Колеги, смазвате ли си ресъорите, четох тук-там, едни казват всяка година чистене на листовете и мазане с графитна грес и пвц подложки между листовете при нужда, други казват нямало нужда защото се набивали прах и песъчинки и от там впоследствие скърцане на листовете... ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смазване на ресъори
Свий
X
-
От: Смазване на ресъори
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеШпренгвах ги преди 4 години, сложих обеци и не съм се занимавал, за камион големи глезотии, да не е ставал, вярно е, ако си в пепеляк и кал какво става с греста?. Исках да съм сигурен, все пак фронтито ми е единствено мпс и гледам всичко да е в отлично техническо състояние, според възможностите ми.
Коментар
-
Не си струва да го правиш като поддръжка на годишна база. То така или иначе, ако не разхвърляш пакета на отделни листи, няма да можеш да намажеш между листите, а само отгоре-отгоре, което пък е безсмислено.
Ако имаш скъсан лист и ще го сменяш, така и така ще разхвърляш пакета. Тогава има смисъл да намажеш с грес. Но пък ако поискаш майстор да го прави, най-вероятно ще те псува
Събирането на омазани с грес ресорни листи е интересен филм. На мен ми се очертава идния уикенд да играя главната роля около едно ремарке..Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Един път в годината ги минавам с четката и разгрята графитна грес ,разредена с масло,прониква навсякъде , без да разглобявам ресорите,само вдигам и освобождавам от натоварване ресора.Ефекта е огромен возията е страхотна ,иначе е отврат!Фронтера 2.4 А ДБ.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
А що вместо да се плескате с греси не купите един комплект пластмасови шайби за ресори и не ги сложите на мястото, където са били оригиналните и не забравите за случая? Един такъв комплект за Москвич струва 2-3 лева и хартисват даже."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
В крайна сметка от завода не излизат смазани със смазка, а само с подложки. Така, че май maxxx най -правилно действа.
В една уазкова тема четох, че ги увиват и връзват с мазни парцали. Голям майтап ми се стори, но може и да греша.Последно редактирано от sony bono; 28-03-13, 09:03.
Коментар
-
Подложки си имам,но си ги мажа ,не ми пречи, смърди разгрятата графитна грес,това е гадно ,но си струва щото возията наистина е много различна и калта пада по лесно,даже и през зимата!Фира отиват един чифт ракъвици!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Oсвен полиамидните подложки (не от Москвич) ги мажа с молибденова грес. Ресорът работи по друг начин и возията няма нищо общо със сухите листове. Увиването с мазни парцали е нож с две остриета."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар