Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взаимозаменяеми части

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Взаимозаменяеми части

От всички теми които прочетох разбрах следните заменки които могат да се направят
    =========================================================

Масла:
    Двигател + ск.кутия + раздатка - 10W40
    Преден диференциал -по каталог - 80W90
    Заден диференциал- 75W140 или 85W140

Карета за предния кардан стават от Форд транзит 2,5 Д или от някакъв си бус Мерцедес (с повече търсене може да го намерите кой е ).

Хебел от Трупър или Лозан да го рециклира (да е жив и здрав че 7 стотака....)

Каре (само каре) на полуоската засякох в някоя тема че става от Опел кадет.

Тампони на горните носачи - от Нисан Терано 2 или Исузу Трупър

Тампони на стабилизиращите щанги -Паджеро или Исузу

Маншони за предни карета - Пасат,Ауди, Чероки,Омега,Вектра Б
    Задни амортисьори- от УАЗ

Предни амортисьори- от Исузо

Стъкло за фар - от Кадет Е

Маркуч за радиатора ( входящ или изходящ -н.з) от Пасат 1,6Д;ТД-1981-88 г. или Опел сантана 81-85 г.

Водна помпа - от Вектра подходящ за мотора?!?!?(имам съмнения)

Тампони за двигателя от Москвич 408 или 412 като ви е необходим стария износен +малко доработка(виж темата)

Ауспух - Голф 3,Вектра,Мерцедес -абе май от квото дойде

Лагери:
    предни- 45/75/20------- коничен ролков----- става от Газ 221711 заден
    40/68/19---коничен ролков---- Ваз 2121 преден ;Ситроен Джъмпер 1000 кг. 1994г. ;Фиат Дукато 94г

задни- 40/80/20--ролков коничен
    =======================================================

Ако някой има допълненния към темата да ги отбележи.Ако друг пък само оригинални части слага -да не я чете.Да ме извиняват вносители и производители но искам аз да преценя коя част да сложа оригинална и коя върши работа за парите си.
    Последно редактирано от maxxx; 06-04-10, 20:21.
    Sent from my Nokia s fenerche

До: Взаимозаменяеми части

Допълнение-дръжките на тавана са идентични с тези на Опел Кадет от старите.

Коментар

Ако някой може да предложи по-твърди пружини за дългата база ще съм благодарен.

Редактирам поста,да няма изпищели финансово или закъсали на пътя.
      Последно редактирано от maxxx; 06-04-10, 20:56.
      ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
      Grand Cherokee 2.7
      GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx
        Оправено,за маншоните дисквалифицирах само нивовите-другите кой както ги намери спрямо производител.Ако са дърво-дали за Чероки или Фронтера-все тая.
        ОК, съгласен. Само дето за Гранд са 37 лева бройката във Вестауто и с нищо не са по-добри от тия от Евро 07, дето са по 17. На предна лява полуоска ги имам и двата вида, та говоря от личен опит. Но както казваш, кой както намери за добре.
        Гумени карета-поръчват се от Падок за Рейндж (някъде съм писал из темите кой модел точно) и досега няма оплаквания.
        Последно редактирано от maxxx; 06-04-10, 21:36.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз лично пробвах с гумени тампони които се слагат на пружината(по 3) има ги във магазините за руски авточасти - на твърдост се оправя положението но имам чувството че изхвърля задницата леко при по-сериозно клатушкане.

Коментар

Висящ лагер за ОФДБ-става от Форд Транзит.
            NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

Коментар

Горна помпа на съединителя от Исузу трупер.

Коментар

Здравейте!
                Тези части стават ли за ОФБ или само за ОФА?

Коментар

Всичко, споменато по-горе е за ОФА
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                    Аз лично пробвах с гумени тампони които се слагат на пружината(по 3) има ги във магазините за руски авточасти - на твърдост се оправя положението но имам чувството че изхвърля задницата леко при по-сериозно клатушкане.
                    Я да уточним, казваш че си подложил на задните пружини 3 бр гумени подложки за Ладови пружини! Да разбирам ли, че излизат със еднакъв диаметър, все си мисля ,че Ладовите са със по - малък диаметър.
                    Я опиши по подробно какви си ги сътворил по въпроса, ще бъде полезно!!!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                      Я да уточним, казваш че си подложил на задните пружини 3 бр гумени подложки за Ладови пружини! Да разбирам ли, че излизат със еднакъв диаметър, все си мисля ,че Ладовите са със по - малък диаметър.
                      Това са ония гуми,които се редяха на 120 градуса,набити в пружините,та ладите да мъкнат повече цимент до вилата.Вдигаш на крик и ги щракваш на витките.Возията става дървена,а някои се оплакваха и от счупени пружини.
                      Последно редактирано от maxxx; 08-04-10, 18:32. Причина: грешка в градусите,да не подведа колега

Коментар

разликата е малка,но са много по-меки и задницата провисва,но по принцип стават за зор заман-изпробвано и е безопасно(става въпрос задните на 2104)
                        ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                        Grand Cherokee 2.7
                        GSM 0888148630

Коментар

Да за тях става на въпрос.Спасяват положението при 15-20 годишни автомобили, лично аз си мисля че донякъде щадят и амортисьорите -особено на джип.Не ги пишете за Лада защото съм ги монтирал на поне 5 кочини -изглежда задните пружини са с доста унифицирана стъпка.Повдигаш задницата с крик леко и си влизат като у дома.Разполагаш ги на по 120 градуса ако са отделни парчета(защото съм срещал и цяла гума).6 броя(по 3 на гума) струват м/у 6 и 9 лева.Още като взех Фронтерата ми се стори мека и веднага ги мушнах.Имам още един комплект мисля да ги сложа и тях да станат по 6 на пружина защото коша е тежък.После ще пиша дали има резултат

Коментар

Да добавя една интересна информация :

Дебитомер за Фронтера Б 2.2 дти :

най-последните версии : еднакъв със

Vectra C 2002 on; Engine codes: Y20DTH, Y22DTR
                            Signum 2003 on; Engine codes: Y20DTH, Y22DTR
                            Frontera B 1999-2004; Engine codes: X22DTH, Y22DTH From Chassis no 3V500001-

за по старите версии : еднакъв със :

Sintra 1997-1999; Engine code: X22DTH
                            Vectra B 1996-2002; Engine code: Y26SE
                            Frontera B 1999-2004; Engine codes: X22DTH, Y22DTH, up to Chassis number 2V599999
                            Omega B 1994-2003; Engine codes: X25XE, Y26SE, X30XE, Y32SE

Дебитомера за фронтера (ми искат) 300+ , а пък за останалите - около 100-на лева. Щото като чуят фронтера и на търговците почвам да им приличам на милионер
                            Последно редактирано от ss7; 14-04-10, 19:59.
                            [URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
                            [/URL]

Коментар

Някой да е пробвал предни калници от къса на дълга база за офа( информативно)???С раздувките ми изглеждат някак по-джиджано.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X