Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФ-КБ 2.0i обажда се повдигач

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОФ-КБ 2.0i обажда се повдигач

Колеги,от няколко дни при определена температура на двигателя около първата чертичка при подаване на газ (и при бензин и газ) се чува почукване на повдигач.Това е в оборотите м/у 2000-2500.При отнемането на газта чукането спира.След подминаването на стрелката на температурата след първата чертичка чукането спира.Какъв е цяра за тази болест?

До: ОФ-КБ 2.0i обажда се повдигач

Демонтаж на съответния повдигач,изпразване от маслото,пълнене и проверка сработва ли в норма/без чукане дори студен/.Ако не-здрав/нов.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Демонтаж на съответния повдигач,изпразване от маслото,пълнене и проверка сработва ли в норма/без чукане дори студен/.Ако не-здрав/нов.
      Благодаря за бързия отговор,но следващия въпрос е естествено за цената и колко време може да се кара така.Какви са последствията?

Коментар

Цена не мога да посоча-още повече говорим за втора ръка или нов.Но преди профилактирането,няма смисъл да коментираме цени.В повечето случаи дефекта е поправим,за да я няма циментацията при контактните повърхности в повдигача е нужен наистина голям пробег и/или зор.Повечето пъти е клеясване и мърлящина/смяна на маслото когато дойде/...
        Последствията-неприятни и скъпи,разпределителен вал-не веднага,но нещо трябва да се изтрие/счупи...,дали хидравлични повдигачи или гърбици на вала-заложено е да са повдигачите,те като са мъртви откъм фрикция и движение вътре в себе си-остава вала и гърбиците...
        Последно редактирано от maxxx; 21-12-09, 21:14.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          Цена не мога да посоча-още повече говорим за втора ръка или нов.Но преди профилактирането,няма смисъл да коментираме цени.В повечето случаи дефекта е поправим,за да я няма циментацията при контактните повърхности в повдигача е нужен наистина голям пробег и/или зор.Повечето пъти е клеясване и мърлящина/смяна на маслото когато дойде/...
          Карам го вече година и полувина.През този период три пъти сменям масло на двигателя на 8000 и нито километър повече.Два пъти с Мобил 10W40, а последния път Алпин,но защо изневерих на традицията - незнам.Вече съм на 4000 км пробег с последното и като,че ли местостоенето на стрелката на маслото не ми харесва.

Коментар

Колега само да те светна, че тоя мотор няма убиване, можеш да си караш така поне още 300к км. ако не ти се занимава да го правиш.
            no signature no problems

Коментар

Сипи и малко по-рядко масло и виж как ще е тогава.Моята при студен старт също отначало причуква и веднага утихва а е с 10/40 кастрол.Все пак температурите са доста ниски и маслото се сгъстява в картера.
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Не е болка за умиране , карай си така , а на пролет ако решиш направи една профилактика .

Коментар

И тъй като не можах да спя спокойно през изминалата нощ още сутринта рано звъннах на майстора и в 8.30ч бях в бокса.От извършения оглед се е установило /аз през това време бях на работа/,че въпросният повдигач е мизерен.Профилактика,почистване и задължително поисках смяна намаслото с Мобил и Фруктиерката вече не се чува че работи.Кеф!!Благодаря на колегите от форума,взели отношение по въпроса.Дано да съм бил полезен и на други с моето запитване.Весела Коледа!

Коментар

Ще си полезен ако кажеш колко пари излезе въпросната интервенция и какво включваше тя като части.
                    no signature no problems

Коментар

Като си сменях моите повдигачи ми излезнаха 80 лв. комплекта 8бр.
                      Кобилиците също са 80 лв. комплекта.
                      Пуловете варират от 5лв. за бройка до 12 лв. за бройка.
                      Това плащах като сменях моите. Сменях ги сам. Сигурно има по-евтини и по-скъпи. Знаете как е с частите.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        Ще си полезен ако кажеш колко пари излезе въпросната интервенция и какво включваше тя като части.
                        Поради роднинските ми отношения с майстора сумата от 50 лв. ми се струва съвсем нормална,тъй като майстора е сменил само повдигача комплект.А аз предприех незабавна смяна на маслото с Мобил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X