Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет жироскоп,инклинометър,ландметър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет жироскоп,инклинометър,ландметър

Колеги, някои да е виждал такова "животно" ..... как да го подкарам от към кабели, не ми се експериментира с "ала бала ница... " и после ...."греда" ,а ми изглежда оптимистично
    http://mimomm.snimka.bg/?profile,albums
    нещо май са големи снимките и не се качват тука....

От: Моля за съвет жироскоп,инклинометър,ландметър

Първоначално публикуван от mimo_moi Преглед на мнение
    Колеги, някои да е виждал такова "животно" ..... как да го подкарам от към кабели, не ми се експериментира с "ала бала ница... " и после ...."греда" ,а ми изглежда оптимистично
    http://mimomm.snimka.bg/?profile,albums
    нещо май са големи снимките и не се качват тука....
    Тая тема дали има някакъв смисъл според теб?
    ала бала дъра бъра....
    поне да беше проверил, че линка ти не работи....
    а иначе ако ръцете са ти на правилното място всичко би било елементарно, обикновено уредите за които питаш са механични и нямат нужда от друга жица освен + и маса за подсветката.

п.с. на тая Тигра за какво са и е отделен екзестенциален въпрос, на който никой няма отговор
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      Тая тема дали има някакъв смисъл според теб?
      ала бала дъра бъра....
      поне да беше проверил, че линка ти не работи....
      а иначе ако ръцете са ти на правилното място всичко би било елементарно, обикновено уредите за които питаш са механични и нямат нужда от друга жица освен + и маса за подсветката.

п.с. на тая Тигра за какво са и е отделен екзестенциален въпрос, на който никой няма отговор
      Да колега "fanatic" линка нещо неработи, ще пробвам пак да кача някоя снимка. Уредчето си е доста читаво защото вътре определено си има жироскоп и то два, кабелите са 5 на брои и гаранция не е само за подсветка. И накрая да вметна за да не си мислиш, че това чудо ще го слагам на Тигра (просто това ми е аватара), и така да преустановя екзестенциалните въпроси породени у теб, карам и ОФА ДБ Х2,2ХЕ с офроуд окачване и често ме сърбят рацете да се разходя из някое дере, а малката калинка(Тигра-та) я карам само лятото че е по-икономична.

http://prodavalnik.com/inklinometr-z...-4h4-i12023541
      Последно редактирано от mimo_moi; 24-11-12, 18:22.

Коментар

Не, че имам нещо против, ама докато караш в дерето, последна грижа ще ти е какво показва инклинометъра. За мен тия джаджи имат чисто козметичен ефект в любителска кола.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Еиии изядохте ме с парцалите направо... тс тс тс... как па не каза никой нещо като "брех може и да не е менте това чудо и да показва вярно..."
          Карай, живи и здрави.
          http://mimomm.snimka.bg/automobiles/...iroskop.715624
          Ето снимки на "джаджата"...
          Последно редактирано от mimo_moi; 25-11-12, 19:09. Причина: снимки

Коментар

Еиии изядохте ме с парцалите направо... тс тс тс... как па не каза никой нещо като "брех може и да не е менте това чудо и да показва вярно..."
            Карай, живи и здрави.
            http://mimomm.snimka.bg/automobiles/...iroskop.715624
            Ето снимки на "джаджата"...
            Не се сърди, никой не ти го казва за да те обижда или да се подиграва. Всичко казано е с цел да ти помогне. Мнението обаче на хора които са имали 4х4 повече от 1 година и са карали доста офф роуд е че тази джаджа е абсолютно ненужна. Тя е маркетингов трик. Никога не би могъл да се довериш на нея или ако го направиш вероятността да си по таван е огромна. Всичко става с опит и практика с конкретната машина. Като се опознаете взаимно ще разбереш до къде са и възможностите без тази електронна безсмислица. Фронтерата може спокойно да се движи по 40 градуса страничен наклон но това е при перфектни лабораторни условия. Като вземеш няколко фактора като атмосферни условия, почва, гуми, преден наклон, тежест на джипа, височина, и най-вече твоя опит и нещата добиват съвсем други измерения.
            no signature no problems

Коментар

Няма грижи, ще пробвам да подкарам това животно и ще се похваля ,дори и да не съм го вкарал в час....

Коментар

Уредът по-скоро може да бъде забавно-развлекателен за пътуващите с тебе, отколкото в помощ на самия шофьор. Някаква полза може да имаш ако го ползваш на полигон, където знаеш че няма изненади, и просто се тренираш да усещаш наклона, като уреда само ще ти подсказва.

Дори да се движиш по някоя наклонена поляна, пак е рисковано да отделяш поглед от трасето, защото може да друснеш ненадейно. Особено пък ако си на някакъв екстремен наклон, просто няма да ти е до гледане по разни циферблати, в такива моменти вземаш решения в рамките на секунди. Докато погледнеш уреда какво показва, и ще си се обърнал.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                  Уредът по-скоро може да бъде забавно-развлекателен за пътуващите с тебе, отколкото в помощ на самия шофьор. Някаква полза може да имаш ако го ползваш на полигон, където знаеш че няма изненади, и просто се тренираш да усещаш наклона, като уреда само ще ти подсказва.

Дори да се движиш по някоя наклонена поляна, пак е рисковано да отделяш поглед от трасето, защото може да друснеш ненадейно. Особено пък ако си на някакъв екстремен наклон, просто няма да ти е до гледане по разни циферблати, в такива моменти вземаш решения в рамките на секунди. Докато погледнеш уреда какво показва, и ще си се обърнал.
                  Съгласен съм с теб колега, прав си че може да се ползва само на полигон за трениране на усета при екстемно каране. Някой да е виждал такъв уред някъде за да видя кой кабел за какво е ,защото показва обороти и надморска височина както естествено страничен и надлъжен наклон.

Коментар

Съгласен съм с теб колега, прав си че може да се ползва само на полигон за трениране на усета при екстемно каране. Някой да е виждал такъв уред някъде за да видя кой кабел за какво е ,защото показва обороти и надморска височина както естествено страничен и надлъжен наклон.
                    хмм, почти съм убеден че този "уред" е без датчиците, за това е с толкова кабели, и дори да го пуснеш няма да показва нищо. Няма как да вземеш данни за оборотите освен ако не е вързан с ЕКУ-то а за там си трябва четец. За надморска височина ти трябва или GPS модул или барометричен сензор и да преизчислява. За цената за която си го взел е малко вероятно да ги има тези екстри вътре.... ако все пак го пуснеш ще е интересно да снимаш как работи.
                    no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X