половинката ми да спим в джипа
,та ще си ползваме палатката която си имаме, инак най-доброто решение за мен си е покривната палатка която се продава в нашия форум от наш известен колега (но колегата се е отказал за една седмица да помисли дали да я продава), въпреки че писах пръв в темата, друг колега ме е изпреварил с разговор по телефона... Та покрай тези палатки се замислих за вариант вътре в джипа, но няма как да се получи... мерси за съветите колеги
Коментар
-
Същият въпрос стоеше пред мен за ТЛК-70 серия къса база. След известно протичане на мисъл(
) стигнах до извода, че е възможно-изрязваш плоскост, която да ви издържи с ширина, която би позволила да влезе в купето над свалени донякъде облегалки и с дължина от предното стъкло(или от волана) до задното
После мислиш къде и на какво шЪ легне плоскостта-не е невъзможно.В моя случай на средни и задни колони, като на предната част по средата се слага един сгъваем крак, който се подпира на тунела. Но трябва да имаш отгоре багажник, на който да я пренасяш.Може да се измисли вариант да се сгъва на 3, или 4 части...така, че не се отчайвай!
много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Мда. Има и друг вариант : закачваш едно туристическо ремарке и леглата , предварително сгънати на 3-4 части , както и подпирачките , ги караш в ремаркето . А също там за по-удобно слагаш нарочни гаечни ключове и скобите(или жабките , или нам си какви болтове) за монтаж на конструкцията .Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение.... стигнах до извода, че е възможно....
Има и друг вариант : две койки от спално помещение на ТИР кабина . Монтират се панти и едното легло отвътре в купето на левия борд , другото на десния. Тъкмо в транспортно положение ( вдигнати) ще са затъмнили и страничните стъкла нацяло , та няма да те пече слънцето .
Сигурен съм , че може и други умни решения да се намерят , ако се напъне нечий мозък .
Обаче ей този проблем остава :
Следователно изводът е : не носете багаж !Първоначално публикуван от pecix Преглед на мнениеЗа една нощ да се спи в колата ......трябва да се свали всичкият багаж, а на следващия ден да се качи наново. .....
А то пък ако не се носи багаж , леглата са подходящи ( и то не чак до там) единствено за ценителите на ....кърската любов .
А то пък ако става въпрос за горното - човек определено няма да тръгне с половинката .
А то пък ако не тръгне с половинката , тогава за какво са му легла ?! Късата Фронтера има достатъчно разстояние между предните и задните седалки , както и една много удобна ( за реализиране на различни пространствени фантазии) предпазна тръба ( в случая : в ролята на упорна) отвътре на купето по задната периферия .
... та ако оставим всички тия идеи настрани , Павка , ако първо беше сгънал задната седалка и премерил разстоянието от предните облегалки до задната врата , нямаше да пускаш темата .
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
-Първо-леглото идва на височината на долните ръбове на страничните стъкла, така че отдолу място за багаж, колкото искаш.Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеМда. Има и друг вариант : закачваш едно туристическо ремарке и леглата , предварително сгънати на 3-4 части , както и подпирачките , ги караш в ремаркето . А също там за по-удобно слагаш нарочни гаечни ключове и скобите(или жабките , или нам си какви болтове) за монтаж на конструкцията .
Има и друг вариант : две койки от спално помещение на ТИР кабина . Монтират се панти и едното легло отвътре в купето на левия борд , другото на десния. Тъкмо в транспортно положение ( вдигнати) ще са затъмнили и страничните стъкла нацяло , та няма да те пече слънцето .
Сигурен съм , че може и други умни решения да се намерят , ако се напъне нечий мозък .
Обаче ей този проблем остава :
Следователно изводът е : не носете багаж !
А то пък ако не се носи багаж , леглата са подходящи ( и то не чак до там) единствено за ценителите на ....кърската любов .
А то пък ако става въпрос за горното - човек определено няма да тръгне с половинката .
А то пък ако не тръгне с половинката , тогава за какво са му легла ?! Късата Фронтера има достатъчно разстояние между предните и задните седалки , както и една много удобна ( за реализиране на различни пространствени фантазии) предпазна тръба ( в случая : в ролята на упорна) отвътре на купето по задната периферия .
... та ако оставим всички тия идеи настрани , Павка , ако първо беше сгънал задната седалка и премерил разстоянието от предните облегалки до задната врата , нямаше да пускаш темата .
-Второ-много ще съм любопитен при къса база колко ще е въпросното разстояние?
-Трето( и последно)-споделих мое виждане, с което не ангажирам никого и всеки да решава кое-как и дали да направи!
-Четвърто-нЕма, толкоз!
много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Все пак тук се говори за Опел Фронтера . На всичко отгоре аз знам тази на Павката точно каква еПървоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение......-Първо-леглото идва на височината на долните ръбове на страничните стъкла, така че отдолу място за багаж, колкото искаш.
.....
Това , което казваш може и да стане , ама ако откачи и изхвърли задната седалка предварително .
Ако питаш за разстоянието между предните и задните седалки : много еПървоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение....Второ-много ще съм любопитен при къса база колко ще е въпросното разстояние?
....
Умишлено няма да казвам колко , та ако ти е любопитно да премериш някъде и да го сравниш с други джипове . Ще останеш изненадан .
Ако пък имаш предвид дали е достатъчно за ползване ..... на къра : това мога да го споделя само на бира , щото не се знае чии очи четат тук и току виж - стигнало до жена ми
.
