Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От проблем пак на проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От проблем пак на проблем

Направо ми омръзна от проблеми наскоро смених съединителя и помпите на съединителя сега друг проблем , сега левия преден апарат ми блокира на спирачките- симптомите бяха стържене от време на време и то много силно та си помислих , че са накладките купих нови но днес като отворих апарата буталото е клиясало и и не помръдва. Развих горният болт но долния не мърда яко е спекал напръсках го обилно със спреий против ръжда wurth но пак няма ефект . та и мисалта ми е друга имам фронтера 2.3 за части та дъли са еднакви апаратите да го сменя от там или няма да стане .
    Land rover 2.5 tdi
    0884035413

От: От проблем пак на проблем

Ми... стари машини, какво да ги правиш, искат си грижи! За болта.. опитай да го чукнеш с чук по главата няколко пъти, а после с хубава (стегната) вложка от гедоре и по-голямо рамо напъвай. Продават се ремонтни комплекти за спирачни апарати, но от моят опит ти предлагам да си сложиш запазен апарат втора употреба. Не съм наясно дали са съвместими двата модела, които питаш, но ако дисковете са с еднакъв диаметър то би трябвало да са еднакви.
    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Днес искарах късмет поузорих се но го избих . Буталото е цяло тяло със две уши кадето се навиват болтовете разкарах буталото сега остана на другото колело да сменя накладките и да обезваздуша системата .
      Land rover 2.5 tdi
      0884035413

Коментар

Предполагам че проблема с блокиралото бутало е отдавна, просто сега си забелязал - значи има вероятност и диска да се е изкривил от прегряването. При мен е същата ситуация и диска е крив! Хората от които взех колата ми казаха че е бил блокирал точно ляв преден апарат и си има вибрации при спиране. Не е зле да прехвърлиш и диска щом имаш части, ако е в добро състояние, разбира се.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Пробвах го не е крив нито надеран днес сложих надладките и от другия краи и обезвъздуших ,но от време на време пак стърже незнам дали пак да не го отворя и да го разкарам буталото хубаво или само ще се разкара което ме съмнява ...
          Land rover 2.5 tdi
          0884035413

Коментар

Днес отворих колелото отново раздвижих буталото нормално но стърженето продължи !Махнах накладките и покарах малко отново стържене и нямаше друго какво да е освен някой от лагерите отворих глевината свалих лагерите почистих ги но на външния имаше малко луфт , намазах ги убилно с грес. Затворих но като покарах пак стъжене , тогава ми доиде на акъла да сваля за проба лагера от другата ми фронтера, свалих го със гайката и го сложих колата спря да стърже и няма луфтоте и прочие . ще побликувам снимки по къно .
            Land rover 2.5 tdi
            0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
              Днес отворих колелото отново раздвижих буталото нормално но стърженето продължи !Махнах накладките и покарах малко отново стържене и нямаше друго какво да е освен някой от лагерите отворих глевината свалих лагерите почистих ги но на външния имаше малко луфт , намазах ги убилно с грес. Затворих но като покарах пак стъжене , тогава ми доиде на акъла да сваля за проба лагера от другата ми фронтера, свалих го със гайката и го сложих колата спря да стърже и няма луфтоте и прочие . ще побликувам снимки по къно .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22042012198.jpg
Прегледи:1
Размер:114.4 КБ
ID:5367478Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22042012195.jpg
Размер:86.1 КБ
ID:5367479Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22042012196.jpg
Размер:39.6 КБ
ID:5367480Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22042012197.jpg
Размер:129.1 КБ
ID:5367481
              Land rover 2.5 tdi
              0884035413

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X