Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнението ви за Фронтера 2.2DTL къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнението ви за Фронтера 2.2DTL къса база

Здравейте колеги съфорумници, бих искал да получа съвети и мнения от вас що за чудо на техниката е фронтерата която съм описал тази след 1999г. Скоро мисла да стана собственик на такава но преди да инвестирам бих искал да разбера вашето компетентно мнение по въпроса, като най-вече ме интересува здравина, разход (много е относителен знам) и цени на частите. Благодаря ви предварително, ПОЗДРАВИ

От: Мнението ви за Фронтера 2.2DTL къса база

Здравей,
    колко твърдо си решил да имаш Фронтера ?
    Питам защото Опел и 4х4 не са в много близки отношения.
    Не съм имал Фронтера , но мой близък има и доколкото е ставало на въпрос не е много доволен от проходимостта й.
    Зависи и за какво ще го ползваш и къде ще ходиш.
    Ако е за лов и подобните му дейности- УАЗ или Нива , по-скъпия вариант е Г класа

Коментар

Извинявай пропуснах да кажа че Опелите са много скарани с дизела след деветдесет и някоя година. Проблемни ГНП-та на почти всяка една кола /тук споделям и от личен опит/

Коментар

Първоначално публикуван от iv4o_w202 Преглед на мнение
        Здравей,
        колко твърдо си решил да имаш Фронтера ?
        Питам защото Опел и 4х4 не са в много близки отношения.
        Не съм имал Фронтера , но мой близък има и доколкото е ставало на въпрос не е много доволен от проходимостта й.
        Зависи и за какво ще го ползваш и къде ще ходиш.
        Ако е за лов и подобните му дейности- УАЗ или Нива , по-скъпия вариант е Г класа
        Да си първият разбирач, да му отговоря.
        Иди някъде да четеш, Фронтерата Опел ли е, освен двигателя или Исузу Амиго/Родео, Шевролет Блейзър, Хонда Паспорт и така нататък.
        Айде недей да ходиш, че е горещо:
        http://spisanie.mobile.bg/djipove/opel-frontera92.html

Това е само ориентировъчно, но има какво да се прочете.
        Уаз/Нива или Гега, мда, компетентно мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от devil. Преглед на мнение
          Здравейте колеги съфорумници, бих искал да получа съвети и мнения от вас що за чудо на техниката е фронтерата която съм описал тази след 1999г. Скоро мисла да стана собственик на такава но преди да инвестирам бих искал да разбера вашето компетентно мнение по въпроса, като най-вече ме интересува здравина, разход (много е относителен знам) и цени на частите. Благодаря ви предварително, ПОЗДРАВИ
          Мога да напиша много, но ако наистина те интересува за какво ще си дадеш парите няма да си спестиш загубентото време и ще се образоваш сам прочитайки подфорума.
          Моето мнение е че возилото е супер но зависи състоянието му и твоето желание и възможност за подръжка.
          Разход с 31" гуми и автомат дълга база - 12 градско в София в час пик.
          Разход с 245/75/16 пак час пик 10.5 - 11
          Извънградско я смъкнах до 6.5

П.С. Моля те пропусни "компетентото мнение" на младежа по-горе.
          no signature no problems

Коментар

Искам фронтерата за ежедневно ползване да си хода на работа и на риба за гората за лов си имам подходящия за мен джип витара къса база, интересувам се от фронтера след 99 конкретната е 2001 2.2 дтл къса база че ми писна да троша колата си по хубавите улици на бат Бойко сигурно ше и се наложи и в гората да влезне но това ще е рядко. Благодаря за мненията досега очаквам и още , поздрави на всички

Коментар

Фронтерата е много здрава, двигателя е механично много здрав окачването също. Обаче разход от 6.5 на 100 е само на отвесно падане и празен ход!!!
              Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

То е ясно че разхода едва ли ще бъде 6.5/100 но поне се надявам да не е12-13 , аз имам зафира със същия мотор и дава 7.4 градско (София) но се надявам да не е над 8.5

