Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен звук откъм дифа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странен звук откъм дифа

Честно казано на нивата ми правеше точно така и се оказа и каре и разбити шлици, но там говорим за съвсем различен материал
    Но наистина по-вероятно е да е каре.
    Еххх остаряват ни машинките и се поразбиват тук там....

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
      Честно казано на нивата ми правеше точно така и се оказа и каре и разбити шлици, но там говорим за съвсем различен материал
      Но наистина по-вероятно е да е каре.
      Шлиците нали се сещаш защо са били заминали?Колко е луфта на разбито каре,колко е на шлиците и при джаскането на тръгналото каре кой първи си го отнася?Дифа е с дебели железа/зъбни предавки/ вътре,СК също-шлица малко да е бил износен и заминава.Нали затова предния шлиц на кардана/при Фронтерите/ е намазан с някаква гняс,та трудно мърда аксиално,понеже се ползва рядко-от постоянното стоене в едно положение и друсане насам-натам по баири и дупки на пътя,да не се самонарани и после чевръсто да замине за скрап.УАЗ-а страда от такъв проблем,тук е решено с обиране и на минималния луфт.Ситни зъбки бързо заминават,колко циментация да им сложиш да не се хабят,пък и да не се чупят от крехкост.
      Последно редактирано от maxxx; 20-01-10, 20:01.

Коментар

Така е и за това по честичко трябва да се гресират шлиците и каренцата на кардана. Много е лесно и е са с големите гресьорки. Прав, голям, руски такаламит с голямата глава влиза без проблем на гресьорките на каретата и е работа за 5 минути. Дори без да се махат защитните ламарини за предния кардан. Задължителна операция особено преди зимата.
        Казвам го да напомня, който не го е направил да действа. И говоря за ОФА, защото само на такава съм го правил. На мойта.

Коментар

Първоначално публикуван от diablo Преглед на мнение
          автомобилът е Опел Фронтера 2.0 къса база 96год с пружини на задния мост.Ще погледна споменатите места .Аз си мислех дали е възможно LSD то при голямо натоварвана да изпускат фрикционните дискове и да е нещо нормално за модела.
          E как на нулева ще развъртиш дифа?
          На скорост разбира се, започваш да въртиш гуми и то ще си покаже, но си имай едно наум че ако е счупен зъб при тая интервенция е много вероятно да счупи още някой. Почти съм убеден обаче че е от хъбовете.
          no signature no problems

Коментар

Благодаря за съветите.Явно ще трябва да я вкарам в бокса за преглед и гресиране.Откак съм я купил преди година и половина не съм я гресирал.
            Дано да е от хъбовете че и без това искам да ги сменям с ръчни
            0885022939 Недрет

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              E как на нулева ще развъртиш дифа?
              На скорост разбира се, започваш да въртиш гуми и то ще си покаже, но си имай едно наум че ако е счупен зъб при тая интервенция е много вероятно да счупи още някой. Почти съм убеден обаче че е от хъбовете.
              А ако е от хъбовете каква може да е причинатa?

Коментар

Изпуска зъбчатката като се износи, зъбите стават под 45 градуса и изпускат.
                no signature no problems

Коментар

Колеги,да използвам и аз темата,от месец насам ми се появи странно тракане- при спиране на свободна предавка в последните 1-2 метра се чува дрънчене все едно спирам на скорост без натиснат съединител.Когато тръгна назад тракането изчезва.След оглед на подемник се установи,че нямя нищо видимо разхлабено освен ,че луфта при завъртане на кардана сякаш е по-голям от нормалния.При завъртане на задно дясно колело се усеща затягане и освобождаване сякяш има проблем с лагера на главината но по време на движение с висока скорост няма никакво виене или шум. Колата е ОФА КБ 2.0 96г.Моля който се е сблъсквал с подобен проблем да помага.Благодаря предварително!
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                  Subaru Forester 2.0 d 2010
                  Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
                    Колеги,да използвам и аз темата,от месец насам ми се появи странно тракане- при спиране на свободна предавка в последните 1-2 метра се чува дрънчене все едно спирам на скорост без натиснат съединител.Когато тръгна назад тракането изчезва.След оглед на подемник се установи,че нямя нищо видимо разхлабено освен ,че луфта при завъртане на кардана сякаш е по-голям от нормалния.При завъртане на задно дясно колело се усеща затягане и освобождаване сякяш има проблем с лагера на главината но по време на движение с висока скорост няма никакво виене или шум. Колата е ОФА КБ 2.0 96г.Моля който се е сблъсквал с подобен проблем да помага.Благодаря предварително!
                    Това затягане ти е ЛСД-то. Виж си накладките да не са за смяна или да е паднала фиксиращата пружинка на някоя от задните накладки.
                    no signature no problems

Коментар

Кога за последно си гресирал карета на карданите ? И това затягане и освобождаване само при дясното колело ли го има , или и при лявото ?
                      Впрочем , при вдигната задница ли ги въртя ?
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

От: До: Странен звук откъм дифа

Този тъп звук от удър на метал в мвтал го разбрах откаде е благодарение на съветите ви.Идва от автоматичните хъбове на предните колела.Явно изпуска зъб при голямо натоварване.Отворихме главините -и двете и нямаше никакво изпиляване на зъбите нито пък някакви метални стужки.И греста си беше достатъчно.Хъбовете бяха като нови.След като ги затворихме пак я напънах и съшото-пак прехвърляне на зъб.Дали това може да е от износване на онази шайба с дупките.Май най добре да я закарам в сервиз който се занимава с 4х4.Поздрави
                        0885022939 Недрет

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Кога за последно си гресирал карета на карданите ? И това затягане и освобождаване само при дясното колело ли го има , или и при лявото ?
                          Впрочем , при вдигната задница ли ги въртя ?
                          Колегата Vlado_Ts беше прав оказа се задно каре на кардана,за което благодаря!Последна среща с такълмита...доста отдавна.След трудно раздвижване на карето колата е в движение но предстои смяната му.Моля ако някои знае размери на карето да помага ,щото във всеки магазин ми искат размер.
                          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                          Subaru Forester 2.0 d 2010
                          Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Колегата Vlado_Ts беше прав оказа се задно каре на кардана,за което благодаря!Последна среща с такълмита...доста отдавна.След трудно раздвижване на карето колата е в движение но предстои смяната му.Моля ако някои знае размери на карето да помага ,щото във всеки магазин ми искат размер.
                            Ако го търсиш за Фронтера,след като научат размера/защо от тебе, трети въпрос-"търговци"/,ще ти хвърлят кожата на припек.На първа страница е темата "Карета за кардани ОФА КБ", 13-та подред.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Ако го търсиш за Фронтера,след като научат размера/защо от тебе, трети въпрос-"търговци"/,ще ти хвърлят кожата на припек.На първа страница е темата "Карета за кардани ОФА КБ", 13-та подред.
                              При мене също беше тракането беше от разбито каре, но нищо особено като цена - закарах я в сервиза, две карета по 21.50 и 20 лева за работа - много човешка цена според мен.
                              Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                                При мене също беше тракането беше от разбито каре, но нищо особено като цена - закарах я в сервиза, две карета по 21.50 и 20 лева за работа - много човешка цена според мен.
                                Абсолютно, в повечето случаи сумата за брой е трицифрена, като отпред не започва с едно...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X