Здравейте,колеги,значи един приятел има доста проблеми с неговата фронтера (96г. VM 2.5 ТДИ)и по-точно с двигателя,та въпроса е може ли да и се сложи двигател от опел рекорд 2.3D.,в смисъл ще пасне ли на скорости,съединител и т.н.?Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на двигател на Опел Фронтера
Свий
X
-
До: Смяна на двигател на Опел Фронтера
Не. Без фланец няма да стане. Освен това с атмосферен дизел тая кола ще върви като трактор. По-добре да и насади бензинов двигател. По-евтино ще му излезе."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
-
От: Смяна на двигател на Опел Фронтера
(дапопитам и аз в тази тема)
След като удавих конете и почти щях траурно да се разделя с Фронти, ме убедиха да ремонтирам двигателя (C20NE), което обаче трае вече повече от половин година и май няма да стане изобщо. Мисля си за друг двигател - този на старо май върви сравнително евтино, само че, ме плашат с пререгистриране на колата или пък вечно моя. Това всъщност изобщо не ме притеснява, ноо започнаха да идват и други идеи (особено при наличието на донори).
Четох тук, че с по-мощен двигател се чупят разни неща, но пък те си се чупят,а си е друго да можеш да си ръчнеш повечко и да издрапаш (това си е мое мнение де).
И понеже не разбирам хич въпроса ми е - освен фланци за напасване със скоростии т.н. (то май и скоростите могат да се вземат), няма ли да трябва и компютъра за въпросния двигател и изобщо какво от донора ще трябва да се вземе и голям ли ще е гърча (сумата) за тази операция (защото трябва да ми остане и за шнорхелче)?
Лека и безавариина на всички!
Коментар
-
Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение... Мисля си за друг двигател - този на старо май върви сравнително евтино, само че, ме плашат с пререгистриране на колата или пък вечно моя...Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Трябва ти само фактура за двигателя и можеш да си го пререгистрираш без проблеми в КАТ. Така направих с Витарата навремето, но ако е мотор от друга марка кола може би трябва Технотест?!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение(дапопитам и аз в тази тема)
След като удавих конете и почти щях траурно да се разделя с Фронти, ме убедиха да ремонтирам двигателя (C20NE), което обаче трае вече повече от половин година и май няма да стане изобщо. Мисля си за друг двигател - този на старо май върви сравнително евтино, само че, ме плашат с пререгистриране на колата или пък вечно моя. Това всъщност изобщо не ме притеснява, ноо започнаха да идват и други идеи (особено при наличието на донори).
Четох тук, че с по-мощен двигател се чупят разни неща, но пък те си се чупят,а си е друго да можеш да си ръчнеш повечко и да издрапаш (това си е мое мнение де).
И понеже не разбирам хич въпроса ми е - освен фланци за напасване със скоростии т.н. (то май и скоростите могат да се вземат), няма ли да трябва и компютъра за въпросния двигател и изобщо какво от донора ще трябва да се вземе и голям ли ще е гърча (сумата) за тази операция (защото трябва да ми остане и за шнорхелче)?
Лека и безавариина на всички!Май ще е по-лесно.
Не виждам проблем да си регистрираш новия C20NE двиагел в кат, ако имаш документ от къде си го купил. А и най-лесно ще я подкараш наново. Защо не звъннеш на Лозан, той със сигурност ще ти подкара фронтерата наново. Ако трябва ще ти я вземе от където е и пак ще я оправи. Не трябва да се оставят така да седят фронтеркитеУспех от мен.
Последно редактирано от sony bono; 14-11-12, 17:59.
Коментар
-
Зависи какъв двигател искаш да и насадиш. Според мен ако не си готов финансово да влизаш в приключения, по-добре си купи същата за донор или само двигател. Около 600 лева е май комплектован с всичко."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
При положение , че новия двигател е от същия модел и същата марка , тогава е необходим единствено документ за закупуване - и директно в КАТ с молба за смяна на двигател . В конкретния случай двигателя трябва пак да е C20NE .
Във всички останали случаи задължително се минава първо през Технотест . Независимо от това дали се чете или не номера на двигателя .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Аз по-принцип говорех за донор лека кола - опел омега 2.6, дето ми я дават за 400 лв. цялата, в доста добро състояние (и в движение естествено) - после като върна каквото остане дори ще взема някой лев, но наистина на мен ми се струва доста сложно, а има хора около мен които твърдят, че е възможно (споменаха ми нещо само за картера (май) на фронтерата, че бил по-особен и това е).
По-лесно ми се струва Фронтера да е донора и ми се ще да е с по-голям двигател, а че колата ще си е вечно моя т.е. не мисля да минавам през кат или технотест, не ме притеснява (може да стане и гаф някой ден, но е малко вероятно)!
А естествено със C20NE, който аз всъщност доста си харесвам (моя беше железен), ще ми е най-лесно, но пусти кончета и мухи...
П.П. - Няма да оставя Фронти така, ако тези майстори не се справят скоро, пия една студена бира и отивам при Лозан.
Коментар
-
Всичко е възможно, ама си е приключение и опира до пари. Питай Лозан какво мисли до въпроса, че веднъж аз като му споменах нещо в тоя дух ми рече да не откачам.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
То вече е слаган 2.6 мотор на фронтера,но на скорости от 2.4 бензин,а те се различават доста от тези на 2.0! Филма ще е бюджет на холивудска суперпродукцияНо както каза kuzdov -всичко е възможно......
Коментар
-
Мда, значи както предполагах - ако не можеш сам да си го направиш не си е оферта.
Сега остава и фиш да пусна и джакпота да ударя и нищо няма да ме спре, ама пуст карък
Ще пиша какво е станало (надявам се скоро) и ако е нещо по-така, обещавам снимки (ако допускат невежите да гледат де, иначе снимките ще са на готовата продукция).
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение.....ме убедиха да ремонтирам двигателя (C20NE), което обаче трае вече повече от половин година и май няма да стане изобщо. ....Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение.....Няма да оставя Фронти така, ако тези майстори не се справят скоро.....
Не знам каква точно ви е уговорката , но по принцип за това време спокойно са могли да направят сами включително отливките на блока и главата , плюс последващите механични обработки .
Що се отнася до присадките : всеки друг модел предполага да прехвърляш и компютри , софтуеър и всички останали кабелаци към него . С оглед съвременните технологии , които прикачват на щайгите . Това основно за бензина , ама и за дизела важи . Е , освен ако не си решил да мушнеш някой железен ( в буквалния и преносен смисъл ) 2.5 турбодизел от Мерцедес 190 ( или 124 ). И дори това последното да е , пак иска преработки ...
Аз съм минал по тази линия на мислене и въпреки бръмналите ми мухи се отказах - и то при все техниката , която имам под ръка : стругове , фрези , заваръчни апарати , шлайфове и т.н.
Изобщо , както казаха колегите - влизаш в приключение . Ама ти си знаешТоплата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар