Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз да се похваля !

След два месеца разходки и четене във форума,като младши участник и като научища щях много полезни неща ,вече съм нов собственик на Frontera 2,2 tdi 2002г.д.б. със характерния проблем за присветваща лампа на чека на мотора.Целта на придобивката е да ме превозва с всичките простотии за любимото ми хоби(болест)риболова до съответните обекти където го практикувам.Голямата ми молба е за информация ,къде в София могат компетентно и отговоррно да ми сменят маслата в трансмисиите и двигателя. За проблема с светещата лампа на чека е написано достатъчно,и стъпка по стъпка ще решавам проблема.
    П.П. Ще бъда много благодарен за компетента информация за необходимите количева и подходящи марки и типове масла за трансмисиите и двигателя,защото в наличната инструкция на автомобила няма.Извинявам се ако съм повторил темата.

От: И аз да се похваля !

Добре дошъл! Като за начало прочети темите в подфорума. Има предостатъчно изписано за маслата. След това можеш да ги смениш където ти е удобно. Не е зле да се запознаеш и с Лозан(0898780604). Сигурно скоро ще имаш и други въпроси, на които той може да ти отговори преди да са възникнали ...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Ognjan Преглед на мнение
      След два месеца разходки и четене във форума,като младши участник и като научища щях много полезни неща ,вече съм нов собственик на Frontera 2,2 tdi 2002г.д.б. със характерния проблем за присветваща лампа на чека на мотора.Целта на придобивката е да ме превозва с всичките простотии за любимото ми хоби(болест)риболова до съответните обекти където го практикувам.Голямата ми молба е за информация ,къде в София могат компетентно и отговоррно да ми сменят маслата в трансмисиите и двигателя. За проблема с светещата лампа на чека е написано достатъчно,и стъпка по стъпка ще решавам проблема.
      П.П. Ще бъда много благодарен за компетента информация за необходимите количева и подходящи марки и типове масла за трансмисиите и двигателя,защото в наличната инструкция на автомобила няма.Извинявам се ако съм повторил темата.
      Като за начало попълни си профила от къде си. Разбира се ако си от София, най-безгрижния начин да свършиш всичко накуп е при Лозан. Ако си мераклия сам да се занимаваш маслата са:

Ако си ръчна СК - 3 кила двигателно масло, ако си автомат - 8.8 АТФ ( декстрон 3 )
      За мотора - 6 литра с филтъра ( но аз сипвам 5.5 за да е пръчката на средата, че до максимума ме е страх да го държа )
      Преден диф 1.5 литра 75W90
      Заден диф - 1.8 същото ( аз вкарах 2 ) може да си сложиш добавка за ЛСД или да си сложиш направо такова масло ( 75W140 )
      Раздатка - малко под литър пак двигателно.

Проблема с чека го борих няколко месеца. Като за начало всички маркучи сменяш с нови. И един съвет от мен, заслушай се дали като дадеш на контакт чуваш едно жужене за 2-3 секунди, ако не честито трябва да отваряш помпата за смяна на авансово бутало. Ако да сипвай двутактово масло в нафтата за да не се налага да я отваряш в бъдеще. По 50-100 мл. на 50 литра нафта
      no signature no problems

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/member.php?u=13148
        Може и при Андро

Коментар

Добре дошъл и честито за Фронтерката!
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Благодаря за отзивчивоста и съветите.След диагностиката се оказаха две причини за светещия чек:1.Изгоряла нагр.свещи 2.Понтенциометъра на въздушната клапа(не съм сигурен за правилното название на "нещото"но така го назова специалиста(мой познат) дето прави диагностиката а той работи вСофияАуто.При демонтирането на потенциометъра се оказа че има луфт и виимо износване на слица за зацепване с оста на клапата.Последва пръкане със спрей и вече за около 50км пробег чека светна сомо веднъж.Явно трябва да се сменя.Притесняваме обаче че в София Аутоне може да се поръча само потенциометъра ,а сцелия всмукателен колектор к-т за умопомрачителна сума.Ще съм много благодарен ако някой ме осветли за решаване на проблема .Аз иначе вече търся втора употреба ,но най добре е ако се смени с нов.

