Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФА спорт, смяна съединител.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОФА спорт, смяна съединител.

Здравейте, в събота ми предстой смяна на съединителя на "фруктиерата", оговорил съм се с дядо Владо, все пак реших да пусна тема защото принципно съм наясно с процедурата, но сигурно има тънкости. Който е сменял съединител на Фронтера нека да сподели с какви трудности се е сблъскал и как да ги избегна евентуално.
    Благодаря предварително.

До: ОФА спорт, смяна съединител.

Това което се сещам от тук прочетено в форума е, че има по-дебел и по тънътк феродов диск. Ако сложиш по-дебелия и не е за твоя модел няма да межеш да включваш скоростите. Провери хубаво кой от двата трябва да купиш. Има го някъде писано. Пробвай с търсачката.

Коментар

Хамалогия-няма кой знае какви специфики.Дядо Владо си е в час-спокойно.
      Дали ще е само феродов или и притискателен-като метнете кутията и съединителя долу ще се разбере.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
        Здравейте, в събота ми предстой смяна на съединителя на "фруктиерата", оговорил съм се с дядо Владо, все пак реших да пусна тема защото принципно съм наясно с процедурата, но сигурно има тънкости. Който е сменял съединител на Фронтера нека да сподели с какви трудности се е сблъскал и как да ги избегна евентуално.
        Благодаря предварително.
        Колегата е прав.Има разлика при дебелината на феродото.Аз като го сменях, два пъти свалях ск заради това.Поразпитайте хубаво преди да започнете.Лозан ми каза ,ако майстора не е отварял такава ск да не пипа щото има шанс да я счупи.Така че умната и успех

Коментар

Никаква особеност няма при смяната му!!Моят го смених даже и без дорник на феродовият диск моят е на валео цената беше около 300лв комплекта.Обаче на Тойотата какъв го ядох не е истина
          Първоначално публикуван от kole6anski Преглед на мнение
          Лозан ми каза ,ако майстора не е отварял такава ск да не пипа щото има шанс да я счупи.Така че умната и успех
          Кое може да се счупи на ск.кутия??Аз не съм майстор а го смених без проблем!!
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Благодаря за отговорите досега, да питам и малко по-конкретно трябва ли да сваля кутията на земята или е достатъчна да се дръпне максимално назад(мисля да сменям и семеринга на коляновия вал), трябва ли да махна скоростния лост и този на раздатката?

Коментар

Свали я долу/ако разчиташ да"стои" на гарда под нея,може да не е укрепена и да стане сакатлък/,двата лоста също ги махни.
              Ако е на канал- дъска/две напреко и я сложете там,да не си късате червата после с вдигане от дъното.

Коментар

Има само една тънкост и тя е да източиш маслото от СК
                1 точиш маслото от СК
                2 бележиш положението на задният кардан към фланеца
                3 сваляш задният каркан от към диференциала
                4 измъкваш задният кардан от към СК - там е на подвижни шлици
                ако не си източил маслото тук разбираш защо е трябвало да го източиш
                5 откачаш предният кардан от към РК
                6 сваляш СК+РК на камара - тежко е
                не описвам операциите по разкачане на вилки и скоростен лост ронеже едва ли ще ти забравите
                7 демонтираш съединителят
                8 сменя се комплект феродов притискателен и лагер а ако е възможно и семеринга на колянов вал
                притискателният диск и лагерът са 1:1 с на опел Вектра 2.0i
                различен е феродовият диск който е по-дебел и с по дебели шлици
                комплект на Лукас - 277лв
                сглабя се в обратен ред
                раздвижете предният кардан и гресирайте
                май това е
                BMW X6

Коментар

Защо трябва да се точи маслото и какво става ако не се източи.

Коментар

Като свалиш задният кардан и изтича към 2 литра и повече,
                    а без да свалиш задният кардан не можеш да свалиш СК и РК а от там и съединителят комплект.Предотвратяваш загубата на масло и мазалото с две думи.Просто карданът влиза на шлици в кутията с маслообираща семеринга.Не е като на УаЗ- примерно на фланци от двете страни.
                    Артикулацията се осъществява от тези шлици.На самият кардан по средата няма шлици.
                    BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Защо трябва да се точи маслото и какво става ако не се източи.
                      Защото задният кардан се води плаващ в ск.кутия за разлика от много други.
                      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Разбрах, от там ще изтече така или иначе като се свали кардана нали?

Коментар

Не и ако си източил маслото предварително....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Точно.А ако си налял Castrol 15w40 на 18 лв литъра - два литра си боли.А и няма мазало по теб и канала или пода.
                            BMW X6

Коментар

Новия съединител вече изпълнява предназначението си. Проблеми нямаше със смяната освен накрая с наместването на ск. кутия към двигателя. Сега съединителя не го усещам, само иска малко обезвъздушаване, че без да искам натиснах съединителя при свалена долна помпа и изтече течността.
                              Сипахме я обезвъздушихме, запалих и проба всички скорости влизат нормално и съединителя отделя ниско, измих се тръгнах да излизам от гаража и нъц не иска да включи задна, айде пак обезвъздушаване и се оправи ама взе да отделя по високо и педала е един такъв никакъв та ще иска още малко да се обезвъздуши, но това след смяна на горната помпа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X