Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ термостат за фронтера 2.2дти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ термостат за фронтера 2.2дти

Здравеите колеги има фронтерата от лятото и ми направи впечатление че не загрява много лятото 80 85 градуса а мног рядко 90 а сега зинмата ме може да мине 80 то, за разлика от другите дизели те рабаотят на 90 , изкам да побитам колко е работната температура на този двигател за да тарся коя е причината , и ако е в термостата дай те някви предложения за марки . четох темата за този термостата които е пак от опел и става за този модел и е на 92 градуса но несам сигорем .

Моля помагай те

До: Помощ термостат за фронтера 2.2дти

Бихте ли повторили въпроса си на разбираем българсия език?!?
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ако не пада под 80С не се впрягай , а си карай ;иначе за бензинова 2.2 термостата става от Омега Б (около 30лв) , за дизел по-компетентните да кажат дали става от друг модел .

Коментар

парно има ли ако има всичко е наред и майта е така само ако се натовари на баирче или нещо дърпане на кола в калта само тогава дига до 100 градуса и включва вентилаторите-така си работи кочината да се има предвид че този двигател работи на високи градуси на двигателя
        vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
        Suzuki GSR600 98 hp
        Nissan Pathfinder 174 hp
        0878222 три 3 шест

Коментар

Моя го смених преди 5-6 дни.Стария ме съмняваше,затова го изхвърлих и нов,който отваря на 92градуса.Има два вида:Моя е с един щуцер,а другите го нямат!По-долу се вижда!Струва само 43лв.!Става дума за бензин 2.2 i 1997г.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1338079.jpg
Прегледи:1
Размер:51.3 КБ
ID:5143819

Коментар

Първоначално публикуван от male6kov Преглед на мнение
            Здравеите колеги има фронтерата от лятото и ми направи впечатление че не загрява много лятото 80 85 градуса а мног рядко 90 а сега зинмата ме може да мине 80 то, за разлика от другите дизели те рабаотят на 90 , изкам да побитам колко е работната температура на този двигател за да тарся коя е причината , и ако е в термостата дай те някви предложения за марки . четох темата за този термостата които е пак от опел и става за този модел и е на 92 градуса но несам сигорем .

Моля помагай те
            Абсолютно нормално е това което описваш,моята е със същият двигател и е точно така.
            Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
              Абсолютно нормално е това което описваш,моята е със същият двигател и е точно така.
              И моята е по-абсолютно същия начин
              Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Значи при мен едната фронтера държи постоянни около 85 градуса...стигал съм няколко пъти до към 100 градуса, но е било в страшни жеги и големи баири...Термостата започва да отваря на 92 и е напълно отворен на 107 градуса...Докато другата ми фронтера пък държи постоянни около 92 градуса а другото си е същото...Демек според мен всичко си е наред.Иначе термостати - в Опел нов е 230лв, качествен заместител(излезе, че е едно към 1 с тоя от Опел) - 180лв.
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

За Фронтера А 2.3 ТДИ-12 лева и си работи перфектно.

Коментар

От: Помощ термостат за фронтера 2.2дти

Здравеите колеги.Аз като по нов с Фронти искам да ви питам следното нещо.Фронтерата е 2.2 ДТИ 99г ДБ .Интересува ме защо ми вдига градусите в по топлото време до скорост 120 - 130 няма проблем но като дам повечко газ 140 и нагоре или демек да и смачкчм педала по продължително време ,стрелката за температурата влиза рязко в червения сектор.Нормално ли е това или иска нов термостат.Благодаря ви предварително.

Коментар

Колега ако си ползвал добавка за спиране на течове по водната система по добре си извади радиатора ,разглоби го и го почисти .На тези автомобили радиаторите са с много тънки и дълги тръбички .Моя като го отворих беше запушен 70%.Колата загряваше още щом види баира .Стигаше 100 градуса за секунди .Купих я от автосалон беше внесена от Италия имаше теч от радиаторчето на парното в купето .Сложих и течна добавка за спиране на теча (това става през зимата) и на пролет започна да стопля мотораааа .После времето се позатопли още и моята любима започна да достига с лекота 100 градуса .Започнах със смяна на термостат , после проверка на ел система за включване на перките (релета, кабели , букси ) , смяна на гарнитура и после пак 100 градуса .И един мой познат ми каза че 100 % е запушен радиатора .Послушах го и наистина излезе така . Надявам се да съм бил полезен УСПЕХ на всички които греят в жегите !!!

Коментар

Колегата pitona175,как така да го разглоби бре. Да разглобиш самата пита ли?
                        ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
                        ТЕЛ;0876228770

Коментар

Първоначално публикуван от Данаил Андреев Преглед на мнение
                          Колегата pitona175,как така да го разглоби бре. Да разглобиш самата пита ли?
                          Отварят се казанчетата и се продухват тръбичките, кое е толкова сложно? Лошото е че ако е много стар ламелите които държат капаците се чупят и после си за нов радиатор, или го носиш да ти направят алуминиеви казанчета.
                          no signature no problems

Коментар

Така си мисля и аз,че ламелите ще се счупят а смениш ли двете казанчета.....по добре нов!
                            ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
                            ТЕЛ;0876228770

Коментар

Първоначално публикуван от Данаил Андреев Преглед на мнение
                              Така си мисля и аз,че ламелите ще се счупят а смениш ли двете казанчета.....по добре нов!
                              Зависи, аз бих предпочел ремонтиран стар меден радиатор отколкото новите китайски радиатори от незнаен материал....
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X