Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Frontera B 3.2 V6

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Frontera B 3.2 V6

Привет колеги! От няколко дни в нашето семейство се сдобихме с това бижу. Фронтерата е 1998г. на 145000км. 3.2 V6 автомат. Като цяло останах приятно изненадан от този джип. Въпросите са ми свързани с това какво масло за двигателя и скоростите да сменя и колко събира. И какво още трябва да се провери и смени евентоално. Какви са ви мненията за този вид двигатели и какжо ще кажете за монтиране на метанова или газова уредба.

Благодаря предварително!!!

ПС. Снимки до няколко дни.

От: Opel Frontera B 3.2 V6

Честито колега Много безаварийни км да минеш!
    По въпросите ти ще чуеш след малко че трябва да се чете!Не го приемай лично, но наистина това за маслото
    е дъвкано много пъти!Има си цяла тема по въпроса!http://offroad-bulgaria.com/showthre...t=34227&page=3 А може и тук
    http://offroad-bulgaria.com/showthre...=123685&page=3. И за да не се чудиш защо темите ти почват да се заключват
    имаи напредвид че първо трябва да прочетеш всичко тук и тогава да се пита защото тук няма нещо което да не е дискутирано.

Знам че излезе малко като накарване за добре дошъл но наистина не е с зла умисъл!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Честито колега.Хубав автомобил и подходящ двигател за него.Тук във форума има няколко души с такъв двигател -дано четат,за да те посъветват.
      А за маслото на този двигател ,май не е писано,ама това не пречи да почетеш принципно за фронтерите.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Така е колеги прависте. Но мен ме интересува конкретно за автоматична скоростна кутия какво масло да използвам. За преден и заден мост вече разбрах.

Коментар

Колегата Fanatic е наясно с автоматите доколкото знам!Така че той ще трябва да се включи!Или за най сигурно намери пост на колегата Isuzo той е бога на фронтерите така че ще може да ти каже най точно!Поста е защото му има тел. в подписа!Звънкаш и питаш
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от dirrty Преглед на мнение
            Така е колеги прависте. Но мен ме интересува конкретно за автоматична скоростна кутия какво масло да използвам. За преден и заден мост вече разбрах.
            Маслото е Dextron III за точене/допълване ти трябват 5.5 литра. Иначе ако има начин да източиш всичко събира 9 литра, но това няма как да се случи ако не разглобиш цялата кутия.
            Пълненето е много кофти, пробката е вертикална и ти трябва шприц. Задължително смени и филтъра и гарнитурата цената им е към 70 лв. Купи си хубаво масло, аз сложих Кастрол около 17 лв, литъра. Тази кутия е много здрава стига да е подържана като хората, ремонта е много скъп и не може да го направи всеки, заради това не пести от масло и филтър. Аз като смених маслото покарах 5000 км. и го смених пак защото както вече написах то се смесва със старото няма как да смениш всичкото.

П.С. обърни внимание дали имаш "двигателна спирачка" като си на 1-ва или 2-ра по нанадолнище. Също така дали сменя плавно без удари и при приблизително еднакви обороти. Ако не е така значи имаш за смяна соленоиди ( около 100 $ брой ) или турбината си е позаминала. Това обаче не значи че не може да караш още хиляди километри така.
            Последно редактирано от fanatic; 13-10-11, 19:12.
            no signature no problems

Коментар

Честито взел си " правилната" Фронтера.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Маслото е Dextron III за точене/допълване ти трябват 5.5 литра. Иначе ако има начин да източиш всичко събира 9 литра, но това няма как да се случи ако не разглобиш цялата кутия.
                Пълненето е много кофти, пробката е вертикална и ти трябва шприц. Задължително смени и филтъра и гарнитурата цената им е към 70 лв. Купи си хубаво масло, аз сложих Кастрол около 17 лв, литъра. Тази кутия е много здрава стига да е подържана като хората, ремонта е много скъп и не може да го направи всеки, заради това не пести от масло и филтър. Аз като смених маслото покарах 5000 км. и го смених пак защото както вече написах то се смесва със старото няма как да смениш всичкото.

П.С. обърни внимание дали имаш "двигателна спирачка" като си на 1-ва или 2-ра по нанадолнище. Също така дали сменя плавно без удари и при приблизително еднакви обороти. Ако не е така значи имаш за смяна соленоиди ( около 100 $ брой ) или турбината си е позаминала. Това обаче не значи че не може да караш още хиляди километри така.
                Знаех си аз! (Сори за спама ама ми доиде отвътре)
                Последно редактирано от fanatic; 13-10-11, 19:12.
                LZ1NES

Коментар

Благодаря за информацията. А относно газификацията или метана какво ще кажете?

Коментар

Не барай количката, много си е добре без газзззззззззз ... със здраве да си я караш и да почерпиш

Коментар

Aко слагаш газ задължително ГИ с най-големите дюзи които имат, не ги слушай че и по-малките ще вършат работа. Не се подлъгвай и за обикновена газова независимо, че пак ще работи ще харчи много и се обезсмисля. За метана нищо не мога да кажа, но аз лично не бих сложил.
                      no signature no problems

Коментар

Честито със здраве да си я караш .Има и метанов инжекцион става много добре колата си запазва динамиката недостатъка е по малкия пробег и по голямото тегло на бутилката или бутилките не че ще и натежи на фронтерата
                        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Колеги малко помощ! От къде да взема тампони за стабилизиращата щанга?

Коментар

Колеги малко помощ! От къде да взема тампони за стабилизиращата щанга?
                            За задната ли? И аз искам да разбера, на мен ми казаха, че отделно не се предлагали... цяла щанга 400лв.
                            Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

За задни става на въпрос

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X