Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, станахте ли по-добър (спокоен) шофьор, като се качихте на джип от кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги, станахте ли по-добър (спокоен) шофьор, като се качихте на джип от кола?

Преди да се кача за първи път на джипката, вече почти 2 години, от 1995 год. съм карал само леки коли, и да си призная обичах да карам бързо, но откак се качих на джипката, карам бавно, спокойно, някак не чуствам нужда да карам бързо и динамично, нашите и приятелите ми казват, че съм карал почти пенсионерски. Лично аз съм много доволен от това, хем икономично карам, хем следвам всички правила за движенията

Как е при Вас, мисля че ще е интересна темата?

От: Колеги, станахте ли по-добър (спокоен) шофъор, като се качихте на джип от кола?

Нямам много опит с джиповете но карайки едно паджеро цяло лято определено ме успокои. Градско като гореше 15л/100 дизел а аз работех нощем за по 30/40€ ... крака ми стана доста лек
    От тогава карам камионче служебно ... и определено карам по внимателно.
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

От: Колеги, станахте ли по-добър (спокоен) шофъор, като се качихте на джип от кола?

Уф аз съм си спортен тип, карам спокойно сравнено със спортната ми кола но все ми липсват едно 100 коня отгоре.
      но определено съм много по-спокоен шофьор, но не знам дали не е заради възрастта.
      no signature no problems

Коментар

Аз съм на същото мнение, та аз и за това го взех.
        Определено с джипа карам по-спокойно, много рядко му удрям по някой камшик.
        СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
        ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

По-спокойното каране според мен определено идва с навъртането на годинките ( за съжаление ) и не е толкова свързано с вида на МПС-то. Поне при мен е така. Не, че и сега по някой път не настъпвам педала, но се случва мнооого рядко.
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Интересна тема! И при мен има нещо такова, дали от годинките, дали от джипката)) Често ми се налага да сменям джипката с кола и от време на време настъпвам колата, въпреки годинките Също като вас преди карах по-бързичко. Факторите са комплексни - опит, възраст, гориво, семейство....
            Аз мога да добавя още една идея. Когато карам с GPS и знам кога горе-долу ще пристигна карам спокойно, ако съм без него инстиктивно се опитвам да стигна по-рано.... В общи линии във всеки един аспект опираме до психиката, която с годините се променя.
            В крайна сметка нека да караме разумно били то по-бързичко или по-бавничко, за да стигнем живи и здрави, закъдето сме тръгнали.
            TOYOTA LAND CRUISER 120
            OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
            YAMAHA TDM 850 4TX

Коментар

Освен изброените по-горе неща, които споделям и аз, забелязвам при мен още една зависимост - като карам автоматик, карам по-бавно в града. Има ли я тази зависмост и при вас?

Коментар

От: Колеги, станахте ли по-добър (спокоен) шофьор, като се качихте на джип от кола?

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Преди да се кача за първи път на джипката, вече почти 2 години, от 1995 год. съм карал само леки коли, и да си призная обичах да карам бързо, но откак се качих на джипката, карам бавно, спокойно, някак не чуствам нужда да карам бързо и динамично, нашите и приятелите ми казват, че съм карал почти пенсионерски. Лично аз съм много доволен от това, хем икономично карам, хем следвам всички правила за движенията

Как е при Вас, мисля че ще е интересна темата?
                Мисля, че това се дължи на факта, че при фронтера А се усеща повече скоростта. Не вярвам, че ако имаш кайен със служебна карта за гориво, ще караш бавно. Не и там, където няма камери.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                  Освен изброените по-горе неща, които споделям и аз, забелязвам при мен още една зависимост - като карам автоматик, карам по-бавно в града. Има ли я тази зависмост и при вас?
                  При мен разликата беше ОСЕЗАТЕЛНА -откъм поведение и спокойствие откак карам автомат ...
                  Отделно после смених и обстановката ... пак така си карам.. автомата.
                  Карате автомати да ви е мирна главата и чист талона (поне в града)

Коментар

100-процента при мен има значение ,защото рядко се качвам на колата на жена ми ,но като се кача на 150-те коня на това малкото купе и ставам друг човек. Възраста едва ли има значение защото между 40 и 50 години мъжете правят най-много глупости.
                    Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

От: Колеги, станахте ли по-добър (спокоен) шофьор, като се качихте на джип от кола?

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Мисля, че това се дължи на факта, че при фронтера А се усеща повече скоростта. Не вярвам, че ако имаш кайен със служебна карта за гориво, ще караш бавно. Не и там, където няма камери.
                      хе хе, това много ми хареса, имаш право, нали знаеш, служебно гориво и чужда жена се...... .
                      Скоро не съм се качвал на кола, все си мисля че определено би ме предизвикало към спортно каране, щом се кача на 150 кончета и нагоре
                      Последно редактирано от Еделвайс; 22-01-13, 08:17. Причина: допълване

Коментар

Спокойствието в шофирането идва с годините стаж на пътя. Колата преди джипката ми бе дизелова с турбо и ускоряваше доста бързо. Сега фронтерката е доста тегава с теглото си спрямо конските сили. Като цяло се опитвам да поддържам ритъма на останалите участници в движението. А пък ако трябва да съм честен... движа се по-бавно, плавно, но поради габаритите на джипката не се давам, ако някой случайно реши да ми се навре в лентата особено, ако е без пуснат мигач, или просто се опитва да ме избута В този ред на мисли мога да кажа, че съм станал по-спокоен и неотстъпчив! Разбира се това по никакъв начин не означава, че не правя път на някой, който идва от малка уличка например. Предполагам ми разбирате мисълта
                        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Аз се качих от Тигра на Фронтера. Определено си смених стила на каране. Не юркам вече. От време на време като се кача на Тиграта и кракът ми натежава осезателно. Възрастта си е възраст - улягаме с годините. Но и много зависи кого и какво карам. Едно е в семейния детевоз с жената и малкия, че и багаж до тавана и върху покрива. Друго е сам в малка спортна кола.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Хайде и аз да си призная.....Да карам по нормално отколкото кола но това си е заради тежината на Фронтерката.Нямам по мощни коли от нея но кача ли се......взимам им душичката може би заради усещането че съм се качил на картинг Не че не се опитвам и Фронтерката да я карам така особенно като се заформи някоя гонка след леко засичане и доизясняване с средните пръсти.......тогава и тя е страхотна машинка!Обаче наистина джипката си дава едно спокоиствие което за щастие удря както в краиниците натискащи педалите така и ( при мен) в централната нервна система. ( с изключение когато слезна от кола и се метна да я карам...........тогава 5-6 пъти проверявам да не е дръпната ръчната) но и тогава момента на изнервеност минава бързо.Така че в крайна сметка и аз ще кажа ДА ОТКАКТО КАРАМ ДЖИП СЪМ МНОГО ПО СПОКОЕН и примерен шофьор.
                            Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                            LZ1NES

Коментар

Приятели,въпроса зададен в темата е многозначен,той провокира много интересни теми,когато си с ПС трябва да се
                              съобразяваш с правилата на "държавата" в която се движеш. 35 години работех по целия свят,нотам няма разлика между джип и детска количка,има правила PS От цървула лачен чепик не става

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X