Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ABS и турбо проблемчета!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ABS и турбо проблемчета!

Здравейте Фронтераджии,с първите въпросчета имах леки проблеми с модераторите, за което им благодаря )), все пак изчетох целия форум за Фронтера ).Сега ще започна на чисто:Казвам се Христо и съм от Хасково,горд притежател на Фронтера, 99 г., 2.2 DTH, автоматична скоростна кутия, кожен салон, клима и всички останали глезотии!!Свиквам вече с нея 2 седмици, мисля, че се харесваме взаимно ))Ето и две конкретни проблемчета, които ме тормозят и не намерих нищо за тях във форума!1. Лампичката на ABS-а въобще не свети, дори и при палене! Ходих в местния сервиз на Опел - Поли ауто, компютърният гений там ми съобщи, че задния датчик не работи - 151 левчета поиска (не му ги дадох) и затова ABS-a въобще не работи, та питането ми е защо, ако не работи датчика, лампата не свети (нали това и е работата, да ме информира, че нещо не е наред)2. Турбото ми "свири" доста силно и не спира дори когато карам с 120-140 км/ч (всмисъл не затихва), това нормално поведение ли е за Фронтера или имам и там "зор", не съм се качвал в друга Фронтера за да го установя сам, затова ви моля за професионалната ви помощ!Благодаря предварително!!!

До: ABS и турбо проблемчета!

Първоначално публикуван от XpucToH Преглед на мнение
    Здравейте Фронтераджии,с първите въпросчета имах леки проблеми с модераторите, за което им благодаря )), все пак изчетох целия форум за Фронтера ).Сега ще започна на чисто:Казвам се Христо и съм от Хасково,горд притежател на Фронтера, 99 г., 2.2 DTH, автоматична скоростна кутия, кожен салон, клима и всички останали глезотии!!Свиквам вече с нея 2 седмици, мисля, че се харесваме взаимно ))Ето и две конкретни проблемчета, които ме тормозят и не намерих нищо за тях във форума!1. Лампичката на ABS-а въобще не свети, дори и при палене! Ходих в местния сервиз на Опел - Поли ауто, компютърният гений там ми съобщи, че задния датчик не работи - 151 левчета поиска (не му ги дадох) и затова ABS-a въобще не работи, та питането ми е защо, ако не работи датчика, лампата не свети (нали това и е работата, да ме информира, че нещо не е наред)2. Турбото ми "свири" доста силно и не спира дори когато карам с 120-140 км/ч (всмисъл не затихва), това нормално поведение ли е за Фронтера или имам и там "зор", не съм се качвал в друга Фронтера за да го установя сам, затова ви моля за професионалната ви помощ!Благодаря предварително!!!
    Здрасти Ицо, добре дошъл.
    Лампата трябва да свети. Изгасва след като мине проверка на датчиците и остава светната ако проверката не е минала. Повечето търговци махат крушката когато има изгорял датчик за да лъжат, че всичко е наред. Смени си крушката, после си изчисти подозрителния датчик и ако имаш късмет ще тръгне, ако не ще се наложи да даеш 151 лв.
    Ако не си карал друг път джип, знай че това не е лек автомобил и високи скорости не са препоръчителни по много причини. До 140 е добре но не за дълго време. Имай в предвид, че автоматите при фронтера не се славят като много здрави. Внимавай какво масло къде наливаш и не се доверявай на сервизите. Повечето не разбират от друго освен от Голф.
    no signature no problems

Коментар

За турбото е нормално,за другото не мога да кажа
      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Благодаря за бързата реакция, то за сменянето на крушката добре, ама четох за разглобяването на таблото и се запътих към колицата с отверка в ръка, развъртях двете болтчета дето са отгоре на таблото (отдолу се развиват де) и като понечих да размърдам, нищо не помръдна и ме достраша и пак си ги завих ))), дай съветче, да продължа ли с разглобяването, лесно ли е по-нататък, какво следва да се развива и т.н.А за турбото значи така си пее?

Коментар

Здравей,колега относно лампата на ABS.Лампата не свети защото предишния собственик вместо да смени датчика,му е по лесно да премахне лампата или да срежи кабела на лампата.Така правят повечето търговци на употребявани автомобили.Проблема при възглавниците се решава най-лесно по същия начин,със срязване на кабела или премахване на лампата.А има някой по хитри търговци които,свързват проблемната лампа със лампата на зареждането.Така като дадеш на контакт лампата си свети и като запалиш си изгасва.Начини много има-умни сме ние българите.
          0885719173-Красимир

