Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със скоростомера и километража

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със скоростомера и километража

Здравейте колеги,
    Моля за съвет. Направих огромната глупост да си измия двигателя. Не знам от това ли е или е случайност / в която не вярвам/, но след автомивката лъснаха редица проблеми от които някои много странни.
    Първо карам си аз и изведнъж скоростомера на 220 км./ч. С;ед 20 сек. 150 и пак 220. Спирам на място 140. За две минути на място километража показа изминат околу километър. Викам си нещо се е намокри, ще изсъхне.
    Второ. пускам климатика бачка перфектно / и таз година го донапълних/. След време 30-40 мин. го спирам от копчето, да де ама той не спира само спряха да се включват перките. Викам си ще прецакам компресора и пак го включих. /Да отбележа, че това с климатика става на следващия ден след миенето/. Прибирам се пред нас изключвам двигателя с ключа, да де ама той не спира. Спрях климатика и двигателяугасна. Това стана днес на обяд. Преди малко към 17.00 тръгвам с любимата ми джипка до Метро проблем с гасненето на двигателя нямам, ама скоростомер и километраж не. Нещо по скапаната електроника ама какво. Тичам при съсед жичкаджия по коли, мери, замерва пробва датик на скоростна кутия и какво ли още не, но проблема не се реши. Та едно въпросче, данните от датчика за движение на скоростнатакутия къде се предава или от какводруго може да е липсата на скоростомер.
    фронтера А 1998г. 2.5 ТДС, както казва колегата adwokat, ще взема и аз да изкубам тази електроника, че ма......

От: проблем със скоростомера и километража

Виж да не се е накиснала буксата на "калкулатора". Нещо такова ме съмнява, защото тия джаджи, дето се шашкат са независими една от друга. Прегледай внимателно сноповете и буксите и ги промий с ВД40.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Като изсъхне ще се оправи,няма страшно.И на мен след миене на двигател са ми се появявали аномалии и като изсъхне се оправят, вече съм се зарекъл да не мия мотор.
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Колега огледай си хубаво всичките маси съмнява ме че някой от консуматорите взима маса от където не трябва.Като си я мил да не се е разместила някоя маса.При мен беше пускаш фаровете и тръгват и чистачките сами иначе не искаха да тръгнат (също след миене на мотора).
        OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
        Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Давзй на контакт и връщай а-ако подскача оборотомера или някоя от другите стрелки които са ел. значи е слаба маса някъде(може и на акомулатора даже да е или самия кабел "маса" към купето)
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

никакви стрелки не подскачат, прескачат и т.н. всичко си е ок, като изключим скоростомера. Мих я преди 4-5 дни, да не е изсъхнало още егати. А ако ти се наложи да влезнеш в река или др. подобно мокро място какво следва..... Днес си играх свалих всички релета и букси де що има под капа и ги напръсках с контактен спрей. Някои бяха доста зацапани, но нищо не се подобри от тази процедура. Само не успях да разглобя една много голяма букаса със страшно много кабели по нея. Предполагам че са за компа, ама като не знам и той къде се намира... Те се намират като застанеш пред колата горе в ляво зад разширителния съд на антифриза. А като се замисля там бая вода излях. Та някой да знае тази букса / шорока околомн8 -12 см/ дали е буксата за кома или не?

Коментар

Здравейте!
              Аз от два дни съм собственик на Фронтера, но вече имам някакви постни мнения...
              Джипа, който купих беше с видимо измит двигател. Вземайки го, установих, че не работят скоростомера, километража (показваше едни километри, което не се променяха) и пръскалките (последите надали имат нещо общо с миенето, което важи и за скоростомера). Днес реших да попрегледам тези проблеми. Първо започнах с пръскалките - бушона здрав; след много опити да извадя казанчето, установих, че моторчето може да излезе без да се разглабя всичко. Разглобих го и установих, че моторчето е здраво, а перчицата е запекла. ВД40, промивка с топла вода и всичко си дойде на мястото - вече имах пръскане на предното стъкло. Дойде ред и на скоростомера. Бях изчел темата за неработещия скоростомер и нуждата от презапояване на всички спойки. Разглобих таблото (без да знам как, добре че снимах всичко и мога да помогна на някой да не се мъчи) и го свалих. Гледах, гледах и накрая реших, че съм безсилен. Смених две изгорели крушки (така и така съм го разглобил) и го сглобих отново. Реших все пак да пробвам и .... ИЗНЕНАДА! Километража работеше! Как стана и аз не знам. Явно е била някаква некачестнена връзка на буксите.
              П.С. Освен, че никога не бих си измил двигателя (каквото убеждение имах от години), мисля, че не бих си купил повече и кола с измит двигател. Преди години направих грешка да кажа да ми измият двигателя на кола, която точно бях закупил и после две седмици не можахме да я запалим, въпреки че "велики майстори" намираха какви ли не причини, които аз наивно отстранявах, а тя нещеше и нещеше да запали...
              П.С.2 Дано съм минал само с неработещите километраж, скоростомер и пръскалки.
              OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X