Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфтове на предните седалки...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Луфтове на предните седалки...?

Колеги, знаете ли как мога да обера луфта по релсите и механизма на предните седалки, че много дрънчи тази до мен като минавам през неравности и спира да дрънчи като сложа нещо на седалката или седне някой?
    Мерси за съветите ви

От: Луфтове на предните седалки...?

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    Колеги, знаете ли как мога да обера луфта по релсите и механизма на предните седалки, че много дрънчи тази до мен като минавам през неравности и спира да дрънчи като сложа нещо на седалката или седне някой?
    Мерси за съветите ви
    Провери да не се е разхлабил някои от прикрепящите болтове на седалката към купето.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
      Провери да не се е разхлабил някои от прикрепящите болтове на седалката към купето.
      Проверих снощи, стегнати са всички прикрепящи болтове, забелязах че луфта е най-голям при облегалките, механизма за регулирането на облегалките работят добре, явно че няма как да се стегнат, просто за годините са се амортизирали... Приемам други идеи да разреша това, без да купувам други седалки

Коментар

Това явно си е опелска болест.Моята засега няма проблеми,но съм виждал дърти опели на които направо им се размества облегалката и поляга от вибрациите.

Коментар

Не е само опелска болест. И на тераното ми има луфтове, но се проявяват сравниетлено рядко, предимно при павиран път, съчетан с неравности.

Не знам да има оправия.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И при мен е същата работа, не си единствен, колега Искам да я сваля и да видя какво може да се направи по въпроса, но честно да си кажа, не успях да я сваля :о Ще опитам пак на пролет.
            :)

Коментар

Колега, това не е само Опелска болест, а като цяло болест на по-старите двуврати коли с падащи седалки.
              Виж дали нямаш паднала пружина (моята например беше така), както са те посъветвали колегите - затегни всички болтове. Аз наскоро минах претапициране, свалихме всички седалки и каквото можеше да се притегне и затегне - го направихме. Проблемът си стои. От там нататък всичко е въпрос на амортизация, и за съжаление не може да се оправи мисля, освен с чисто нови седалки/механизми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X