Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Ксенон фронтера 2.2ДТи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за Ксенон фронтера 2.2ДТи

Взех си ксенонов комплект. Сега разглеждам инструкцията за монтаж. Има 2 схеми за свързване и се чудя по коя от 2те трябва да ги свържа.
    1. "Схема на свързване на Н4 при управлени с положително напрежение"
    2. "Схема на свързване на Н4 при управлени с отрицателно напрежение"
    Коя от 2-те схеми трябва да следя? Разликата в 2-те схеми обръщане на +/- към крушката. Голяма дилема. Дали не е свързано с вида на светлините на колата?
    Моля помогнете

фонтерата е 99г интерсуме дали е положително или отрицателно напрежени за знам как даго монтирам диода
    Прикачени файлове

До: Помощ за Ксенон фронтера 2.2ДТи

Ами, аз бих проверил с мулицет колко "плюса" идват на буксата. Колата работи, със запалени фарове-къси... едната е плюс другата минус, третата нищо. На дълги, ако на третата дойде плюс, това означава, че си с положителен контрол. Другият вариант е противоположен... и накъси, и дълги само едната клема е плюс. На другите се подава минус. Не съм електрик, но няма начин да е друго! Ако объркаш нищо няма да стане, само няма да превключва къси-дълги ( защото ще срещнеш два "+" или два "–")!

Успех!

Коментар

1. "Схема на свързване на Н4 при управлени с положително напрежение"
      Това е. Ама щом това питаш не пипай.

Коментар

кактоси е сега по 1 вата схема така да го монтирам, няма да има никави проблеми или нещо да се прецака?
        Последно редактирано от maxxx; 17-12-09, 08:27.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
          Това е. Ама щом това питаш не пипай.
          Прав е колегата. Дай 20-30 лева да ти ги свържат за половин час и да ти е мирна главата, най-добре тия, дето са ти продали комплекта. В тия китайски комплекти има много често неработещи елементи и ако си "късметлия", ще се мотаеш цял ден и ще се чудиш какво става.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

А аз въобще не ползвам това така наречено "управление". по 2 подходящи диода, кондензатор, и малко жици. По една кутийка на страна, от единия край влизат 3-те жици от буксата на фара, а от другата излизат 4 - 2 за захранване на баласта, и 2 за бобинката къси-дълги.

Ама, щом това те затруднява, най-добре иди да ти ги инсталират някъде. Едва ли ще ти вземат чувал пари, особено в тая криза.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прави са колегите,най-добре отиди при някой който с това се занимава,защото при Н-4 играчката е голяма.Н-7 и сам си ги монтирам но за Н-4 едни майстори си играха 2-3 часа докато ги накарат да тръгнат и хем бяха от хубавите китайчоци.(Луксима).

Коментар

Аз като реша нещо да си направя и Бойко не може да ме спре.Колега прави ги ,после ако е успешен експеримента качи схемите и ни научи как да си правим и ние.Ако не успееш и изтрещи ксенона,качи пак схемите и разкажи какво е объркано ,за да можем пак да се научим.Нещо от рода :"ако се прецакаш,прецакваш само себе си,ако спечелиш,ОТНОВО печели целия форум".
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Аз си монтирах ксенони, но няма как да се обърка, кабелите от баласта към крушките са два и са си със специфична форма. Буксата към инсталацията на колата също си пасва-трите крачета от крушката, какви са твоите букси?

Коментар

Aз преди 1 година си монтирах Н4 ксенони на фронтерата за 15 минути включително монтирането на баластите с термопаста към пластини за охлаждане. Най-елементарното монтиране което съм правил.
                    no signature no problems

Коментар

Ще ли е възможно да опишеш монтажа последователно в детайли ?

Коментар

А бе на Н4 имаше някакво замасяване, пон при мен е така, иначе не би трябвало да видиш зор... Връзвай смело както ти е по 1вата схема...

Коментар

значи колоеги монтирах ксенона и се оказа че е с положително оправление и се варзва по парвата схема и нама никви проблеми с каси те и далгите

Коментар

Леле някой си е играл с твоята клавиатура, яко са ти разместени буквичките явно...
                            Миналата седмица имах проблем с моят ксенон, левият фар спря да свети, явно му беше прекалено студено, покарах поне 10-15км докато запали.

Коментар

Едно питане:
                              Заслужава ли си да се слагат ксенонки ( китайски ), карайки на принципа по добре 3 за 50 лв, отколкото 1 за 60 лв? Питането ми е дали да се хвърлят пари за нещо качествено или да си вземе човек китайче и след някоя година пак и пак...
                              Весела Коледа
                              Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X