Запалката на таблото ми се е разхлабила и постоянно не ми дава добър контакт когато включвам зарядни и т.н., знам как да сваля цялото табло, правил съм го, но не мога да разбера как да сваля само запалката
, както виждате на снимката с стрелките, предполагам че с отверка внимателно се изхлузва черната пластмаса, или е по друг начин.... ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се демонтираше запалката на таблото
Свий
X
-
От: Как се демонтираше запалката на таблото
Предполагам, че самата запалка (не черната пластмаса) е на някакви ламаринени щипки отзад, които като стиснеш трябва да я измъкнеш напред. Как ще бръкнеш отзад обаче... идея си нямам!ОФА КБ X20SE + метан
Коментар
-
Ееее, една нищо и никаква запалкаПървоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнениеПредполагам, че самата запалка (не черната пластмаса) е на някакви ламаринени щипки отзад, които като стиснеш трябва да я измъкнеш напред. Как ще бръкнеш отзад обаче... идея си нямам!
, доколкото знам мисля че не е захваната със щипки а е прикрепена към черната пластмаса с тънък обръч болт, който се е разхлабил с времето и просто трябва да го стегна, че се върти много и не ми дава добър контакт, хич не ми се вярва заради една тъпа запалка да свалям цялото табло....
Коментар
-
Запалката се сваля само отзад, не я напъвайте няма да излезе. Сваля се само барчето и запалката е завита отзад, на нейния корпус има резба и е хваната с голяма гайка която се сваля на ръка.no signature no problems
Коментар
-
Мерси с съвета, много ми помогна а и на другите колегиПървоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеЗапалката се сваля само отзад, не я напъвайте няма да излезе. Сваля се само барчето и запалката е завита отзад, на нейния корпус има резба и е хваната с голяма гайка която се сваля на ръка.
, по-горе написах техническа грешка болт вместо гайка
, та знаех си че е на гайка но другото е вече ясно 
п.с. Така и така ще я свалям запалката и реших да купя нова качествена запалка, да не се занимавам да чистя старата...
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеЗапалката се сваля само отзад, не я напъвайте няма да излезе. Сваля се само барчето и запалката е завита отзад, на нейния корпус има резба и е хваната с голяма гайка която се сваля на ръка.
Така и така сме зачекнали темата , та при сваляне на барчето има ли някакъв гяволък ?
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Благодарение на колегата Kuzdov, когато разглобявах таблото за смяна на ново радиаторче за парното, сега ще ти постна от неговите съвети при разглобяването на таблото, в случая само за барчето, ето:Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
Така и така сме зачекнали темата , та при сваляне на барчето има ли някакъв гяволък ?
1. Сваляш кутията между седалките. Кутията за касетите се държи на едно винтче на дъното, под нея има 3 винта, които държат целия съндък. Има и 2 винта под гумената стелчица и още 2 малки към кожуха на скоростния лост. Освобождава се гумата на ръчната (издърпва се лоста докрай) и леко се издърпва цялата кутия назад. Кожуха на скоростния лост си остава на мястото, само със завъртане се изнизва през конзолата за касетофона по-късно;
2. Сваля се конзолата за касетофона. Има 2 винта в кутията под касетофона, две щипки отстрани, още 2 (или 4, не помня точно)отстрани в горната и част, където се захваща към таблото.
п.с. Евала Kuzdov, че не те беше домързяло да напишеш тогава толкова подробно при свалянето на цялото табло...
Коментар
-
Днес ходих до магазина и попитах за нова оригинална запалка за фронти, след справка, въпросната запалка се продава само пълен комплект от 6 части, произведена в Canada, за цена 130 лева
, бах тая златна запалка, та ще си карам със старата, има едни китайски за по 5 лв но ми се видяха толкова кекаво направени, че почистих доколкото можах налепа в дъното на оригиналната ми запалка и е добре засега.
Коментар
-
Прословутата запалка пак почна да прави мизерии и да ми прекъсва захранването на гармина и на каквото и да включа в запалката, както по-горе писах комплект оригинална запaлка e 130лв. за което няма как да дам толкова пари, поразучих доста и реших да купя отделно гнездо запалка с капаче и там да включвам съответните консуматори, след доста обикаляне успях да намеря китайско гнездо с капаче за 6 лв:
Но колкото пъти го гледам, толкова пъти ми изглежда много кекаво направен и ако реша да включа компресорчето като нищо ще го стопи, и решавам пак да търся но този път по специализираните магазини и един търговец беше много любезен, почна да търси из разни каталози и намери на някакво Ауди гнездо запалка оригинално за багажника като резервна част, и в крайна сметка след 10 дни доставка и за цена 40лв. се сдобих с оригинална немска запалка с капаче, както виждате на снимката нищо общо с китайската запалка:
Чудя се къде да го монтирам и реших да е на черното капаче което седи до касетофона, мисля че е добра идея:
Остава въпроса със захранването, мисля да взема захранване от касетофона тъй като има постоянен ток, а и ще използвам предпазителя на самия касетофон като предпазна мярка, какво мислите?
Коментар
-
Ако ще включваш компресор или трансвертер, силно препоръчвам отделна инсталация 4 кв.мм със собствен предпазител. Можеш да ползваш от тези за аудиосистеми, дето са с капаче. А оригинална не може да няма по моргите. На Нисан Терано май са същите. А и от каквато и друга кола да сложиш, все ще е по-добра от китайската."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Днес успях да намеря време и монтирах новото гнездо-запалка с капаче, стана супер хванах черната основа с 4 винта за да не се изхлузва лесно при дърпане от щипките, стана супер и работи
п.с. Куздов на компресорчето кабелите му сложих крокодилчета и при нужда директно към клемите на акумулатора
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар