Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Фронтера В 2.2 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Фронтера В 2.2 бензин

Здравейте колеги,
    бих бил благодарен, да погледнете следното нещо, като си отворите капаците: голямо ли е разстоянието между радиатора на климатика и радиатора на антифриза и има ли между дях дифузьор? Обяснявам: При мен радиатора на климатика /както и при всички коли естествено/ е пред по-големия радиатор на антифриза, но не е залепен плътно до него, а отстои на близо 80 мм от него. Физически няма как да се приближи, поради наличие на гредичка между тях и тогава остава въпросът за наличие на дифузьори между тях. По време на движение не би трябвало да има проблем с обдухването и на двата, но на място, когато се включат вентилаторите, намиращи се зад големия радиатор, според мен обдухването на малкия ще е неефективно, дори никакво. Карам Фронтерата от 4 години и никога не съм бил доволен от климатика й. Обяснявах си го с голямото купе или със слаб компресор. Не зная как след толкова време, изведнъж забелязах това голямо разстояние между радиаторите и май това обяснява нещата. Така ли е?
    JEEP KJ 3.7 V6

От: Питане за Фронтера В 2.2 бензин

Зареден ли ти е достатъчно с фреон? Ако да, пробвай да измиеш външно радиатора на климатика и пробвай как ще е след това. При мръсен радиатор не охлажда добре фреона.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
      Зареден ли ти е достатъчно с фреон? Ако да, пробвай да измиеш външно радиатора на климатика и пробвай как ще е след това. При мръсен радиатор не охлажда добре фреона.
      Сони, въпросът ми е съвсем конкретен- има ли дифузьор. Нека не се откланяме. Ще кажа, че всичко друго е проверено.
      JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

Не мисля, че има смисъл от дифузьор без вентилатор в него. Което ме кара да смятам, че щом не е имало вентилатор, не е имало и дифузьор. Сложи допълнителен вентилатор за климатик, който да се включва едновременно с компресора и ще се подобри работата му.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Не мисля, че има смисъл от дифузьор без вентилатор в него. Което ме кара да смятам, че щом не е имало вентилатор, не е имало и дифузьор. Сложи допълнителен вентилатор за климатик, който да се включва едновременно с компресора и ще се подобри работата му.
          Фронтера Б нямали оригинално отделен вентилатор за климатика както е при ОФА който стои пред радиатора?
          ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
          Grand Cherokee 2.7
          GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Просто на ПАДЛАДЕЕШ!!!! Много ясно обясних, че имам достатъчно вентилатори и въпросът ми не случайно е към точно тези, които са с 2.2 бензин на В версията. Питах- има ли нещо между малкия и големия радиатор. После ще разсъждаваме по принцип. /вентилаторите ми са два и са двускоростни/
            JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

Колега, не забравяйте че тук е форум и съфорумците помагат с най-приятелски намерения, тук не се толерира (...определен тон...), независимо че някой нещо не прочел или Ви е посъветвал друго

Относно въпроса Ви, преди време търсех вентилатор за фронтерата по други причини, та покрай това на фронтера като вашата, караше я търговеца, и ми показваше въпросния вентилатор и тогава видях че между двете пити има разстояние и беше без нищо между двете пити, и с дифузьор на големия радиатор, малката пита стоеше в лявата страна на голямата пита, но си имаше на малкия радиатор оригинално перка за климатика. Успех

п.с. Снимка - но не се вижда въпросното разстояние между двете пити, но няма нищо между двете пити, лично съм го видял при търговеца.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:123.jpg
Прегледи:1
Размер:36.3 КБ
ID:5521470
              Последно редактирано от Еделвайс; 25-09-13, 10:23. Причина: п.с. Снимка

Коментар

При движение (примерно извънградско) пак ли не работи задоволително климатика?
                Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  Колега, не забравяйте че тук е форум и съфорумците помагат с най-приятелски намерения, тук не се толерира (...определен тон...), независимо че някой нещо не прочел или Ви е посъветвал друго

Относно въпроса Ви, преди време търсех вентилатор за фронтерата по други причини, та покрай това на фронтера като вашата, караше я търговеца, и ми показваше въпросния вентилатор и тогава видях че между двете пити има разстояние и беше без нищо между двете пити, и с дифузьор на големия радиатор, малката пита стоеше в лявата страна на голямата пита, но си имаше на малкия радиатор оригинално перка за климатика. Успех

п.с. Снимка - но не се вижда въпросното разстояние между двете пити, но няма нищо между двете пити, лично съм го видял при търговеца.

