Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И още един с Frontera!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И още един с Frontera!

Здравейте, казвам се Владимир на 19 години от София.
    Ето мисля ,че дойде и моя ред.От малък си ме влече катеренето , шубраците и калта.
    Спомням си как баща ми ме запали по тези прояви и от малък ме водеше по разни състезания и преходи но
    никога няма да забравя един Ком-Емине! И от тогава си мечтая да участам някой ден с моя собстевена машина там!
    От доста време чета вашия форум и се информирам за доста работи от тук.
    И ето,че дойда и моят ред .. ОФА КБ 97г 2.0i !
    От доста време стоеше в гаража на вилата и така непокътната .. купувана още от леля ми далечната 97-ма !
    Имам бегли спомени за този автомобил още от тогава ... ноо както и да е да си дойдем на думата.
    От доста време търсех и оглеждах за Ленд Роъвъри разни Патрули защото ми беше жал за Опелчето .. все пак на толкова малко километри .. карана само по шосета и магистрали .. някак си си милех,че не е за тази цел която аз искам.А и който и да питах където и да четях всеки се присмиваше на този джип.
    Но след няколко по хард разходки и оставяне долу в ниското на няколко прехвалени руски и японски марки установих,че това е колата за мен.
    А и като си направих една по трезвена финансова преценка реших .. тези пари с които разполагам май ще е по-добре да се вложат за перформанс в него .. но да видим до къде ще стигна.
    Като всеки нов имам много въпроси за лифт , гуми , шнорхели и т.н но мисля,че добре съм се информирал и малко по малко напредвам.
    И още малко инфо за него .. доста време се чудех .. какви са тия капачки на предните колела дето пише на тях auto lock .. но след бърза справка установих,че освен и отзад имам блокажи и отпред само,че той действа само когато гумите са изправени напред и останах доста очарован
    И така малко по малко .. ето и 1-2 снимчици .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение003.jpg
Прегледи:1
Размер:93.3 КБ
ID:5933364Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение004e.jpg
Размер:222.3 КБ
ID:5933363

Поздрави

От: И още един с Frontera!

Добре изглежда фронтерата.Сигурен ли си ,че има блокаж отпред?
    Управлява
    ЛР Дискавъри 1 300tdi
    Вектра А C20XE

Коментар

Първоначално публикуван от fena Преглед на мнение
      Здравейте, казвам се Владимир на 19 години от София....
      Здравей Владо,
      Добре дошъл като собственик в редиците на на джиповете на който най-много се присмиват
      Честитио за придобивката. На колко километра е?
      Не се хвърляй на прибързани харчове по фронтерката преди да прочетеш всички теми в подфорума. Загубеното време ще ти се изплати.
      Нямаш блокаж на предния диф.!
      Питай ма първо чети, информация и помощници много...
      no signature no problems

Коментар

Честито Колега!
        Поздравления за мерака и смело напред!
        Според мен нямаш блокаж на предния диф.! А просто си с автоматични хъбове,които нищо чудно,по нататък да искаш да ги замениш с ръчни!....попитай някой,който разбира,ако не си сигурен!
        Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Честито, да те радва.
          Блокаж и на задните колелета нямаш не само на предните, а още по-очарован ще останеш като разбереш за какво служи и малкият лост

Коментар

Блокажи отзад имам .. тествано е ..и ме е изкарвал от доста ситуации с лоши гуми.
            А отпред .. по скоро е някакъв заключващ механизъм на главините.Ето неска го снимах.

Име:3479382D.jpg
Размер:99.9 КБ
ID:5286793
            И бихте ли уточнили за тези ръчни хъбове .. как може да стане , или имане някъде писано да прочета?

Мерси .. малко бавно ми е писането ,че сега съм в някаква дива провинция а нета ми е на флашка и е трудно : )

Коментар

Първоначално публикуван от fena Преглед на мнение
              Блокажи отзад имам .. тествано е ..и ме е изкарвал от доста ситуации с лоши гуми.
              А отпред .. по скоро е някакъв заключващ механизъм на главините.Ето неска го снимах.
              [ATTACH=CONFIG]342130[/ATTACH]
              И бихте ли уточнили за тези ръчни хъбове .. как може да стане , или имане някъде писано да прочета?

