Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФБ Дизел - с каква нафта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОФБ Дизел - с каква нафта?

Здравейте!
    Замислям се, дали ще е голямо издевателство спрямо двигателя и съответно дали може да се очакват сериозни дефекти по него при използване продължително време на случайна, непроверена нафта, на която не може да се проследи произхода? И дали спестените мижави левчета от разликата в цената няма да ни излезе "през носа"? Само веднъж съм сипвал такава нафта и повече не посмях ( то и трудно се намира, де ).
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: ОФБ Дизел - с каква нафта?

Един " мъдрец " беше перефразирал Шекспир така ( туби , ор нот туби )
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Е, да де. И все пак: да използваме ли туби или не е препоръчително?
      Ти имаш добър поглед върху нещата.
      Или да перифразирам въпроса така: ти би ли карал твоя джипка с този двигател с нафта с неизяснен произход ( но пък на по-тънка цена )?
      Казано е:
      -"Обичай ближния",

Коментар

Въпросната нафта е 100% КРАДЕНА, независимо от къде. В никакъв случай не е некачествена...аз лично не бих купил нещо крадено, затова карам на газ и спя спокойно.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

За карането на газ - аз от 2002 г. карам само дизели, просто личен избор. Преди тази година съм карал само на бензин/газ.
          Нека все пак се върнем на същината на въпроса: До колко този двигател е капризен към подаваното му гориво - нафта?
          В случая произхода му не се подлага на дискусия!
          Последно редактирано от alex_serviz; 06-07-12, 14:34. Причина: Допълване
          Казано е:
          -"Обичай ближния",

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
            Здравейте!
            Замислям се, дали ще е голямо издевателство спрямо двигателя и съответно дали може да се очакват сериозни дефекти по него при използване продължително време на случайна, непроверена нафта, на която не може да се проследи произхода? И дали спестените мижави левчета от разликата в цената няма да ни излезе "през носа"? Само веднъж съм сипвал такава нафта и повече не посмях ( то и трудно се намира, де ).
            Като сложиш на кантара цената на евентуален ремонт на помпа и дюзи от една страна и икономисаните левчета от друга веднага можеш да решиш уравнението. Не, че и с "истинска" нафта не можеш да хапнеш дръвцето, ама случаите са относително по-редки.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
              Здравейте!
              Той отговорът е ясен. Ако е хубава тази непроверена нафтата няма проблем. Ако е лоша има проблем. Тук нещата са толкова много, супер, хипер относителни, че едва ли ще получиш точен отговор - да или не. Включително дали ти е "относително мъртъв" двигателят на старо, още от закупуването му втора ръка, на който и хубава нафта да му слагаш, все тая.
              Аз поне от непроверена нафта съм брал само ядове за съжаление, но не с фронтера, а с друг дизелов автомобил. Да кажем от пет пъти, четири е добра и един е толкова лоша, че ми е идвало да си изям т...., докато свърши от резервоара. И после се почва с разните добавки и наливане на какво ли не за прочистване, пари и хабене на нерви за нищо.
              Та топката си остава пак в теб да решаваш дали да ползваш такава нафта или не. Никой няма да те успокои, че нищо няма да се случи.

Коментар

Всичко е въпрос на ситуация. Аз карам на Туби, но повечето пъти знам произхода. Плюс това от туби можеш да ползваш цедка, а от бензиностанцията не. Лек контрол и честа смяна на филтри.
                МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

То и аз повечето пъти й знам произхода и естествено се ползва цедка ( съответно виждаш какво сипваш ), но въпреки всичко не смея да я сипвам във Фронтерата. Нея и Пежото ги храня предимно от О...V. Виж на Астрата слагам, каквото имам в момента под ръка.
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",

Коментар

Практиката с 2.2 dti показва че най-добре харчи/върви с най-скъпата нафта от ОМВ, разликата в цената се избива от разликата в разхода с по-евтината. С тубите си 100% със задрабло авансово бутало след ххх пробег километри. Ако е над 50 000 си заслужава, при мен беше 2000. След не особено евтиния ремонт джипката се кара само с най-скъпата нафта и с добавена цериева клетка и разхода е около 7/100 градско за дълга база. С евтината нафта на туби беше около 12 градско.
                    no signature no problems

Коментар

Това беше изключително полезно за мен мнение! Благодаря, че го сподели!
                      Казано е:
                      -"Обичай ближния",

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X