Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Генераторът ми зарежда повече

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Генераторът ми зарежда повече

14.5 е почти-почти вярно. За зимата е даже много добре. Ако не мърда нагоре - не го закачай повече.

Коментар

Защото релето е за бой. Не си представям пукнал диод да доведе до по-високо напрежение на изхода. По-ниско - да, случва се.[/QUOTE]-------------!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Явно разбираш от електроника. Отговора е във променливото напрежение. Един диот може да се повреди по няколко начина ,единя е да прекъсне и тогава алтернатора ще остане на две намотки,другия е да пробие и да не си испълнява спиращата роля . Един китаиски мултицет от 5,50 лв.настрен да мери 20V прав ток може да покаже каквото си иска ако срещо наго се подава частично пулсиращо напрежение. Случвало ми се е и колата едва не се само запали от късото, алтернатора грееше като котлон
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Поне два трябва да пукнат, за да изкара променлива съставка, която да разклати акумулатора. Пък тогава, ще имаш и други проблеми.

Коментар

Аз говоря за показания на мултицета
          МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Добре де, знам ги и мултицетите какво имат вътре. Измерват върхово напрежение. А да направиш върхово 20 волта си трябва мощност, която алтернаторът няма.

Виж, ако на мултицета му заминава батерията или е поставен той самият върху алтернатора, всичко може тогава.

Коментар

Ок
              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Включи мултицета на постоянно напрежение и мери в контакта. Ще видиш сам дали си прав....
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Включи мултицета на постоянно напрежение и мери в контакта. Ще видиш сам дали си прав....
                  Колегата говореше за друго и не без основание, макар и за конкретната ситуация да не е много прав.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ако "другото" е, че можеш да се запалиш от окъсил диод, да възможно е.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Ако "другото" е, че можеш да се запалиш от окъсил диод, да възможно е.
                      Направо неразбрах какво стана и пиша втори път
                      Та по темата с диодите и пожара -причината в зеленото кръгче
                      Прикачени файлове
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колегата още в пост №15 споменава , че е сменил реле-регулатора и е отстранил проблема ( както се и очакваше ) , а вие продължавате с теорията "ако" и "евентуално какво би станало " , което вече е извън темата .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X