Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Frontera B - всички ли имат ABS?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Frontera B - всички ли имат ABS?

Здравейте,

някой да има идея как мога да проверя дали дадена Frontera B има ABS? Никаква ABS лампа не светва при даване на контакт и съответно при натискане на спирачка няма индикация да работи такъв и колелата се влачат. Дали всички серийно имат? Ако моята се установи, че има - от къде да започна да търся проблема?

Колата е Frontera B, 99', 2.2 (136 к.с.) X22SE, hard top, RS.

Весела Коледа!
    Последно редактирано от hett; 24-12-09, 18:16.

До: Frontera B - всички ли имат ABS?

1. Провери по тръбичките след спирачната помпа, дали има АБС блок. Представлява черна кутия в която влизат и излизат тръбите за спирачките. Намира се в двигателният отсег в дясно от спирачната помпа.
    2. Демонтирай една от предните гуми и огледай около спирачният диск за датчик.

Коментар

не всички моята например няма но немога да се оплача от лоши спирачки
      vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
      Suzuki GSR600 98 hp
      Nissan Pathfinder 174 hp
      0878222 три 3 шест

Коментар

Ще погледна утре. А междувременно докато се рових попаднах на това:

"02/99 Модификации Sport RS и Limited серийно с ABS."

от тук: http://test-drive.automedia.bg/view/4058.html?page=2

Коментар

И на мен не ми свети лампата , а имам ABS но не сработва ;

ABS кутията седи точно до инжекциона(като отвориш капака се пада в ляво), а датчиците са близо до шасито , като завъртиш пълен десен или ляв се виждат .
          Последно редактирано от maxxx; 24-12-09, 21:31.

Коментар

Нещо не се ориентирах и не видях кабели да отиват към дисковете и направих малко снимки, ако някой се ориентира:

http://i958.photobucket.com/albums/a...h/DSC_0109.jpg
            http://i958.photobucket.com/albums/a...h/DSC_0110.jpg
            http://i958.photobucket.com/albums/a...h/DSC_0111.jpg
            http://i958.photobucket.com/albums/a...h/DSC_0112.jpg
            http://i958.photobucket.com/albums/a...h/DSC_0113.jpg
            http://i958.photobucket.com/albums/a...h/DSC_0114.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
              И на мен не ми свети лампата , а имам ABS но не сработва ;

ABS кутията седи точно до инжекциона(като отвориш капака се пада в ляво), а датчиците са близо до шасито , като завъртиш пълен десен или ляв се виждат .
              Щом си сигурен,че имаш ABS,е възможно да ти е изгоряла лампата на таблото,защото знаеш,че при проблем в ABS тя свети постоянно.Мойта фронтера е 94г. и мисля,че до 95-а нямат ABS,но не съм напълно сигурен.

Коментар

Нямаш ABS. В дясната страна на двигателя,там където ти са бушоните трябва да имаш един метален блок .До колкото виждам го няма.
                Последно редактирано от maystora6; 25-12-09, 17:15.
                Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Ето снимка.
                  Прикачени файлове
                  Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Да, аз погледнах и на баща ми Фронтерата която има ABS и точна там е разликата. Обаче при мен там има два куплунга които си висят така в нищото. Също така тръбичките в тази зона точно приличат на снаждани та си мисля, че може би е имало ABS и е махан в последствие. Но друго нещо ме навежда в обратната посока - като навих волана в едната посока никъде около дисковете не видях да отиват някакви кабели които евентуално да са за датчици. В крайна сметка най-вероятно ще отида по-натам на майстор да си каже мнението имало ли е, нямало ли е, и кое е махано (освен самата ABS "помпа") ако е имало, че да си го набавя пак.

Коментар

И за к'ъф .... ти е изтрябвал тоя АБС? Ако нямаш проблем със спирачките, за какво ти е да си докараш такъв?
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Защо ABS-а да е проблем?

Коментар

Това нещо е датчика. Вижда се най-лесно отпред или отдолу.

По темата - кои имат и кои не - знам само че всички Limited имат със сигурност, а ако е внос от англия (Vauxhall) много рядко са с АБС.

Общо взето си е екстра а наличието на екстри показва колко си е отпуснал кесията първия собственик.

Моята примерно е автоматик, но без круиз контрол, а по принцип има таквива фронтери.. Не че ми и трябва с нашите пътища :-)

Виж, по принцип ако толкова много искаш провери в Опел сервиз какво могат да направят по въпроса, но цените там са космически..

Убеден съм че ще излезнат със сума с която ще сменяш чисто нови гуми поне два пъти. (1 датчик е 700 лв.)
                          Последно редактирано от peter_jq; 26-12-09, 02:44.

Коментар

Първоначално публикуван от hett Преглед на мнение
                            Защо ABS-а да е проблем?
                            Защото колкото едно нещо е по сложно толкова повече работи има за разваляне,па и тя Фронтерата си спира отлично и без АBS.Мое да те изкара през предния джам като стой та гледай и същевременно да не присурне нито едно колело и си мисля че всичко се дължи на килцата.Е , ако някой кара с дървен десен крак и не може да си усети педала това е друга бира .

Коментар

Това не е никакъв довод. Наистина е хубаво нещата да са прости за да работят, но понякога не бива да се опростяват до край(1). Нека не спорим дали трябва да си извадим старите пишещи машини, да се предоверяваме на новите технологии или да се доверим на не до толкова стари, но изпитани такива. Отделно пък това с яките спирачки няма много общо с функцията на ABS-а. Както и да е ... темата е изчерпана.

1. "Everything should be made as simple as possible, but not simpler." - Albert Einstein
                              Последно редактирано от hett; 27-12-09, 20:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X