Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтерей 3.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтерей 3.2

Нали раздела е за общи приказки, ще си позовля да си поплача малко тук

Миналия ден се въртях покрай един Монтерей, 3.2 исузувия шестак, автомат, къса база, климатик ... абе май само кожен салон нямаше. Цената - някъде около 4000, че даже май бяха склонни и да свалят малко.
    Питам аз, що така, какво му е, а пича казва: ми нищо, обаче като видят комбинацията японско V6 и автомат и всички се отказват.
    Пак гледм, пак обикалям - абе нищо и няма на машината. Е, нищо, като за тая цена де. Тук-там някоя позамазана ръждичка, но нищо свирепо.

Доооста се замислих дали да не продам Витарата (час по-рано един образ съвсем сериозно ме пита колко и искам...), щото излични пари в момента няма. Обаче и така не става, пък ми и свиди малко дребосъка, тъкмо съм му оправил всичко.

Та мисълта ми е, струва ли си да плача за тая колица? Вярно, данъка със сигурност ще е "интересен", доколкото разбрах, този двигател е сравнително рядък у нас, а и определено не вярвам да харчи 5/100.
    От друга страна - много ми прилича на идеалния (за нас де) семеен автомобил. Хем достатъчно голямо и тежко, за да става за детевоз, хем двувратка (много ги обичам двувратите коли, не знам защо), хем не е чак толкова дълго, че да се чудя къде да паркирам, а и шестака нещо много ми хареса Не знам дали е оптическа измама, но ми се видя, че е разчекнат на повече от 60 градуса.

Ако някое е експлоатирал реално такъв добитък, ще се радвам да сподели. Не знам доколко разсъждавам правилно и доколко просто ме беше хванала еуфорията
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Монтерей 3.2

За конкретната машина нищо не мога да кажа,но захапеш ли веднъж големия мотор-е нема такъв кеф-казвам го от личен опит,а харчовете отиват на втори план.

Коментар

Че какво му е на японския шестак, комбиниран с автомат(ъъъ, освен разхода де)? При тойота например тая комбинация дори е по-здрава от ръчката.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нищо му няма, освен, че не ми стигат парите ...
        ъгълът между блоковете излиза 75 градуса, значи правилно съм видял.
        Мощността май е 177 коня, което директно значи, че в данъчното ще има яко рев. На 163 коня тук искат над 300 лева, за нагоре не знам, но ... майната му, не ги искат всеки ден. Разхода ако е над 12 бензин (при 100тина км/ч, асфалт) - лошо.
        Мдаа ... ако излезе някоя поръчка, току виж съм обурудвал най-накрая "семейно комби" ако не - ще си плача тихо в ъгъла...

Коментар

Дълга Фронтера ми се струва по-добре за детевоз,разходи, данъци,обслужване,гориво.Сметни ги сумарно и виж че доста скъп излиза кефа, а и ти сам казваш няма манги.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Е, няма, ама то няма да е вечно нямането. Просто се оглеждам за нещо, с което да се набутам, когато се появят достатъчно.
            Фронтера не искам. Просто конкретния Монтерей ми хареса и се чудя дали да си го отбележа като възможен избор за в бъдеще.

Коментар

Сам спомена, че тая кола е екзотика тук и нали се сещаш как ще ревеш ако нещата опрат до по-серозен ремонт. Разхода на гориво е бял кахър, освен ако не го караш като такси ...
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Най-вероятно толкова, колкото и с всички други. За една загубена пластинка на Балено-то ме мотаха 2 месеца. Амортисьори за Шатъла на тато навсякъде ми обясняват, че няма. Здрав блок за Витарата няма да ти казвам как се намира, а всяка 15та кола в града е Витара. На немските двигатели, Опелските, някой весел датчик все е по 200 лева... и т.н.

Колко харчи това животно все пак?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение

Колко харчи това животно все пак?
                  Очаквай разход на бензин от 15л/100км. нагоре.

Коментар

Е това вече ме плаши

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Е това вече ме плаши
                      Е ти кво очакваш? Хеликоптер с разход 2 на сто?
                      Другото е - газ. Тогава ще започне да харчи като пари нормално.

ПП: Майтап няма, но София-морето излиза като гориво по-икономично със лек или свръхлек самолет, отколкото с кола. Хем по права линия (ако те пуснат), хем двигателя може да работи през цялото време в най-изгодния режим. А те са смешни - примерно 100 и малко коня и от сорта.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам, нямам опит. Знам, че една нафтова печка с подобни габарити и (липса на) аеродинамика, на асфалт при 90-100 прави към 9 нафта. Може би малко отгоре. Но чак 15 - е, не. То ако лапа 15 бензин (при горепосочените условия), на газ ще щпили 18-20 минимум, а горивото, за разлика от всичко останало, си е постоянен разход

Коментар

Ще се озовеш във приключение - моето мнение.Като няма достатъчно кеш се купува масова кола.Даже и да не са ти скъпи ремонтите майсторите и продавачите на авточасти ще ги направят (охооо 3,2 японски автоматик-е тя си е.. майката).При Фронтерата само окачването е японско и си издирваме частите като антиквари,а при теб само копчетата на таблото ще си купуваш от Опел-дилъра (защото ги няма в скрапа).Времената са интересни -недей да експериментираш!
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Като гледам си мераклия,добре,значи разхода в града ще е около 15 ,на дълго около 10,а в гората-около 25-ама това няма значение,значи кефа от големия мотор може да се сравни само с хубава с----ка,абе требва да го усетиш.Това разни дупета да се пробват-и ти с некъква 15 годишна бънгия да ги разпораш-е нема такъв кеф/личен опит/,а после да те питат "абе бате с къв мотор си бе",а отделно в гората имаш мощ в изобилие,а не да се чудиш-абе на 1ва или на 2ра бавна ще се пробвам те на тоя баир.Е не знам в края на краищата избора е твой,ако питаш мен-скачам в боя.

п.п. Я кажи,ако евентуално се откажеш-къде е тоя убавец-на ЛС-моля.

Коментар

А, това вече е прикзака. 15 градско, 10 извън - преживявам го. За в гората ясно, то там понякога разхода си е на час.
                              Поддръжката не ме плаши - сервиза си ми е у дома, частите ... майната им, половината ми коли са били все междинки, дето никой не ги е чувал, свикнал съм. То и без това ако беше чист Опел, нямаше да го погледна. Не го казвам, за да обиждам някого, просто силно не им се радвам на производството. Въпрос на лични предпочитания.

gimax, ако не забравя, като се прибера утре ще проверя дали не е заминал и ще ти пиша. Близо до Стара Загора е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X