Коментар

Първоначално публикуван от batsasho1 Преглед на мнение
                  Фронтерата е много здрава, двигателя е механично много здрав окачването също. Обаче разход от 6.5 на 100 е само на отвесно падане и празен ход!!!
                  Залагаш ли си джипа ако е толкова?
                  Ако изобщо си прочел нещо друго освен 6.5 ще ти стане ясно при какви условия е това.
                  Ако ти е изправна помпата и двигателя и знаеш как да караш е реален този разход, разбира се има конкретни условия при които е постигнат но ще ви оставя в неведение
                  no signature no problems

Коментар

За гората си иска подходящи гуми това го казвам поне от опитами с крос-ендуро мотициклети.Едни колеги тука при мен сложиха голями МТгуми които даже и отстрани имат бутони и смениха много бързо съединителите при два Нисан Терано и една Витара.Нисаните бяха разбили и лагерите на скоростите при което те твърдят че е станало заради невключване на бавните по горските пътища което много ме учудва. При тези гуми при лепкава и дълбока кал двигателя заглъхва дори и на бавните.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Залагаш ли си джипа ако е толкова?
                      Ако изобщо си прочел нещо друго освен 6.5 ще ти стане ясно при какви условия е това.
                      Ако ти е изправна помпата и двигателя и знаеш как да караш е реален този разход, разбира се има конкретни условия при които е постигнат но ще ви оставя в неведение
                      Рядко карам Фронтерата но вчера се озадачих че има невероятва инерция

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                        Рядко карам Фронтерата но вчера се озадачих че има невероятва инерция
                        С автоматична СК нямаш инерция
                        no signature no problems

Коментар

Купих на баща ми такава преди 2 години за да ходи до лозето. Та за 2 години смених демпферната шайба на коляновия вал - 320 лв. и компа на ГПВН - нов с програмиране и демонтаж/монтаж 1450 лв.
                          Фронтерката е доста проходима и добре вози.
                          Разхода при мен е 8-9 извънградско, 12-13 градско(автоматична СК, с пуснат климатик ).
                          Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Да си първият разбирач, да му отговоря.
                            Иди някъде да четеш, Фронтерата Опел ли е, освен двигателя или Исузу Амиго/Родео, Шевролет Блейзър, Хонда Паспорт и така нататък.
                            Айде недей да ходиш, че е горещо:
                            http://spisanie.mobile.bg/djipove/opel-frontera92.html

Това е само ориентировъчно, но има какво да се прочете.
                            Уаз/Нива или Гега, мда, компетентно мнение.
                            Колега , момчето пита 2.2 DTL -мнения , а не къде по света какви ги дробят от Опел и с кого.
                            Дай мнение за тоз мотор .
                            Аз съм писал ,че съм патил. От 10 коли с дизелов ДВГ ,9 са проблемни. колега по нагоре е споменал какви проблеми е имал и колко му е струвало.
                            Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от iv4o_w202 Преглед на мнение
                              Колега , момчето пита 2.2 DTL -мнения , а не къде по света какви ги дробят от Опел и с кого.
                              Дай мнение за тоз мотор .
                              Аз съм писал ,че съм патил. От 10 коли с дизелов ДВГ ,9 са проблемни. колега по нагоре е споменал какви проблеми е имал и колко му е струвало.
                              Поздрави
                              Явно ще си поредния спамър който няма да вирее дълго тук...
                              Ако изобщо правиш смислова връзка между твоите писания и отговорите на участниците щеше да разбереш.
                              Но за първи и последен път ще ти преразкажа:
                              Първоначално публикуван от iv4o_w202
                              "Питам защото Опел и 4х4 не са в много близки отношения."
                              И maxxx ти отговори
                              Първоначално публикуван от maxxx
                              "Да си първият разбирач, да му отговоря.
                              Иди някъде да четеш, Фронтерата Опел ли е, освен двигателя или Исузу Амиго/Родео, Шевролет Блейзър, Хонда Паспорт и така нататък"
                              ако пак не правиш връзката моля те недей да пишеш, не си полезен никому.

p.s. тази статистика с 9 от 10 такива двигателя я написа на базата че си притежавал 10 опела с този мотор ли е или просто се чудиш какво да напишеш?
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X