Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куплунга на перката замина...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Куплунга на перката замина...

Куплунга на радиатора на перката на вентилатора си отиде. Още миналата година беше нагорял и жалките ми опити да му стегна и почистя контактите не даде резултат. Забелязах, че едната клема и обувката в която влиза са яко нагорели и реших направо да резна куплунга, че да не остана без охлаждане в някой момент. Сега съм вързал двете жици една за друга, ама някак не ме кефи тази връзка да е неразглобяема. Жиците са доста дебели, към 3.5-4мм. и с обикновени кабелни обувки няма да се получи, тока е голям. Та... очаквам идеи? Проблемът не е сериозен, просто искам това да не е поредното побългаряване, което ми се налага да правя
    ОФА КБ X20SE + метан

От: Куплунга на перката замина...

Привет колега, веднага имам идея за това, търсех яка свръзка за включване на мощни консуматори в джипката, колегата Веско ме беше посъветвал за подходящ конектор за UPS - 50А, ето и снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:UPS1.JPG
Прегледи:1
Размер:147.6 КБ
ID:5535041Натиснете снимката за да я уголемите

Име:UPS2.JPG
Размер:157.5 КБ
ID:5535042

Според мен ще ти свършат работа, можеш да попиташ за такива непромокаеми за по-голяма защита, ще ги намериш по специализираните магазини за ел. елементи.

Коментар

Да, това не изглежда зле. За съжаление много такива магазини обикалям и не съм мяркал подобни неща... ще трябва да е някой още по-специализиран...
      ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Големи кабелни обувки-като за перка намерих в епимекс. Ползвах ги за силовото реле на халогените на багажника. 220 Вата издържат без да греят.

Коментар

Влади, току що случайно разглеждах продукти на Явор и видях че продават въпросния конектор, питай го за цена, ето снимка и номер на продукта - Vromos - 162 :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Vromos-162-300x200.jpg
Размер:10.5 КБ
ID:5536146

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
            Влади, току що случайно разглеждах продукти на Явор и видях че продават въпросния конектор, питай го за цена, ето снимка и номер на продукта - Vromos - 162 :

[ATTACH=CONFIG]649625[/ATTACH]
            Мернах я и аз тази букса... ще поогледам някъде по магазините, нямам бърза работа Благодаря за мненията! Ще намина към магазина, който колегата ми препоръча.
            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
              Куплунга на радиатора на перката на вентилатора си отиде. Още миналата година беше нагорял ...... .Жиците са доста дебели, към 3.5-4мм. и с обикновени кабелни обувки няма да се получи, тока е голям. Та... очаквам идеи? Проблемът не е сериозен, просто искам това да не е поредното побългаряване, което ми се налага да правя
              И аз моя съм го вързал директно.
              Защо си мислиш, че с обикновенни обувки няма да се получи. Ако проследиш кабелите някъде по реда сигурно ще изскочи обикновенна кабелна обувка. Най-малко релетата в кутията са с обикновенни кабелни обвки. Проблемът не е в самата кабелна обувка (и нейната контактна площ) а във връзката между обувката и кабела. С времето (и рядкото включване) поради окислението съпротивлението там нараства, появява се "малко котлонче" което изпържва самата обувка - тя поема топлината. Разбирам, че искаш всичко да ти е наред и "както трябва", но ако не осигуриш там добър контакт и с новите обувки ще се случи същото (малко по-бавно).
              Аз винаги запоявам кабелните обувки и макар това да поражда други проблеми (които според мен са решими по-лесно) осигурява достатъчно добре електрическата връзка. С обикновенна кабелна обувка (запоена) и обикновенно реле захранвах един подгревател за изпарител с три дизелови свещи (токът отиваше към 40 А, не помня вече колко точно) и нямаше проблеми с окабеляването и обувките. Едва ли вентилаторът консумира повече.
              Впрочем, как ги включвате тия вентилатори. Аз верно, че не ходя по "орлови чуки" а само до вилата и тук там из нивите ама вече втора година вентилатора ми не е завъртал. За последен път завъртя на Червен.
              ОФБ ДБ X22SE
              Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

70-80% от времето си джиткам с джипката в града. Лятото при включен климатик и прилично висене по светофарите перката се включва често. Дори да не е включен климатика, като седи на място машината мотора си загрява. Старият ми радиатор предполагам, че бе запушен, а едни юнаци от Радиано така го залепиха, че за по-лесно са изолирали две тръбички и по този начин му намалиха охладителните качества. Като цяло радиатора си бе затлачен, но това е друга тема. Сега временно съм с едно менте, което излезе около 100лв. от един сайт То загрява още по-често от стария радиатор, който пак протече. При спиране на място след около 3-4мин. перката се включва. Сега ще се уредя с друг радиатор втора употреба. Иначе си мисля, че с обикновенни обувки няма да стане, защото наистина тока явно е доста голям... При включване на перката ми примигват фаровете, а напрежението за две секунди пада с половин волт Както споменах по-горе жиците към мотора на перката са към 3.5-4мм. дебели... самите кабелни обувки в оригиналната клема са доста по-големи от стандартна кабелна обувка. Засега съм вързал жиците по най-сигурния начин, на твърдо!
                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

И аз имах напъни всчко да ми е както трябва, та досаждах на Исузо за два уплунга за едни евтини халогени.
                  Но сега имам друг подход - като ми затрябват куплунзи и други подобни "имам си една морга" и тактика - в събота към 12:30 се запътвам натам и по пътя взема една студена двулитрова каменица. Докато се занеса - станало един и нещо и там тъкмо сядат да хапват. Още като ме видят с бирата и ми подават клещите за кабели.
                  Намери си някой мъжки и женски мощен комплект куплунзи от морга ако и да не е за фронтера. А ако уцелиш и от фронтера - още по-добре. Във всички случаи от моргата ще са по-добри от "нови китайски". Е, има и вариант за оригинални, ама сигурно ще са златни. И сигурно ще вървят с моторчето.
                  ОФБ ДБ X22SE
                  Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X