Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся идеи за леки проблеми.............

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся идеи за леки проблеми.............

Зравейте колеги, имам известни проблеми от вчера с равномерната работа на двигателя ( 2,2, 16V, X22XE ) а именно работи на 3 цилиндара.Вярно че преплувах една улица която беше с обино вода но като минах през нея на джипката нищо и нямаше проблема се появи чак след 2ч. както си се движех изведнъж заработи на 3 цилиндъра та до сега.......!Мислех че през ноща ще исъхне ако се е намокрил нещо но не........продължи и днес да си работи така.Сутринта прегледах свещите и въпреки че работеше на 3 цилиндъра нито една не беше мокра изглеждаха че работят всички.От там си мисля че ако съм намокрил бобината би трябвало въобще да немога да запаля камоли да си карам!?И тук идва нуждата от помощ и идеи от къде може да идва проблема!?И втория ми въпрос е защо като минах през локвата(която си беше чисто езерце) педала на съеденителя ми олекна безумно много и стана все едно нямам съеденител ......което беше много хубаво усещене.....да включваш скорости като без педал!Вярно че после стана много по твърд и след това си доиде нормалния му ход.Това в период от 1ч каране.Та въпроса как мога да си направя хода на педала да е много лек!?
    Благодаря предварително на всички!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

От: Търся идеи за леки проблеми.............

Провери от бобината дали има ток на четирите изхода, ако има гледаш за прекъснат кабел, ако и кабелите са добре свещите, на газ ли караш или на бензин, съединителя трябва да е лек педала ако е наред всичко
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
      Зравейте колеги, имам известни проблеми от вчера с равномерната работа на двигателя ( 2,2, 16V, X22XE ) а именно работи на 3 цилиндара.Вярно че преплувах една улица която беше с обино вода но като минах през нея на джипката нищо и нямаше проблема се появи чак след 2ч. както си се движех изведнъж заработи на 3 цилиндъра та до сега.......!Мислех че през ноща ще исъхне ако се е намокрил нещо но не........продължи и днес да си работи така.Сутринта прегледах свещите и въпреки че работеше на 3 цилиндъра нито една не беше мокра изглеждаха че работят всички.От там си мисля че ако съм намокрил бобината би трябвало въобще да немога да запаля камоли да си карам!?И тук идва нуждата от помощ и идеи от къде може да идва проблема!?И втория ми въпрос е защо като минах през локвата(която си беше чисто езерце) педала на съеденителя ми олекна безумно много и стана все едно нямам съеденител ......което беше много хубаво усещене.....да включваш скорости като без педал!Вярно че после стана много по твърд и след това си доиде нормалния му ход.Това в период от 1ч каране.Та въпроса как мога да си направя хода на педала да е много лек!?
      Благодаря предварително на всички!
      Това за съединителя и аз го изпитах зимата, отдавам го на добре смазаната долна помпа на съединителя или по-точно движещото рамо. Виж си кабелите на тоя цилиндър, и най-добре ги разглоби и изрежи долната част на кабела и го защипи за лулата наново. Стекло се е по кабела и е хванал "патина" едно такова зеленикаво, трябва да свалиш лулата да разкачиш металния шифт който стиска обувката да срежеш кабела и да го заголиш 2-3 см. по-нагоре, ще го усетиш мястото като го стискаш, трябва да е мек, в мястото на изгаряне е твърд като бакелит.

п.с. пак забравих за лепенките ;( ще мина по-следващата седмица през теб.
      no signature no problems

Коментар

При мен същото прекъсване на двигателя се получи след измиване с маркуч и то точно след час-два нормална работа. Проблемът се оказа от свещите. Скапани беру. Бяха изсъхнали, без видими дефекти, но вече прее..ани. След като ги смених се оправи. Виж дали не можеш да намериш отнякъде за проба. Ще погледна дали не пазя едни работещи да ти дам да пробваш.
        А за съединителя, явно се е напълнил и той с вода в камбаната и това е оказало влияние за промяната в работата му - така мисля.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20120602_150408111.jpg
Прегледи:2
Размер:122.1 КБ
ID:5380402Проблема е решен оказа се бобина!Интересното за мен беше че работеха 3 цилиндара от вече здала багажа бобина....но факт!И днес след 6 часова борба с 4 болта на бобината която притежателите на такъв двигател знаят на какво ш........но място е ми писна и взех та смених мястото и на много по леснодостъпно.
          Немога да споделя процеса на работа защото неми остана време за снимки и други подобни от това да.........псувам техническия отдел на марката!!!Само мога да споделя че работа която е принципно за 10 мин.( отвиване на 4 болта) отнема доста ама доста повече и се изразява в това предвид мястото на което са че трябва да ги развиваш на по четвърт оборот с шестограм.И са едни от хубавите който клеясват лесно.И като отвиеш 3 и ти остане последния на които превърти шестограма..........ти трябва тежък чук и хубаво заточен секач!Или поне на мен това ми свърши работа за да я премахна следваше време за размисъл дали да я сложа новата на същото място.И след спомена за изподраните ръце и как може пак така да клеясат болтовете реших....че немога да се подложа на това втори път и както казах по горе смених мястото.......хем далече от мокрене хем лесно за смяна ако се наложи.Ето и снимка с новото й местонахождение.
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X