Колкото и да не ми се иска, май ще се наложи да слагам АГУ за да ходя и пътувам по-честичко! Знам че на този мотор C20NE без никакъв проблем се слага обикновена газова, на предишната ми вектра бях с ланди ренцо същия мотор и съм оставал много доволен, но понеже все пак този двигател движи доста тежко купе на фронти спрямо вектрата, питането ми е с каква газова сте, марка и как ви е разхода приблизително при извънградско например?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква АГУ имате, за тези които карат ОФА КБ C20NE мотор, мнения и впечатления?
Свий
X
-
От: Каква АГУ имате, за тези които карат ОФА КБ C20NE мотор, мнения и впечатления?
А аз съм с Емме Газ - италианска,обикновенна с плочка преди дебитомера. Доволен съм,дори на -10 градуса пали на газ.А това с разхода е много относително,веднъж 11,друг път 16 .Зависи откаде зареждам.....Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....
Коментар
-
От: Каква АГУ имате, за тези които карат ОФА КБ C20NE мотор, мнения и впечатления?
Ловато обикновена, 6 години 160 000+ км. същия мотор същото купе. Зимата смених мембраните че започна да харчи много. Преди това 10-11 извънградско, 12-15 градско с 31" гуми, смесено зимно лятно с климатик/без.no signature no problems
Коментар
-
Има си хубава тема за разхода на газ на нашите Фронтери със различни мнения и предложения. Потърси малко по надолу. Между другото новата ми Фронтера 2000г 2.2 бензин има същия разход на газ като малката с обикновенна газова уредба Ланди Ренцо с плочка 38мм разход извън градско 12-13,градско 16-17
Коментар
-
Добър вечер колеги! Имам друго питане относно АГУ-то, забелязал че при обикновена газова уредба заради смесителната плочка която естествено се слага, при работа на бензин не върви на 100% заради по-малко постъпващия въздух, та от там следва ли че при газов инжекцион няма да има никаква промяна при режим на бензин заради липсващата плочка? Много държа когато съм на бензин да ми е без никакви променени параметри независимо че ще карам предимно на газ?
Благодаря ви за мненията ви
Коментар
-
Първоначално публикуван от pavelvasilev Преглед на мнениеДобър вечер колеги! Имам друго питане относно АГУ-то, забелязал че при обикновена газова уредба заради смесителната плочка която естествено се слага, при работа на бензин не върви на 100% заради по-малко постъпващия въздух, та от там следва ли че при газов инжекцион няма да има никаква промяна при режим на бензин заради липсващата плочка? Много държа когато съм на бензин да ми е без никакви променени параметри независимо че ще карам предимно на газ?
Благодаря ви за мненията виДаже пак на теория при грамотно монтиран газов инжекцион може да няма разлика във вървенето на газ и бензин.
Последно редактирано от sony bono; 08-07-11, 20:56.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнениеДа, при газовия инжекцион няма да има намаляване на потока от въздух, както на газ така и на бензин. Теоритично на бензин няма да има промяна в началото. След години като се позацапат дюзите на бензина от неработата им, тогава ще се усети разлика. Пълно щастие нямаДаже пак на теория при грамотно монтиран газов инжекцион може да няма разлика във вървенето на газ и бензин.
no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеа сега при достигане на 50 градуса или след 40 секунди ако тази температура е наличнаЖивей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнениеТези параметри може да си промениш зима/лято както си прецениш-е, ще ти трябва кабела и софта.Например през лятото на Opel Zafira 1.8 след около 500м(сутрин) вече е прехвърлила на газ, зимата ще я видим.Не вярвам при фронтерата резултата да е много по-различен.no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеТова е ясно но не е препоръчително точно поради споменатите по-горе причини. Аз мога да си я настроя да минава след 1 секунда ако искам и това не зависи от марката и модела на колата а само от компютъра на газовата.Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнениеТака е, имах в предвид, че всяка кола не "загрява" еднакво бързо до зададените градуси, също мисля че лятото могат например да са 30 а не 50 зададените градуси-може да се пробва и да се намерят оптималните настройки за всеки двигател.Това е още един + на ГИ.no signature no problems
Коментар
-
Газова уредба Ловато с електрически изпарител - 8 години само каране без никакви интервенции освен подмяна на филтърчето на газта.Разход 15 градско 11-12 извънградско лятото.Зимата пали на -20 и дава 2 литра нагоре.Гуми БФГ 31/10.5/15 Оценявам че газаджията - Рачо от Карлово я е сложил по-най-добрият възможен начин и на базата на 3 сложени уредби от него - те това е най-грамотният газаджия който съм чувал и виждал.Ако някой пите къде е - в Карлово в бившият ДАП.
Не му правя реклама на човека но масово габровци които знаят за него ходят до там да им слага газ.Това говори достатъчно само по себе си.BMW X6
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеИ как ще разбереш с тази "проба" като се скапят дюзите и значи не е добра тая температура? малко скъпо ще излезе не мислиш ли? Хората са изчислили че за живота на газовите дюзи ( около 50 000 км. ) ще запазиш и бензиновите. Всяка промяна на температурата на включване на газ към по-малка води до съсипване на бензиновите дюзи. Затова и написах, че 50 градуса е оптималния режим, пък ако ще и двигателя да ги достига за 1 час каране зимата.Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнениеИзобщо не съм съгласен че дюзите ще се скапят ако превключва на газ на 30 вместо на 50 градуса-не е сериозна разлика.Какво става тогава ако си с обикновена газова и ти превключва на определени обороти, данеби да сменяш дюзи по два пъти годишно?
Сори за отклоняването на темата.no signature no problems
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар