Здравейте,от две седмици съм притежател на Фронтера- Б 2.2 16V сега като застудя времето започна да пали с доста въртене а,подгряващите свещи ми се включиха на 0-градуса за 5 секунди нормално ли е това или имам проблем.На стария ми опел (не е фронтера ) се включваха дори и за малко независимо от външната температура.И още един въпрос не е за тази тема но да не отварям друга.Има ли климатика филтър и къде се намира.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Опел Фронтера-Б 2.216V пали трудно при ниски температури
Свий
X
-
До: Опел Фронтера-Б 2.216V пали трудно при ниски температури
Здравей.Да ти е честита фронтератаПри мене също подгряващите свещи се включват около 0-та,а за паленето върни няколко пъти ключа на положение 0 и пак на контакт да подгреят малко повече свещите.Но според мене е нормално зимата на по-ниска температура да се затормозява малко.
Поздрави Жоро.-||||-----||||-
.......\o/
........||
......./ \
Dynamic
Carp fishing club
-
Честито и от мен! Дано ти доставя повече радостни мигове!
За свещите - бързонагряващи са, моите до зимата не ги видях да се включват, в студовете подгряват 2-3 сек., след това си пали без проблем без повторно подгряване. В сравнение с Астрата например подгряват 3-4 пъти по-бързо. Провери всичките свещи, някоя да не е дала фира...Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Колата ти пали трудно и тъук във форума няма да я оправим,но вариантите са 3.Свещи,Помпа и компресия.Подредих ги възходящо,като последното е сегменти или всичко.Едното е по-евтино,второто не е.Надявам се утре да отидеш на майстор,защото тези дни времето се затопля и колата ще е чудесна ,чак до другата зима.Зман,че си решил че са свещи,защото е най-евтино и сега се надяваш да те успокоим,че е така.Аз няма да те успокоявам,но ще ти честитя придобивката и ще ти кажа ,че каквото и да е ще се4 оправи.Кола...Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Честито колега!Със здраве да и навъртиш много безаварийни километри!Вади свещите една по една и ги закачай на акумулатора-трябва да загряват от върха към средата-ако има проблем с някоя сменяй и четирите.Ако оставиш стари свещи рискуваш да повтаряш скоро упражнението....Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D
Коментар
-
Мерси за коментарите днес на -2 запали като по учебник.
Свешите ще ги проверя защото със стария дизел съм си патил.
Помпата е още със заводските маркировки.OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
Polaris Sportsman 800 EFI
Коментар
-
Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнениеАко има изгоряла свещ мисля че контролната лампа на таблото ше мига докато подгрява!
Според мен подгряване по няколко пъти не решава проблема. Ще запали, но проблема си остава.
Коментар
-
Ако лампата за свещите угасва за 2-3 сек., най вероятно някоя е сдала багажа -поне при моята беше така ,след като смених и 4-те ,понеже 3-те бяха умрели,нагрява около 10 сек. и тогава гасне.Много лесно се късат при вадене и после е голям клинч да се изкара остатъка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от stoyko Преглед на мнениеАко лампата за свещите угасва за 2-3 сек., най вероятно някоя е сдала багажа -поне при моята беше така ,след като смених и 4-те ,понеже 3-те бяха умрели,нагрява около 10 сек. и тогава гасне.Много лесно се късат при вадене и после е голям клинч да се изкара остатъка.
JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
А някой да е обърнал внимание при колко градуса започват да се включват един път ми се включиха при 6 градуса другия не искаха при 2 градуса.Това ме навежда на мисълта за скапат температурен датчик или не съм на прав път? А свещите ще ги сменя задължително на есен.OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
Polaris Sportsman 800 EFI
Коментар
-
Здравейте,
И аз имах проблем с паленето като беше студено. Оказа се, че първата свещ ми беше изгоряла. Цената в автоплюс беше под 30 лева за една свещ. Марката - Беру, същата като тази, дето я извадих и със същите параметри. В София ауто ми искаха над 50 лева за свещ, пак Беру....
Понеже вложих бая кинти в риболовно оборудване (има и резултат в рибарския подфорум), купих само една свещ. Повече не съм имал проблеми с паленето. Обаче есента ще си купя 4 нови, да не стават грешки.
Поздрави!Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар