Обява

Свий
Няма добавени обяви.

слабо светеща лампа на батерия и ръчна, виене. Фронтера Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• слабо светеща лампа на батерия и ръчна, виене. Фронтера Б

Здравейте,

Имам си интересен проблем на Фронтера Б, 99г, sport rs, къса база, X22SE:

Чува се леко виене от двигателния отсек, както и на най-ниските обороти ми светят леко лампата на батерията и тази с удивителния (ръчна спирачка предполагам). И двете неща се появиха изведнъж. При форсиране, успоредно с оборотите лампите постепенно изчезват и не светят повече (докато не пусна отново газта и оборотите паднат). И виене като че ли не чувам при по-високите обороти, но това може да е и заради по-силния звук на двигателя. Не бях сменял пистов ремък от както е взета и придружен с новия проблем отидох на сервиз. В резултат е сменен пистов ремък и обтяжната ролка към него (скъпа е), на генератора са сменени лагерчета два броя.
    Резултатът е, че проблема с виенето и лампите остава.

Ето и снимки при ниски и при високи обороти:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0673.jpg
Прегледи:1
Размер:181.1 КБ
ID:5897290
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0676.jpg
Прегледи:1
Размер:178.2 КБ
ID:5897291

На снимките червените лампи се виждат доста по-ярко от колкото се виждат реално. Можете да сравните колко слабо светят двете въпросни лампи като сравните с лампата на еърбег-а, която свети нормално.

Намерих ето тук човек със същия проблем, но уви не е писал дали и как си е решил проблема:

http://www.fronteraowners.co.uk/foru...hp?f=7&t=31381

Къде в София могат да ми го диагностицират точно тоя проблем? Или ако смятате, че проблема е 100% в алтернатора направо да купувам нов (не оригинален) - намерих в UK на цена от 200лв, различаваща се с една 0 по-малко от тази която ми споменаха в сервиза (предполагам оригинален).

Благодаря предварително за мненията.

От: слабо светеща лампа на батерия и ръчна, виене. Фронтера Б

А някой сети ли се да замети тоя алтернатор зарежда ли?
    Най-лесното което мога да те посъветвам е да проследиш масата от акумулатора към шасито и да я развинтиш и зачистиш. Същата процедура и с масата на алтернатора. След това вижте зарежда ли, ако не ще ти го оправят на Симеон за 50-100 лв. Няма нужда да купуваш друг камоли от UK. Много вероятно е регулатора на напрежение или четки. Кой сменя лагерите на алтернатора?

П.С. напиши си в профила от де си.
    no signature no problems

Коментар

Добавих град в профила. Лагерите (както и останалите работи) са сменяни в един от официалните сервизи на Опел, ако това питаш. По фактура пише, че са правили и "проверка зареждане". По-скоро не ми се занимава отново с тях, защото май не им е много добра диагностиката и накрая ще излезе доста скъпо докато се стигне до наистина проблемното място. Имам само основни инструменти и малко място та нямам условия тук да си правя сам каквото и да е, пък и не разбирам много. Ако е 100% от генератора бих си купил нов (от UK през ebay излиза най-евтино, за това го споменах). Ако не е сигурно дали е от него - бих я оставил при някой който разбира - да направи нещата за които говориш.

Коментар

Лозан. Той ще ти провери/ремонтира и диагностицира всичко. И гаранция няма да има дори и близка цена до тази в официалния сервиз.

п.с. Голяма реклама му дръпнах. ма си заслужава човека.
        no signature no problems

Коментар

Може ли да ми дадете кординати на Лозан - телефон, адрес.

Коментар

Първоначално публикуван от evrobom Преглед на мнение
            Може ли да ми дадете кординати на Лозан - телефон, адрес.
            В по-старичките теми го има:
            isuzo
            тел.0898780604
            Казано е:
            -"Обичай ближния",
            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Свършихме работа при Лозан. Вече не вие и не светят лампите. Проблема си беше в алтернатора.
              Последно редактирано от hett; 31-07-10, 11:26.

Коментар

Какво беше?
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Не знам. Даде ми дефектната част от алтернатора и каза каква е, но аз като не разбирам така и не я запомних. Не искам и да разбирам честно казано. В крайна сметка я изхвърлих иначе можеше да ти я снимам ако ти трябва за нещо .. Важното е, че вече е ок и ако някой евентуално има същия проблем директно може да се насочва към алтернатора.

Коментар

Реле-регулатор в комплект с четкодържач, както си и мислех. Няма какво друго да е. Не ми трябва, питах информативно.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

куздов мисля че беше диодния блок

Коментар

Възможно е....
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X