Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една Фронтера във Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още една Фронтера във Варна

от 2 седмици съм горд собственик на ОФА 2.2 16V. много ме кефи обаче има малко проблем с работата на бензин. иначе на газ е перфектна (газов инжекцион) дава ми разход 10-11 л/100км газ. много искам да я стегна за софт оф-роуд малко ми се вижда нисичка макар че и сложих 265/70/16.
    Ще съм благодарен за всякъкви съвети (все пак съм още лаик)

От: още една фронтера във Варна

Честито, колега! Гледам, горе-долу по едно и също време сме станали "горд собственик" на ОФА. Честита придобивка и да те слуша.
    Един голям процент от проблемите на бензин (когато на газ работи) са бензиновата помпа и дюзата. При мен имаше проблем и с двете и го оправих. Сега работи и на бензин.
    Казаха ми, че ако я карам поне 10 км седмично на бензин, няма скоро да имам същия проблем.
    Моят разход за момента е 18/100 газ - смесено: градско, извънградско и 2 кратки офф-роуд разходки за тест - това с блокирало жило на ръчната спирачка така че на мен ми е малко рано да говоря за разход.
    По принцип за софт офф-роуд твоята ОФА си е готова и без да я бараш. Така или иначе, ако закъсаш в калта, ще има кой да те дръпне - ако се включваш в организираните разходки през уикенда. От там нататък от теб зависи (от натрупания опит) да разбереш от какво има нужда твоята ОФА. Трябва ли ти някакъв лифтинг или и така си е добре.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

ами по принцип може да се лифтне малко според мен. колко е минимално мога да я лифтна? защото не искам много около 10 см. а за бензина днес й сложих някаква добавка да й поиздухам дюзите.тя мойта е газ.инж. и така или иначе студена харчи бензин. надчвамсе да мина метър само с добавката. мерси за пожеланията, дано и твойта да те слуша

Коментар

От: Още една Фронтера във Варна

Честито и на двама ви! С пожелание, машините много да ви радват и много безаварийни километри!

И само малка забележка, ако не възразявате - думата лифтинг не е използвана по предназначение.

Коментар

Първоначално публикуван от momo78 Преглед на мнение
          ами по принцип може да се лифтне малко според мен. колко е минимално мога да я лифтна? защото не искам много около 10 см. а за бензина днес й сложих някаква добавка да й поиздухам дюзите.тя мойта е газ.инж. и така или иначе студена харчи бензин. надчвамсе да мина метър само с добавката. мерси за пожеланията, дано и твойта да те слуша
          Леле ако 10 см. е малко лифт за теб какво ли е много?
          Лифта обикновенно се дели на 1.5 инча ( " ) 2", 2.5" 3.5" 4" 6" и нагоре вече цифрите започват от 20 000 лв. 10 см. е около 4.5" което е много за фронтера ( разбирай скъпо ). Малко лифт е 4 см. или 1.5".
          no signature no problems

Коментар

Честито да си якараш безпроблемно дълго време. Относно повдигането а и почти всички въпроси които може да ти възникнат пробвай с търсачката първо има не малка тема в основният Опел раздел.

Коментар

май съм се поолял :-) каво може да ми излезе 1,5" като пари? в нета търсих окачване, но не мога да намеря нищо за фронтера, ако знаеш някой сайт ще съм ти благодарен.

Коментар

май съм се поолял :-) каво може да ми излезе 1,5" като пари? в нета търсих окачване, но не мога да намеря нищо за фронтера, ако знаеш някой сайт ще съм ти благодарен.
                Да знам. В подфорума Опел. Цифри от 200 до 1200 лв. Зависи какво сменяш с какви части и кой ти го прави. Виж порови се и ще се ориентираш какво ти трябва и дали ти трябва.
                no signature no problems

Коментар

Заповядай: http://calmini4x4.de/Calmini-80-mm-F...A-3-5-Tuerer_1
                  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=40475

Коментар

от 2 седмици съм горд собственик на ОФА 2.2 16V. много ме кефи обаче има малко проблем с работата на бензин. иначе на газ е перфектна (газов инжекцион) дава ми разход 10-11 л/100км газ. много искам да я стегна за софт оф-роуд малко ми се вижда нисичка макар че и сложих 265/70/16.
                    Ще съм благодарен за всякъкви съвети (все пак съм още лаик)
                    Еми по тоя повод може пък да съберем Варненската група на Фронтеристите да ги почерпиш за придобивката, пък те да ти наливат акъл как да си "развалиш заводския вид на Жипа"!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

никви грижи за почерпка за съм за.само трябва да се организираме бирата и месото от мен въглищата от вас. аз не искам да я развалям много по принцип си мисля за една лебедка и малко да я вдигна. а пък за се надявам за помощ от теб съберем Варненските Фронтеристи :-)

Коментар

много искам да я стегна за софт оф-роуд
                        Отпред ти трябва ключ 27 , отзад подложки от скорпиона , 4 амортисьора -по дълги, фланци или други джанти.

П.П. Пиши както те учеше омразната по литература ,че скоро ще те нахока някой.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Разгледах една тема за лифт на ОФ, ключ 27 предполагам е за тросионите.
                          Амортисъорите без това са за смяна, ако ме насочиш към някоя марка ще съм благодарен.
                          Само за подложките не разбрах какви са и къде точно се слагат.
                          А за писането си вземам бележка

Коментар

Колегите препоръчват монро адвенчър 4х4. Аз не съм се сдобил с тях още. Колегата scorpion 1972 произвежда гумени подложки - леки са и вършат работа. Слагат се над задните пружини.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X