[ATTACH=CONFIG]630387[/ATTACH]
                  Благодаря от сърце Павел, нищо лично и обидно в думите ми към никой, шегата ми не е разбрана правилно, за което се ИЗВИНЯВАМ СЪРДЕЧНО НА ВСИЧКИ!!! На снимката не е "моята" Фронтера, ако тази е 2.2 то не е В вариант. Затова молех колегите точно с този варант на купе и мотор да погледнат, защото зная, че всички са различни. Не изпаднах в подробности на моето описание, за да не се разводнява темата. При мен е особена смесица- 2.2 бензин GM, но всичко друго е "японско"- говоря като тип охлаждане и т.н. Аз например съм с капачка и клапан на радиатора за антифриз и с "отворено" разширително казанче. Значи моят радиатор на климатика е по цялата ширина на радиатора за антифриза, но е значително по-тесен /това не значи, че не е сменян и не е като оригиналния тип/. Вентилаторите ми са два, еднакво големи и се намират зад радиатора на антифриза, откъм мотора, и обхващат почти цялата му площ- без дифузори. Те са двускоростни, тръгват едновременно и двата на някоя от скоростите по две нива на температурата и две нива на налягането на фреона, което и както сработи по-рано. Дали трябва да има трети на тази или друг вид "пита" за климатика, или да има нещо като въздуховод между двата радиатора е въпросът. На повечето коли които съм виждал, двата радиатора са почти залепени и това е по-логичното охлаждане при един общ /или два, като при мен/ вентилатор. При голямото разстояние, както е при мен, въздухът засмукван от вентилаторите естествено и очевадно минава по по-малкото съпротивление мужду тях, още повече, че климатичната пита е доста по-тясна от антифризната. Дано съм бил ясен. Ако при друга като моята Фронтера е същото изпълнение, тогава мога да попитам за мнение дали и защо ми е "слаб" климатика. Доста експерименти съм направил, почиствал съм, с вода съм поливал малкия радиатор и т.н., но това е продължението, до което може и да стигнем. Ще кажа само, че в движение климатика ми изкарва 5 градуса, но на място те са вече 10-12, на средни обороти, при 30 градуса околна температура.
                  Но да не се отклоняваме.
                  JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Косьо Преглед на мнение
                    Благодаря от сърце Павел, нищо лично и обидно в думите ми към никой, шегата ми не е разбрана правилно, за което се ИЗВИНЯВАМ СЪРДЕЧНО НА ВСИЧКИ!!! На снимката не е "моята" Фронтера, ако тази е 2.2 то не е В вариант. Затова молех колегите точно с този варант на купе и мотор да погледнат, защото зная, че всички са различни. Не изпаднах в подробности на моето описание, за да не се разводнява темата. При мен е особена смесица- 2.2 бензин GM, но всичко друго е "японско"- говоря като тип охлаждане и т.н. Аз например съм с капачка и клапан на радиатора за антифриз и с "отворено" разширително казанче. Значи моят радиатор на климатика е по цялата ширина на радиатора за антифриза, но е значително по-тесен /това не значи, че не е сменян и не е като оригиналния тип/. Вентилаторите ми са два, еднакво големи и се намират зад радиатора на антифриза, откъм мотора, и обхващат почти цялата му площ- без дифузори. Те са двускоростни, тръгват едновременно и двата на някоя от скоростите по две нива на температурата и две нива на налягането на фреона, което и както сработи по-рано. Дали трябва да има трети на тази или друг вид "пита" за климатика, или да има нещо като въздуховод между двата радиатора е въпросът. На повечето коли които съм виждал, двата радиатора са почти залепени и това е по-логичното охлаждане при един общ /или два, като при мен/ вентилатор. При голямото разстояние, както е при мен, въздухът засмукван от вентилаторите естествено и очевадно минава по по-малкото съпротивление мужду тях, още повече, че климатичната пита е доста по-тясна от антифризната. Дано съм бил ясен. Ако при друга като моята Фронтера е същото изпълнение, тогава мога да попитам за мнение дали и защо ми е "слаб" климатика. Доста експерименти съм направил, почиствал съм, с вода съм поливал малкия радиатор и т.н., но това е продължението, до което може и да стигнем. Ще кажа само, че в движение климатика ми изкарва 5 градуса, но на място те са вече 10-12, на средни обороти, при 30 градуса околна температура.
                    Но да не се отклоняваме.
                    Всичко е наред , хубаво е че обяснихте подробно, в такъв случай ако имате възможност бихте ли снимали радиаторите и да ги постнете тук, сигурен съм че така повече колеги биха дали компетентно мнение, щом фронтерата Ви е особена смесица, както казахте...

Коментар

Toва на снимката е фронтера А с 2.2 16V И колегата Павел Василев-не си гледал добре -точно между 2-та радиатора на фронтера А е разположен масления радиатор.

Коментар

Първоначално публикуван от ianely Преглед на мнение
                        Toва на снимката е фронтера А с 2.2 16V И колегата Павел Василев-не си гледал добре -точно между 2-та радиатора на фронтера А е разположен масления радиатор.
                        Хммм... може ли в такъв случай на колегата Косьо и на фронтерата която съм гледал да са били махнати или без въпросните маслени радиатори и от там да е голямото празно разстояние между питите, това е и главното питане на Косьо?

Коментар

Колега Павел, нищо не искам да поствам предварително /снимки/, защото както очаквах тръгнахме да се плъзгаме извън темата. Въпросът ми бе прост, кратък и надявах се ясен. Молех колеги с Фронтера като моята, да погледнат ако могат и ми кажат какво има между двата радиатора. Не ми помагат разсъждения по принцип, защото не само моята Фронтера е особена смесица, а всички, както и всички други варианти на Исузо по света появяващи се под различни имена.
                          JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Косьо Преглед на мнение
                            Въпросът ми бе прост, кратък и надявах се ясен ... какво има между двата радиатора.
                            Според мен празното място е: фабрично място за маслен радиатор при различните модели и спецификации.

Модератор - изтрийте ненужното и се извинявам ако съм разводнил темата

Коментар

Не няма дифузор, мястото е предвидено за кулер. Имаш друг проблем във климатика.
                              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X