Мерси .. малко бавно ми е писането ,че сега съм в някаква дива провинция а нета ми е на флашка и е трудно : )
              Има писано по много за всичко. Само четене трябва.
              Това отпред са автоматични хъбове, като знаеш за какво служат и се счупят тогава ще ти трябват ръчни. Блокажи много, но това твоето отзад е LSD - диференциал с ограничено приплъзване.
              no signature no problems

Коментар

Честито, колега, да те радва много! Единствено може да имаш LSD на преден диф, ако е закупен от предния собственик. По принцип не се предлага стандартно. Както колегите отбелязват прочети това, което са ти препоръали.
                Поздрави!

Коментар

няма!Фронтерката на пича е с автоматични хъбове отпред и най-много с ЛСД диф. отзад,което предвид годината Й на производство е много вероятно!
                  Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Честито и от мен, колега!
                    Много да те радва и малко грижи да ти създава! Парите по колата, които даваш да са повече за подобрения от колкото за ремонти!

Фронтерите нямат блокажи. Решението на задното движение е LSD. А предното двиежение е с "прост" диференциал. Реално в "трудна" ситуация имаш 3 движещи колела: 2 задни с минимално приплъзване и 1 от двете предни. За малкото време от както имам Фронтера и изобщо трупам някакъв опит с 4х4 това ми е било достатъчно, за да не загазя на софт и не толкова софт терен.
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Благодаря за информацията !
                      После ще поста и други снимчици : )))

Коментар

Е хайде и аз да му честитя на "fena" !Да ти е честита и мн да те слушка!Малко ядове да ти дава спрямо хубавите емоции!

И от мен малко съвети не че съм голям компетент но......!Фронтерата (за пореден път и аз да ти кажа) няма блокажи!Ако имаш...имаш LSD което колегите вече ти казаха какво е!Мойта бивша къса база ме е вадила от голями калища и без да пускам двойното но това не значеше че има блокаж!Просто хубави гуми съобразени с терена и.......няма да имаш ядове!За хъбовете: незнам защо всички говорят да се сменят с ръчни!Моите са автоматични!И до сега несъм имал ядове с тях!Късата база я карах 5 години с такива и къдели несъм я качвал и проблем нямаше!Сега дългата е със същите и.......пак същия резултат!Друг е въпроса ако се счупят тогава.......могат и е задалжително да се вземат ръчни, но до тогава моя съвет е да не се набутваш излишно и да си ги търкаляш автоматичните!
                        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                        LZ1NES

Коментар

Честито и от мен! И искам специално да те поздравя за грамотното писане, а си само на 19 години. Браво.
                          На колко километра е тази фронтера? И от любопитство само да попитам, твоя баща когато те е водил на преходите с каква джипка беше?

Коментар

Благодаря на всички още веднъж!

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                            ... И от любопитство само да попитам, твоя баща когато те е водил на преходите с каква джипка беше?
                            2006г старта беше на Халите с ТЛК 2L-Т , но тогава ние по скоро бяхме като съпорт кар на един негов приятел.

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            ...
                            Честитио за придобивката. На колко километра е?
                            ...

Име:IMG_0245.jpg
Размер:115.8 КБ
ID:5287363

Иииии честито на печелившите .. сигурно се сещате защо ми се наложи да свалям резервоара!
                            Това след 3 зареждания на Еко ... но да не правя лоша реклама,ще видя какво е положението като я извадя,че искам малко да си поиграя

Име:IMG_0427e.jpg
Размер:63.1 КБ
ID:5287365Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0428e.jpg
Размер:62.6 КБ
ID:5287364

Коментар

Пичове днеска земах помпа .. обаче дадох ток директно ток към старата ми помпа и тя тръгна , за което аз съм си виновен но няма значение.Та гледах бушон не е изгорял .. казаха ми да проверя за реле .. някой да помогне и да каже къде да го търся това реле .. знам,че стои някъде до десния фар , но кое точно е за бенз помпата ?

Име:IMG_0501.jpg
Размер:89.3 КБ
ID:5287600

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X