Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заместител на важен воден маркуч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заместител на важен воден маркуч

Колеги, налага ми се да сменям големия воден маркуч свързваш радиатора и термостата, вижте на снимката той си е оригиналния, на него има номер GM 91149167, ходих до официалните дилъри, но за съжаление е спрян от производство , а маркуча - предишния собственик е стягал прекалено скобата откъм термостата и е рязал поне 2 пъти от края, и маркуча вече няма останал материал да режа, знае ли някой от вас колеги да е приспособявал от друго мпс маркуч, и нещо много важно ми казаха, този маркуч нарочно е със специфични извивки тъй като се обезвъздушава системата от него, така че е важно да има същите извивки! Някакви идеи

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:231220132135.jpg
Прегледи:1
Размер:75.8 КБ
ID:6040146

В най-лошия случай ще търся втора употреба, но понеже си е гумено съединение и е желателно да е нова.

От: Заместител на важен воден маркуч

Резни го по средата и му сложи тръба със същият размер.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
      Резни го по средата и му сложи тръба със същият размер.
      Проблема е извивката откъм термостата, виж на снимката оградено в червено, тече под скобата там гумата се е разкъсала от пренатягане и вече няма накъде да се нахлузи повече към термостата...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12.jpg
Прегледи:1
Размер:106.9 КБ
ID:5551812
      Последно редактирано от Еделвайс; 08-01-14, 16:06.

Коментар

Ето ти, от моторкар, маслоустойчив, 4-5 лв. беше...
        Докато си намериш по-хубав. Ако твоя не е напукан като го погледнеш челно, резни го през средата на правото и с някаква 10-на см. метална тръба и 2 хубави скоби и забравяш.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/fanatic/cooling%20mod/IMG_0932_1.jpg
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Ето ти, от моторкар, маслоустойчив, 4-5 лв. беше...
          Докато си намериш по-хубав. Ако твоя не е напукан като го погледнеш челно, резни го през средата на правото и с някаква 10-на см. метална тръба и 2 хубави скоби и забравяш.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...IMG_0932_1.jpg
          Мерси Божко за идеята, ще се опитам да намеря някъде залежал на склад оригиналния маркуч, а дотогава ще съм с твоя вариант

Коментар

Може и с маркуч за високо налягане една кривка и две скоби. Бях правил една хонда така преди две години и още я карат така
            Opel frontera 2.4i

Коментар

При моя мотор на същия маркуч има даже и тройник, на който е монтиран датчика за перката. Минах по твоя път докато от 5 места ми казаха, че е спрян от употреба, а от един магазин чийто име ще си спестя ми казваха, че последно са го продавали за по 100 и няколко лева!?!? В крайна сметка от магазин за маркучи си купих такъв за някакъв Форд от, който използвах завойчето, което тръгва от термостата, тройника и след него го резнах и наставих с оригиналния. Така и така ще правиш разни упражнения потърси си и качествени скоби преди това!
              ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Оригинален - само ако е на поносима цена! Преди години карах Рено Еспейс, спука му се подобен маркуч, че на него имаше и тройник с датчик. Обявиха ми цена от близо 150 лв., и аз платих. Оказа се, че трябва да чакам доставка от Франция ( после се оказа, че частите за Еспейса не идвали от заводите Рено, а от Матра, ако не се лъжа ), която щеше да дойде за 2 седмици ( в края на краищата се оказаха 4! ).
                Още първата седмица отидох на местното гаражно магазинче за водни съединения и си избрах два маркуча с подобни кривки, от двата направих един с тръба, вместо тройника, в която един стругар за 10 лв. ми направи отвор за датчика. Монтирах го и така си го карах няколко години, до като се разделих с Еспейса. Оригиналния още ми се търкаля някъде из мазето неразопакован...
                Казано е:
                -"Обичай ближния",
                щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  , този маркуч нарочно е със специфични извивки тъй като се обезвъздушава системата от него, така че е важно да има същите извивки! Някакви идеи

.
                  Това не е вярно, някой те е подвел.

Коментар

Иначе преди три години купувах от Олимпия другото водно съединение, оригинално, което е два пъти по дълго, и даже има допълнителна термозащита, където минава близо до блока и не става от никаква друга кола - беше 67 или 68 лв. Няма как това което е на снимката да е 100 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Съгласен, това са глупости.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                        Мерси Божко за идеята, ще се опитам да намеря някъде залежал на склад оригиналния маркуч, а дотогава ще съм с твоя вариант
                        Твоя мъркуч изглежда много здрав. Срежи го през средата както ти казах и така ще имаш 10 см. в горния край за изрязване до здраво. Не се занимавай с излишни глупости. Тая кола я направи златна.
                        no signature no problems

Коментар

както обяснява колегата,явно вече не може да реже,щото щуцера на корпуса на термостата опира в маркуча, и не влиза достатъчно. може да ползваш всякакъв маркуч от друга кола, стига да ти паснат извивките, дори и да не са същите като твоите,или пренади с тръба както казват колегите две парчета маркуч. ако втората употреба не е напукан или опечен, не е пролем да сложиш и такъв, не се пука лесно.

Коментар

Същия маркуч ми се спука преди година, не можах да намеря оригинален за това отидох със стария в магазина и си намерих подобен от друга кола, не помня от каква кола беше, може да потърсиш.

Коментар

(Мнение на sony bono)

Съгласен, това са глупости.
                              Добре че ми изяснихте, явно инфото е погрешно а тогава на какъв принцип става автоматичното обезвъдушаване, освен ако не е дълго за обясняване, питам за техническо ограмотяване ?

Твоя мъркуч изглежда много здрав. Срежи го през средата както ти казах и така ще имаш 10 см. в горния край за изрязване до здраво. Не се занимавай с излишни глупости. Тая кола я направи златна.
                              Днес свалих маркуча, срязаното се оказва от почти външния край и успях да го мушна по-навътре и сложих по-широка и качествена немска скоба за 2лв, запалих я да поработи докато се отвори големия кръг и няма ядове засега, между другото съм решил да намеря същата но 2-ра употреба маркуч за всеки случай да ми седи в багажника, мерси за съветите ви колеги

п.с. Божко относно че Фронти съм я направил златна, тя си ми е единствено МПС, не крия че обичам както за Фронти така и за техника и какво ли не, да поддържам с оригинални части и да е на високо техническо ниво, само при невъзможност прибягвам до побългаряване, изпитвам удоволствие и удовлетвореност когато поддържам както трябва при нужда, макар и да ме боли после финансово
                              Последно редактирано от Еделвайс; 09-01-14, 11:41. Причина: Допълване инфо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X