Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с разглобяването на стойката за резервна гума на ОФА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с разглобяването на стойката за резервна гума на ОФА

Здравейте пичове,
    аз съм нов участник във вашият форум и се надявам да бъда полезен с нещо.
    Карам офа дълга база 2.3тди и имам следният проблем:
    майсторити при които съм оставил стойката за резервната гума не могат да я разгобят, та се надявам ако някой може да ми е полезен с фото или журнал да помогне.
    Също така търся и турбо за мойто конче може и ново на добра цена.

mod edit:нямате право на обяви,без значение формата,желанието и начина.
    Последно редактирано от maxxx; 13-01-10, 22:44.

До: Проблем с разглобяването на стойката за резервна гума на ОФА

Първоначално публикуван от titan Преглед на мнение
    Здравейте пичове,
    аз съм нов участник във вашият форум и се надявам да бъда полезен с нещо.
    Карам офа дълга база 2.3тди и имам следният проблем:
    майсторити при които съм оставил стойката за резервната гума не могат да я разгобят, та се надявам ако някой може да ми е полезен с фото или журнал да помогне.
    Също така търся и турбо за мойто конче може и ново на добра цена.

mod edit:нямате право на обяви,без значение формата,желанието и начина.
    Здравей пич!
    Според теб има ли значение мотора спрямо стойката на резервната гума?Давай сега малко по-спокойно!
    1.Коя година е Фронтерата?
    2.От каде си?
    3.Гарантирам ти,че е писано за това,което питаш!!!
    4.Какво значи ново турбо на добра цена?

Предварително ти благодаря!
    Последно редактирано от STROIL; 14-01-10, 08:24.

Коментар

Здрасти Stroil,
      Не че има значение вида на мотора, това е ясно просто знак на запознанство. За темата може и да е писано за което се извинявам но поне аз не можах да намеря нищо конкретно т.е. схеми снимки и т.н.
      Колкото за турбото на моето вече му правих два пъти ремонт и двата пъти нищо не стана та за това търся ако има ново та да видим. Апропо питъл съм в няколко фирми които с това се занимават и отговора е че вече не се предлага защото е стар модел.
      Благодаря предварително за отговора.

Коментар

Здравей и добре дошъл! За турбото по-добре търси втора ръка, че ново и да има, ще струва колкото Фронтерата. Стойката за резервната гума се сваля, като първо свалиш задната броня. Има болтове, които се виждат много ясно, но дали ще се отвият-Божа работа. Не е зле да разполагаш с ъглошлайфче, оксижен и каруцарски болтчета под ръка. Първото и второто ще ти трябват за да свалиш бронята и стойката, а болтчетата - за да върнеш бронята на мястото и, след като си отрязал/скъсал старите.
        П.П. Егати майсторите, щом една стойка не могат да свалят. Какво ли ще е, ако трябва да свалят скоростната кутия...? И си напиши в профила от къде си. По-лесно ще е за всички.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

А защо всъщност сваляш стойката на резервната гума?

Коментар

Здравейте,
            Много благодаря, че обръщате внимание на мойто проблемче надявам се , че в бъдеще и аз ще мога да бъда полезен с нещо.
            Може би не съм бил точен с въпроса за това ще уточня.
            Аз съм от София и имам една къщичка в Панагюрско, та офа си го купих именно за тази дестинация София - Вакарел и нагоре.
            Ситуацията е следната: самата стойка е демонтирана успешно от джипа причината поради, което се наложи да я сваля, е че луфта в рамото и е много голям удряше ужастно в задната врата включително и притискаше задната чистачка и тя не работеше с една дума ми късаше нервите.
            Та свалих я аз при едни момчета в Панагюрище , които стават само за силови майстори шарнирчета, заварки и т.н., но вече цяла седмица всеки ден ги проверявам и не могат да я разглобят за да сменя лагерите. Та проблема ми е точно това има ли някой идея, схема,опит при самото разглобяване на стойката така, че да се стигне до лагерите за да се подменят.
            Що се отнася до турбото намирам много турбини втора употреба но като отидя да ги видя и пипна луфта те са на същото дередже, каквато е и моята а да взема да и да я рециклирам не ми се иска тъй като това упражнение го правя вече два пъти и то за не малко пари.
            Поздрави

Коментар

Лозан (Isuzo) - Местоположение: София тел.0898780604 . Обади му се и виж какво може да предложи по въпроса...
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Момчета,
                мисля, че реших проблема.
                Ще се опитам да кача схемата. Чудното в цялата ситуация, че на нея не дават да има лагери за смяна, както някои колеги пишат но ще видим. Що се отнася до турбото питах едни от официалните представители на Опел и ми дадоха цена дръж те се от 4300лв. без ДДС. Тия са луди.За сега най- приемливата цена която съм намерил е 800-900лв.ако някой знае по - добра да пише - цената е за нова турбина.
                Поздрави
                Прикачени файлове

Коментар

Като гледам схемата, има лост за регулиране на ъгъла на стойката към купето. Казваш, че ти е опирала гумата в капака. Не можеше ли да я регулираш от там? Говоря за щангата под цифрата 14 на чертежа.
                  А и сега като ти е свалена стойката не може ли да ти направят на струг оста 23 на чертежа и да я сменят?

Коментар

Здрасти,
                    точно това ще се прави - имам предвид нова ос. Проблема е че като свалиш стойката от джипа не е ясно как да я разглобиш . От долу се вижда само една дупка и една набита втулка, сега вече е лесно най- вероятно заварка и с обратният чук навън.Да щангата е за регулиране на наклона но проблема не беше в нея,просто втулката( а според мен може и на нея да има и лагери) беше много разбита ще видим след като се разглоби. Ще пиша и ще снимам ако ви е интерсно.

Коментар

Първоначално публикуван от titan Преглед на мнение
                      ....Що се отнася до турбото питах едни от официалните представители на Опел и ми дадоха цена дръж те се от 4300лв. без ДДС. Тия са луди......
                      Ще си позволя да се самоцитирам:
                      Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      ... За турбото по-добре търси втора ръка, че ново и да има, ще струва колкото Фронтерата. .....
                      Лагери в стойката няма, поне не и във вида, в който очакваш. Не ги и търси. Като(ако) я разглобиш, слагай шайби по размера на оста.
                      П.П. Бе що се хабиш?! Ще ти дам на добра цена моята ако си я свалиш сам... И тя похлопва, но не е много.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ще я разглобя, ще я разглобя .
                        Хаба се щот съм магаре ама кво да правиш нрав.

Коментар

Аз моята я свалих без да свалям бронята, но не смятам да я ремонтирам и връщам на мястото и защото не ми е удобно да я отварям всеки път като искам да взема нещо от багажника а и е невъзможно да сложа нещо извънгабаритно и да карам с отворена стойка. Като се постопли времето смятам да си направя на тавана един багажник и там да сложа резервната гума /от същите тръби ще си правя и булбар така че ще се върже естетически/, а засега гумата е в багажника.
                          Поздрави.

Коментар

Има си и начин на разглобяване ( със скоба ) , има си и лагери -два на брой
                            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Който си го може си го може.
                              Така и предполагах, че отвора на втулката е за скоба ама като не знаеш питаш. ISUZO ако не е проблем да споделиш тези два лагера стандартни ли са и къде по -точно се намират на схемата?

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X