Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна на гуми 255/65/16

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замяна на гуми 255/65/16

Здравейте колеги ! След тригодишно каране дойде ред за смяна на гуми.Автомобил FONTERA 2.5 TDS. Моля да споделите Вашия опит : удачна ли е замямяната на гуми 255/65/16 с 255/70/16 и какво може да доведе това ? Благодаря !

До: Замяна на гуми 255/65/16

Първоначално публикуван от modul Преглед на мнение
    Здравейте колеги ! След тригодишно каране дойде ред за смяна на гуми.Автомобил FONTERA 2.5 TDS. Моля да споделите Вашия опит : удачна ли е замямяната на гуми 255/65/16 с 255/70/16 и какво може да доведе това ? Благодаря !
    Mоже да доведе само до хубави неща. Моята препоръка е да ги смениш с 31х10.5х16 или с други думи 265х75х16, ще изминаваш повече разстояние за същия разход, ще друса по-малко и ще вози по-добре, височината също ще стане по-голяма.
    no signature no problems

Коментар

Аз направих като теб есента и съм много доволен, вече и минах над 10 000 км, но ми качи малко разхода с тия гуми, то верно, че и тия са АТета а другите беха зимни....Е, сега рева за скорости и раздатка....ама то е от друго

Коментар

Първоначално публикуван от modul Преглед на мнение
        Направих същата размяна преди 10000км.Не забелязвам увеличение на разхода,а сложих и 40мм стоманени фланци(тежат доста).Имайте предвид,че с 255/70/16 километража показва с 3/100 по-малко и може да ви излъже за разхода.

Коментар

По въпроса за километража искам да вмъкна нещичко от моя скромен опит - преди бях с 225/70/16 и ми се струваше че ме лъже скоростомера (че показва по-малко от реалната скорост) . След като сложих 265/70/16 ми беше много интересно какво ще стане, и направих експеримент с GPS да видя къде е истината.. и - о, чудо! скоростомера показваше точно колкото GPS-а и си мисля че щом скоростомера е точен, би трябвало и брояча да е точен.
          :)

Коментар

Първоначално публикуван от loweza Преглед на мнение
            По въпроса за километража искам да вмъкна нещичко от моя скромен опит - преди бях с 225/70/16 и ми се струваше че ме лъже скоростомера (че показва по-малко от реалната скорост) . След като сложих 265/70/16 ми беше много интересно какво ще стане, и направих експеримент с GPS да видя къде е истината.. и - о, чудо! скоростомера показваше точно колкото GPS-а и си мисля че щом скоростомера е точен, би трябвало и брояча да е точен.
            Е защо пък "би трябвало" ?! Ти на GPS - а брояч за километри нямаш ли ? Щото аз по същата схема се натъкнах на по-голямо чудо .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Е защо пък "би трябвало" ?! Ти на GPS - а брояч за километри нямаш ли ? Щото аз по същата схема се натъкнах на по-голямо чудо .
              Ми аз само за малко ползвах GPS-а, колкото да видя дали е вярна моментната скорост, не се сетих да засека изминатите километри , но ще пробвам и това следващия път
              :)

Коментар

Искам да уточня,че разликата от 3/100 е при 255/70/16 спрямо 255/65/16.Не съм ползвал GPS,това казва калкулатора за гуми в гумаджийските сайтове.Логично е при по-голям диаметър(съответно обиколка)на гумата с 1оборот да изминава по-голямо разстояние и от там разлика и в километража и в скоростомера.

Коментар

Темата нали беше за или против, аз съм твърдо ЗА!

Коментар

От: Замяна на гуми 255/65/16

аз се чудя между 265/75/16 и 265/80/15 или нещо такова на 15 дето отговаря по големина на 16-то. вие как мислите?

Коментар

Ами номера е ,че гумите на 15 цола са по-евтини, съпоставени със същия външен цолаж на 16ки.
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

При мен след смята разхода малко се вдигна, но не съжалявам.

Коментар

И аз от 3год карам с 265/70/16 и сега пак търся същия размер.Мислех да взема BFG All но ги няма и се ориетирам към Ханкок RF10.Доволен съм по добра возия,по проходим,за разхода почти не се забелязва.Твярдо съм ЗА!

Коментар

Здравейте на всички ,моята Фронтера е също 2.5 тдс КБ и за миналата зима и сложих гуми МЕДВЕД 235/70/15 , разхода на гориво е малко по-голям. Според калкулатора за гуми са със 5мм по-високи от оригиналните 255/65/16 ,сложих ги на джанти от Терано . Все пак 15-ките гуми са по-евтини от 16-ките , така че за зимата и това е вариант , защото МЕДВЕДА е 160лв гумата , а за зимна гума е просто супер .

Коментар

Първоначално публикуван от stoinef Преглед на мнение
                              Здравейте на всички ,моята Фронтера е също 2.5 тдс КБ и за миналата зима и сложих гуми МЕДВЕД 235/70/15 , разхода на гориво е малко по-голям. Според калкулатора за гуми са със 5мм по-високи от оригиналните 255/65/16 ,сложих ги на джанти от Терано . Все пак 15-ките гуми са по-евтини от 16-ките , така че за зимата и това е вариант , защото МЕДВЕДА е 160лв гумата , а за зимна гума е просто супер .
                              А от каде е тази гума-и доволен ли си от нея?
                              Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X