Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с полуоска ОФА - КБ 2.8Д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с полуоска ОФА - КБ 2.8Д

Здравейте на всички,имам огромна нужда от помощта ви възможно най-спешно.Имам следното питане,наскоро се сдобих с фронтера КБ 2.8 TD1996 год.,оказа се,че има проблем с двойното,когато се включи на 4h и 4l колата започва да тресе.Оказва се,че има изкривена задна полуоска,въпросът ми е следният: възможно ли е проблемът да е от това и тези полуоски еднакви ли са със останалите модели на фронтера,например фронтера 2.3 или 2.5.

До: Проблем с полуоска ОФА - КБ 2.8Д

Защо си мисля, че ако имаш крива ЗАДНА полуоска, ще тресе постоянно, а не само при включено двойно?. Я пробвай и друг майстор да видиш какво ще ти каже. А като я купува, не включи ли двойното да я покараш малко?
    Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Няма как да тресе при 4Н ако е задна полуоска, прав е колегата по-горе, или е предна полуоска което е малко вероятно защото тя се вижда веднага ако е крива или е нещо по раздатката...
      Друг вариант е да е сменян или заден или преден мост и да е различно предавателното число, виждал съм на живо подобно нещо, на черно няма проблем на асфалт става страшно....
      Най-добре наистина смени майстора, а още по-добре отиди при Лозан.
      no signature no problems

Коментар

Задна дясна полуоска е свалена и видимо е крива,отклонението при въртене е 6мм,просто се вижда как мята.Освен това ми светеше лампата на ABS,а след изваждането на полуоската престана да свети и той започна да работи.Възможно ли е от това изкривяване джипът да тресе и да няма инерция само при 4H и 4L.Еднакви ли са полуоските при различните модели на фронтера.

Коментар

Първоначално публикуван от ивонти Преглед на мнение
          Възможно ли е от това изкривяване джипът да тресе и да няма инерция само при 4H и 4L.Еднакви ли са полуоските при различните модели на фронтера.
          Не е възможно да е от него. Няма да има инерция и ще тресе дори и на 2Н ако е от тази полуоска. Търси причината и другаде. А ABS-a си има датчик като сте сваляли полуоската някой го е наместил или почистил и той е проработил. Прегледай раздатката и предния мост. Нямам идея дали са еднакви полуоските, ако кажеш брой шлици и размер ще ти отговоря.
          no signature no problems

Коментар

Провери си тампоните на скоростите и двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
              Провери си тампоните на скоростите и двигател.
              Те какво общо имат със загубата на инерция ?
              Просто колегата да облече работните дрехи и да заляга отдолу да види от раздатката напред какво става.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Те какво общо имат със загубата на инерция ?....
                Загубата на инерция е от "парттайм" раздатката, дори да са с еднакви предавателни числа мостовете пак спира на 4х4, а ако е както каза "Фанатик" с различни, тогава ще е още по-зле
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Те какво общо имат със загубата на инерция ?
                  Просто колегата да облече работните дрехи и да заляга отдолу да види от раздатката напред какво става.
                  Тампоните имат много общо с тресенето и даже може да е най-вероятния проблем според мен.
                  Последно редактирано от sony bono; 06-01-10, 20:44.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Загубата на инерция е от "парттайм" раздатката, дори да са с еднакви предавателни числа мостовете пак спира на 4х4, а ако е както каза "Фанатик" с различни, тогава ще е още по-зле
                    Ми моята що не спира? Даже ускорява ако има малко надолнище.... "Стягането" при парттайм (респ. и при фултайм с блокиран междинен диф) нормално го има само в завой. При еднакви (и като налягане) гуми няма разлика при праволинейно движение, даже волана олеква още повече.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Тампоните имат много общо с тресенето и даже може да е най-вероятния проблем според мен.
                      С това съм съгласен. А и на мен първо ми мина то през акъла . Но разбити тампони на двигателя да му убиват инерцията ?! ... то освен тампоните по СК да ги няма въобще , та да се е нещо извиснала .
                      Ма затова казах юнака да не умува , а да ляга отдолу .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

С това съм съгласен. А и на мен първо ми мина то през акъла . Но разбити тампони на двигателя да му убиват инерцията ?! ... то освен тампоните по СК да ги няма въобще , та да се е нещо извиснала .
                        Ма затова казах юнака да не умува , а да ляга отдолу .
                        Това за инерцията е крайно субективно, като си на 4х4 ако си с различно напомпани гуми и завиваш е нормално да ти е различно усещането от това каквото е на 2Н, това според мен не е проблем. По-скоро е възможно от разбит тампон на СК ( който е точно пред раздатката ) да има подобно биене когато е на 4х4.
                        Може и каре на преден кардан да е порсто разбито и от там да е проблема. Но гадаенето става доста в този случай.
                        no signature no problems

Коментар

Пък и кой знае дали въобще има масло в предния диф или грес при иглените лагери на полуоските И каретата.

Коментар

Тампоните и каретата са здрави.Оказва се,че този проблем се появява само на асфалт.На сняг няма проблеми,няма проблем и когато вдигнем джипа,стоим отдолу,слушаме-нищо.На асфалт на 4Н и 4L задницата направо се мърда на ляво-на дясно и все едно иска да прескочи нещо и нещо затяга.Опитвахме доста варианти,свалихме кардана и пробвахме само с предния мост-джипът върви без проблем и няма наличие на шум.Като откачим един от хъбовете също няма проблем (пробвахме и с ляв и с десен).Като закачим всичко както трябва проблемът си е същият.Смених и кривата полуоска-прави бяхте проблемът не е от нея.Скоростите включват нормално и много леко.Днес пробвахме и нещо друго.Сложихме белези на едно и също място на 4-те гуми на джипа и го подкарахме на 4Н.Движи се около 10 метра направо.Белегът на задно дясно колело беше изостанал доста от останалите три,чиито белези съвпадаха.На 2Н пробвахме същото и резултатът се повтори.Мисля,че това не е нормално.Пропуснах да напиша,че в задния диференциал маслото беше малко.Предварително мерси за мненията.

Коментар

Баце, да не те плаша, ама си с различни дифове. Задния ти е по-бърз от предния... Колкото до полуоската, тя се проверява като се закачи на струг на 2 центъра - отпред на фланеца и отзад при шлиците. Ако фланеца не бие, нищо и няма.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X