Извинявай ако съм те засегнал . Не ме познаваш , а от друга страна чувството ми за хумор е малко тежко . Макар че за горните неща ( като геометрия и габарити) шега няма . Изпитано е .С други думи : Павката по-добре да търси палатка по съвета на колегатаПървоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение...Трето( и последно)-споделих мое виждане, с което не ангажирам никого и всеки да решава кое-как и дали да направи!
....
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Взех рулеткатa и почнах да мера в джипката как стоят нещата, за мое учудване дължината на късата база от задната врата до началото на волана е 2 метра, почнах комбинация със седалките, значи при сгъната само задна облегалка и сгънати предни седалки напред и максимално издърпани назад се получава почти еднаква височина като цяло до нивото на задните странични високоворители, трябва да направя някаква сгъваема плоскост по размер и отгоре да сложа подходящ по размер надуваем матрак от тези на интекс с плюшеното покритие например... да кажем че стане, остава въпроса къде ще се държи багажа както споменахте, и който включва, надуваема голяма лодка за 4 човека, 2 шезлонга, къмпинг маса, битова газова бутилка , брадва и т.н. това автоматично значи че трябва да купувам голям автобокс отгоре, което пък поражда друг въпрос и идея....
Дали да се пробвам да направя конструкция за покривна палатка? Имам стандартна палатка която е за 2-ма човека, има ли някой от вас идея - чертежи, какво трябва да купувам като алуминиеви профили, каква сгъваема алуминиева стълба за качване и основа за профил където ще ляга покривната палатка.... ? дали ще е осъществимо да направя покривна палатка, че цената на готова такава, която и не се намира лесно в БГ а го има и то в Англия но на цени от 1600 лв.....
Ето такава покривна палатка да стане в общи линии:
Коментар
-
Толкова е , обаче :Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеВзех рулеткатa и почнах да мера в джипката как стоят нещата, за мое учудване дължината на късата база от задната врата до началото на волана е 2 метра.....
А де ?!Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение.....остава въпроса къде ще се държи багажа както споменахте, и който включва, надуваема голяма лодка за 4 човека, 2 шезлонга, къмпинг маса, битова газова бутилка , брадва и т.н. ...
За палатки на покрива има писано много в съответния раздел , тук във Форума . Даже има колега , който ги прави и продава.
Та в една от темите ( когато аз четях) , не помня точно , но май някой колега с Ленд Роувър поставяще един прост казус от гледна точка на недостатъците :
- Представи си че предната вечер си пил много бира . А това е нормално при наличието на печени вкусотии на барбекюто и мохабета с приятели около лагерния огън и пред джипките
. Качваш се по някое време на покрива да спиш , обаче посред нощ бирата дава зор даже и при здрава простата. И тръгваш да излизаш , търсейки подходящ храст , обаче си забравил , че си на покрива ......
Последно редактирано от Vlado_Ts; 28-07-14, 17:16.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Затова писах накрая след равносметката че направо обмислям идеята да направя покривна палатка, мераклия съм за това, приемам всякакви съвети, чертежи..Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
Затова писах накрая след равносметката че направо обмислям идеята да направя покривна палатка, мераклия съм за това, приемам всякакви съвети, чертежи..Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
Няма такава опасност, така и иначе на палатка ходя все с половинката ми и с бирата много не прекалявамПървоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеЗа палатки на покрива има писано много в съответния раздел , тук във Форума . Даже има колега , който ги прави и продава.
Та в една от темите ( когато аз четях) , не помня точно , но май някой колега с Ленд Роувър поставяще един прост казус от гледна точка на недостатъците :
- Представи си че предната вечер си пил много бира . А това е нормално при наличието на печени вкусотии на барбекюто и мохабета с приятели около лагерния огън и пред джипките
. Качваш се по някое време на покрива да спиш , обаче посред нощ бирата дава зор даже и при здрава простата. И тръгваш да излизаш , търсейки подходящ храст , обаче си забравил , че си на покрива ......
Не знаех че има колега който ги изработва и ги продава, ако знаеш името на колегата би ли ми казал, сега ще хвърля едно око на другия подраздел
Коментар
-
Абе на младини и аз така се заричах като теб .Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение....
Няма такава опасност, така и иначе на палатка ходя все с половинката ми и с бирата много не прекалявам
.....
Така че не бързай.
За колега ще ти пиша на лична , за да не се сметне за търговска реклама.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Така, намерих точната тема: http://www.offroad-bulgaria.com/show...EB%E0%F2%EA%E0, изчетох я цялата и научих доста подробности относно покривната палатка, мислех че няма да е сложно направата на такава конструкция, но след прочетеното..., наистина разумно решение е 2-ра ръка запазена покривна палатка, или варианта предложен от Владо за който ще чакам връзка с въпросния човек и ще видим...
Коментар
-
Като цяло мисля, че си се захванал с някакво извращение, но за една нощ става...
Един колега си купи палатка за покрива, но при него е малко по-удобно, защо има пикап. Само да ти кажа, че читава палатка в пластмасов корпус, която се отваря за две минути излиза от 1300лв. нагоре. Моят съвет е да измериш ширината в купето, да купиш един Интекс дюшек и да пробваш различни варианти, като го навреш в купето... ако трябва опитай с изцяло легнали предни седалки и демонтирай задните
Цялата тази операция, ако ще спиш вътре обаче ще ти изисква и готин багажник на покрива, където да си държиш багажа. Като цяло смятам, че не е удачна нашият размер джипки за такива неща, но кой знае... ти обичаш да експериментираш, може да измислиш нещо готино
ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Ето малко идеи за самостоятелна изработка на покривна палатка:
http://avtotravel.com/Forums/Doma-Na...ance/Autohome/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Коментар