Коментар

Първоначално публикуван от Ognjan Преглед на мнение
              Благодаря за отзивчивоста и съветите.След диагностиката се оказаха две причини за светещия чек:1.Изгоряла нагр.свещи 2.Понтенциометъра на въздушната клапа(не съм сигурен за правилното название на "нещото"но така го назова специалиста(мой познат) дето прави диагностиката а той работи вСофияАуто.При демонтирането на потенциометъра се оказа че има луфт и виимо износване на слица за зацепване с оста на клапата.Последва пръкане със спрей и вече за около 50км пробег чека светна сомо веднъж.Явно трябва да се сменя.Притесняваме обаче че в София Аутоне може да се поръча само потенциометъра ,а сцелия всмукателен колектор к-т за умопомрачителна сума.Ще съм много благодарен ако някой ме осветли за решаване на проблема .Аз иначе вече търся втора употреба ,но най добре е ако се смени с нов.
              Нещото се казва дебитомер и е проблем на тоя модел. Сигурен съм че може да стане от всяка вектра омега или зафира с мотор 2.0 и 2.2 дизел.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Като за начало попълни си профила от къде си. Разбира се ако си от София, най-безгрижния начин да свършиш всичко накуп е при Лозан. Ако си мераклия сам да се занимаваш маслата са:

Ако си ръчна СК - 3 кила двигателно масло, ако си автомат - 8.8 АТФ ( декстрон 3 )
                За мотора - 6 литра с филтъра ( но аз сипвам 5.5 за да е пръчката на средата, че до максимума ме е страх да го държа )
                Преден диф 1.5 литра 75W90
                Заден диф - 1.8 същото ( аз вкарах 2 ) може да си сложиш добавка за ЛСД или да си сложиш направо такова масло ( 75W140 )
                Раздатка - малко под литър пак двигателно.

Проблема с чека го борих няколко месеца. Като за начало всички маркучи сменяш с нови. И един съвет от мен, заслушай се дали като дадеш на контакт чуваш едно жужене за 2-3 секунди, ако не честито трябва да отваряш помпата за смяна на авансово бутало. Ако да сипвай двутактово масло в нафтата за да не се налага да я отваряш в бъдеще. По 50-100 мл. на 50 литра нафта
                Маслото не е ли по добре да се замени с добавка Кастрол

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                  Маслото не е ли по добре да се замени с добавка Кастрол
                  Aко говориш за добавеното масло към нафтата е най-добре да е бездимно двутактово масло. Тая добавка първо че е много скъпа второ че нейната цел е не да смазва а една сурия глупости. Ако е зима да ма за лятото не виждам смисъл.
                  no signature no problems

Коментар

И с благодарностите и уважението към старшите,но правилата на форума не ме допускат нито до профила ми нито до систематизираната информация до която, ако имам достъп няма да задавам глупави(задавани въпроси)с които да досаждам.(Особено е но това ограничение го има само тук)Извинявам се ,ако грешката е в мен.Иначе всичко тук е много хубаво и ценно.

Коментар

Маслото е наи добре да е синт. бездимно за извън бордови двигатели.В немският форум на Мерцедес препоръчват добавка Кастрол плюс двт. масло за лодки.

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                        Маслото е наи добре да е синт. бездимно за извън бордови двигатели.В немският форум на Мерцедес препоръчват добавка Кастрол плюс двт. масло за лодки.
                        Aко си милионер слагай добавка кастрол + добавка STP + добавка малко нафта и карай само на добавки
                        no signature no problems

Коментар

2Т българско за 6 - 7 лв. върши чудеса
                          LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X