Коментар

малко повече са болчетата махаш куплунга на фаровете има едно болче 2-те които са на таблото махаш и едно точно не помня кое копче до копчето за включване на 4х4 и там един болт има губи ми се като че ли още нещо ама гледай по внимателно давай по смело и ще стане работата
            vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
            Suzuki GSR600 98 hp
            Nissan Pathfinder 174 hp
            0878222 три 3 шест

Коментар

За турбото най-вероятно някоя тръба от турбо пътищата ти се е разхлабила и от там надува...при мен го имаше тоя номер и след затягане на скобата всичко е ок и стана тихо...А АБС-са бачка ли ти, демек земи го пробвай.
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Прав е. Ако се чува свистене, вероятно имаш хлабави скоби. Турбото почти не се чува при нормална работа.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря за бързата реакция, то за сменянето на крушката добре, ама четох за разглобяването на таблото и се запътих към колицата с отверка в ръка, развъртях двете болтчета дето са отгоре на таблото (отдолу се развиват де) и като понечих да размърдам, нищо не помръдна и ме достраша и пак си ги завих ))), дай съветче, да продължа ли с разглобяването, лесно ли е по-нататък, какво следва да се развива и т.н.А за турбото значи така си пее?
                  Пробвай така - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5%F0%E0&page=2 ( виж пост N 36 ).
                  Дано не е много нахално, че се самоцитирам...
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",
                  щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Днес ще започна интервенция върху таблото ) дано се справя!А звука от турбото не е точно свистене, а по-точно свирене! Ще проверя маркучите! Благодаря за съветите! Ще разкажа какво се случва! П.С - А задния датчик на АБС-а знам че се намира на дифа, но къде точно?Има едно нещо, от което излизат тръбички и е укрепено с една доста голяма пружина, която е хваната за дифа! Това ли да е?

Забравих да отговоря за АБС-а!!! Не, не работи!!!
                    Последно редактирано от Злой; 17-02-10, 08:13.

Коментар

Не може датчика да е в дифа. Трябва да е на главината някъде закачен, ориентирай се по жиците. Това с пружината е кантара за спирачките.
                      no signature no problems

Коментар

.....!А звука от турбото не е точно свистене, а по-точно свирене!
                        ...
                        Свали маркуча на охлюва и врътни турбинката на ръка. Ако се чува скърцане и има аксиален луфт - карай я на майстор да ти каже подлежи ли на рециклиране или вече е късно.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ще го направя това с турбината! А дали е възможно да има нагар? Тук един колега каза, че се получавало това свирене ако има нагар!

Коментар

Здравей колега!
                            Ако не позна кой ти пише цитата ще се представя
                            Аз съм търговеца на авточасти в споментия местен сервиз и ми е интересно поставен така въпроса от теб кой ти поиска тея 151лв.
                            или тъка поставен от теб въпроса защо не обесниш,че не са ти поискани а ти е дадена цена на АБС датчик който е ДАЖЕ С ОТСТЪПКА ТИ ЗНАЕШ СИТУАЦИЯТА А АВТОЧАСТА Е ОРИГИНАЛНА

Коментар

Първоначално публикуван от Marin Petev Преглед на мнение
                              Здравей колега!
                              Ако не позна кой ти пише цитата ще се представя
                              Аз съм търговеца на авточасти в споментия местен сервиз и ми е интересно поставен така въпроса от теб кой ти поиска тея 151лв.
                              или тъка поставен от теб въпроса защо не обесниш,че не са ти поискани а ти е дадена цена на АБС датчик който е ДАЖЕ С ОТСТЪПКА ТИ ЗНАЕШ СИТУАЦИЯТА А АВТОЧАСТА Е ОРИГИНАЛНА
                              Така,значи-няма да позволя раздела да задмине Горубляне!
                              На някой дори с отстъпката му е дошло скъпо-казал го е.
                              Вие само да изяснявате неосъществена сделка ли се регистрирахте тук
                              За оригиналност на частите-позволете да не се съглася с доказуемостта на оригиналността на каквато и да е резервна част,но не това ме накара да одобря поста Ви.
                              Да,прав сте-вие сте оферирали цена,потенциалния клиент не я е одобрил,и?
                              Отделен е въпросът,ако сте квалитетен сервиз,защо не му погледнахте крушката в таблото,да знае клиента,че е излъган от продавача,а вие коректни-тогава можеше и да има сделка,касаеща проблемен АБС датчик.
                              Така се работи,колега.Лоялността поражда доверие.
                              п.п.-на един "четец" не му е необходим оригигинален произход/за предпочитане е,но.../,на много места предлагат "оригинално" за еди какви пари и "иди-ела" за други.
                              Клиентът избира,а някой поддържа оборот с чиста съвест,че е предупредил и клиента е предпочел да спести лев.
                              Добре дошъл!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X