Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен звук откъм дифа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен звук откъм дифа

Здравейте колеги.За много години
    Не съм писъл скоро защото има толкова много за четене и разглеждана.
    Имам тъкъв въпрос.Преди wreme си купих нови гуми BF goodrıch 245-70-R16 и тръгнах да карам по по-тежки терени.Направи ми впечетление че при голямо натоварване от тежкия терен *стръмен наклон при изкачване или засято поле се чува тип звук от удър откъм задния диференциял.Сякаш прескача зъб на някоя част.Поне така ми се струва.Прави го през различни интервали от време .Възможно ли е това да е свързано по някякъв начин с LSD диференцияла.В нормални условия на експлоатация няма такъв звук нито при 2Н Нито при 4Н .Няма и шум от дифа.Маслото съм го сменил преди 10 000 км с Кастрол 75W140 за LSD.На някой дали му се е случвало нещо такова.Лек ден
    0885022939 Недрет

До: Странен звук откъм дифа

Това само на заден мост или на 4x4?

Коментар

В завой ли го прави или и направо?

Коментар

Само с включено 4х4.звукът идва откъм заден мост.В завой не го прави.Когото карам направо на първа скорост и голямо натоварване-изкачване или мек терен тогава се чува-твърд тъп звук
        0885022939 Недрет

Коментар

Това се съмнявам, че е от дифа. По-скоро е нещо по окачването. Огледай кардана (каретата), тампона на СК и висящия лагер (ако е ДБ), както и всичко по задния мост.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

автомобилът е Опел Фронтера 2.0 къса база 96год с пружини на задния мост.Ще погледна споменатите места .Аз си мислех дали е възможно LSD то при голямо натоварвана да изпускат фрикционните дискове и да е нещо нормално за модела.
            0885022939 Недрет

Коментар

Първоначално публикуван от diablo Преглед на мнение
              автомобилът е Опел Фронтера 2.0 къса база 96год с пружини на задния мост.Ще погледна споменатите места .Аз си мислех дали е възможно LSD то при голямо натоварвана да изпускат фрикционните дискове и да е нещо нормално за модела.
              Маже би, ако го прави в завой или направо но ако едната задна гума гума буксува. Ама не ме се вярва да се чува удар от ЛСД-то. По-скоро е от нещата изброени от Куздов. Нещо по окачнавето също. Виж и пружитине отзад как са да няма счупена.

Коментар

Знам че пише "отзад", но такива удари при натоварване се получават от автоматичните хъбове.

Коментар

Много лесно се проверява дали е счупен зъб на дифа. Спираш на сух асфалт на заден мост, форсираш и пускаш съединителя и започваш да помпаш на газта. Ако тогава не се чува същото щракане от дифа значи не е зъб.
                  no signature no problems

Коментар

Тази проверка за която казвш на първа скорост ли се прави ли на свободна.А може ли и колегата кои4а да е прав -това да се получава от прескачане на зъб на автоматичен хъб.дърът е тъп и разтърсва целия автомобил-затова да ми се струва че е отзад.За щастие поне го прави рядко и предимно на ниски обороти .
                    Благодаря за мненията по въпроса
                    0885022939 Недрет

Коментар

Най вероятно идва от хъбовете.И при мен е така ,но при зверско напъване.

Коментар

И при мен отскоро се появи един странен звук откъм задния диф - от време на време се чува ясен звук от чукане на метал в метал, все едно че някой удря с чукче по задния мост. В 8 от 10 случая го прави, когато сменям посоката на движение, например давам назад 2-метра, и в момента, в който тръгна напред се чува отзад единично чукване. Не винаги го прави, и не само в тази ситуация, някой път се чува и когато превключвам скоростите с лашкане. Сега в тези студове не ми се ляга отдолу, но все пак някой има ли идея от какво може да е - какво да проверя най-напред ?
                        Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                          И при мен отскоро се появи един странен звук откъм задния диф - от време на време се чува ясен звук от чукане на метал в метал, все едно че някой удря с чукче по задния мост. В 8 от 10 случая го прави, когато сменям посоката на движение, например давам назад 2-метра, и в момента, в който тръгна напред се чува отзад единично чукване. Не винаги го прави, и не само в тази ситуация, някой път се чува и когато превключвам скоростите с лашкане. Сега в тези студове не ми се ляга отдолу, но все пак някой има ли идея от какво може да е - какво да проверя най-напред ?
                          Каре.

Коментар

Първоначално публикуван от batDancho Преглед на мнение
                            И при мен отскоро се появи един странен звук откъм задния диф - от време на време се чува ясен звук от чукане на метал в метал, все едно че някой удря с чукче по задния мост. В 8 от 10 случая го прави
                            Прави ли го като си на скорост и караш като пуснеш рязко газта и после подадеш рязко и пак и пак на висока предавка с по-ниска скорост на отворен прозорез за да го чуваш по-ясно от къде идва, защото и аз мисля, че е каре. Или разбити шлици на кардана.
                            Последно редактирано от fanatic; 21-01-10, 08:16.

Коментар

Като почне да го чува и на полусъединител,влака може и да е заминал,а ушите на кардана елипсовидни.На канал се проверява за норматив,след като е посочено какво точно да се гледа.Само че проверка на всички карета,че може да се чува отзад,а да е това към СК.
                              Има унифицирани размери карета на доста човешки пари.
                              За колко време се попилява и събира кардан,дори зимата.Да не се забравя маркиране с център/примерно/ на фланеца с ухото/шлица/ и ухото на самия кардан,че после ще си имаме друга тема за тресяща Фронтера.
                              Парцал в женския шлиц на СК/дупката дето ще зейне,като се издърпа кардана/също.

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                              Или разбити шлици на кардана.
                              Шлиц на кардана с такава периодичност,чуваемост и единично изчаткаване-не е там проблема,каре се обажда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X