Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за такива обеци?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво мислите за такива обеци?

Според вас какви ползи биха донесли, а и вреди?

Прикачени файлове

От: Какво мислите за такива обеци?

Ползата е в по-големият ход на окачването което обаче не се постига само с тези обеци.Трябва и други неща да се променят като по-дълги амортисьори и нови бъмпстопове.Според мен евентуален недостатък е че при разбиване на тампоните на обеците в средната сглобка би могло да се получи страничен луфт който би бил неприятен.Харесват ми обаче като цяло.Благинка си е.
    BMW X6

Коментар

Това е забранено на шосето, пък и няма да можеш да караш. Оставаш без курсова устойчивост. Слагат ги за разни триални истории и роккроулинги.
      Обаче са ти последната грижа. И дългоходовите амортисьори са само пари. Първо трябва да уредиш ходовете на мостовете, кръстосването им, и ходовете на карданите.

Коментар

Както казва Стефан за роккроулинги и причие бавно-придвижващи се ок, ама това няма ли да е опасно да се кара с по-висока скорост? Освен това толкова голям ход отзад е безмислен при ограничението в хода на предните А носачи, дори задните гуми да са стъпили на земята те все пак трябва да имат някаква тежест, за да бутат напред?

Коментар

Това са обици за ресори, не за носачи.

Коментар

Хехе това дори аз го видях, по-скоро въпроса ми беше какъв е смисъла от 70см ход отзад, при положение че Фронтерата е ограничена от предните си А носачи с 20-на см. ход отпред.

Коментар

Боже, това и не ми мина през ума. Никакъв разбира се. Да ги изхвърли, и да сложи ресори. Макар че тогава не си струва да започва от тая кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Да ги изхвърли, и да сложи ресори.....
                Аз нещо не вдянах .
                Човека и сега си е с ресори . Това което иска е да замени стандартните обеци с тези от снимките , за да получи по-голям ход . Размери няма никъде , но от снимката грубо на око ми се струва , че междуцентровото разстояние е около 150 мм.

Има една тема за повдигане на Фронтера , а там доколкото имам спомен такава дължина на обеците е допустима . Лично аз с междуцентрово 130 мм. постигнах 40 мм. лифт и ми се струва , че още сантим - два по-дълги обеци едва ли ще окажат влияние върху страничната устойчивост .

А да не би проблема да е в самата форма на обеците ? Щото като гледам снимката и това не би било проблем ? Или нещо пропускам ?
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз не разбрах да има проблем. Просто питаше за какво служи това чудо.
                  Не ти остава нищо от устойчивостта. Особено в завой, когато натиснеш спирачките. Ако е на скорост - става страшно.
                  Пример: На УАЗовете, след 1985-та, щатно се монтира вакуумен усилвател на спирачките. Само заради това, обиците се прехвърлени от предния край на предните ресори, на задния. За увеличаване на преодоляваното препятствие, в спорта ги обръщат, и това веднага се усеща на шосето.

Коментар

Сега като се зазяпах ми стана любопитно
                    Понеже от снимките не личи добре , да попитам : Горната част на тази "обеца" ( ако мога така да се изразя ) , тази с надписа на нея - неподвижно ли е захваната за шасито , или извършва ротация около болта ( и той играе ролята на става ) в ухото ?
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Тука се вижда по-ясно май кое се върти

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ааа мерси , Търтейче Изясни ми се .
                        Е , сега в отговор на първия пост : ще използвам един руски израз : Это хуйня !

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Ааа мерси , Търтейче Изясни ми се .
                          Е , сега в отговор на първия пост : ще използвам един руски израз : Это хуйня !
                          Не угадал, нещото си върши чудесно работата. Никой не е твърдял че става за нещо друго от роккроулинг. Па като толко ти се кара по шосето с над 60, с проста сижимка се връзват и спират да се отварят и въртят.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Роккроулерите си ги връзват с лебедките, те само затова имат, хем по две. За евтино и рядко - товарни колани с тресчотки. А има и някакви с ключалки, ама не съм сигурен че си струва теглото и надеждността.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Не угадал, нещото си върши чудесно работата. Никой не е твърдял че става за нещо друго от роккроулинг. Па като толко ти се кара по шосето с над 60, с проста сижимка се връзват и спират да се отварят и въртят.
                              А , аз вече съм свикнал на обобщенията в какви ли не теми във Форума . Така че приемам горното по принцип .
                              Ако на някой все пак му направи впечатление , че темата е пусната конкретно в раздел за Фронтера , ако не го бърка , че след като е решил , че ше вдига над 60 км./ч. , та да почне да връзва сиджимки ... нема проблем ! Демокрация !
                              Мен лично не ме кефи тая схема да я приложа на Фронтерата , та дори от гледна точка на кинематиката . Впрочем , над 60 се случва да я нагъзвам и по черен път , но всеки знае себе си .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X