Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФ проблем със зимна гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОФ проблем със зимна гума

Здравейте на всички,
    Имам следното запитване и моля за мнение и помощ:
    1. Доста изчетох по форума и определено разбрах, че 4х4 се кара само с четири еднакви гуми. Да но аз имам следния проблем: Зимните гуми са BF Goodrich winter slalon 16" 235/70 и едната има "балон". На едно място намерих нова за скромните 240 лв ( същият размер ), но тъй като другите три са износени и са на около 5-6 мм грайфер, се чудя дали нова гума + 3 поизносени ще прецакам нещо или всичко ще е ОК ?
    2. Тъй като един познат кара с такива гуми няколко зими и по негово мнение за нашия "шосеен офроуд" това е перфектна гума за сняг и лед моля Ви, ако някой чуе някой да продава една или дори две гуми точно този размер да драсне едно телефонче или линк ( предварително Благодаря! )

P.s. С нетърпение чакам сняг да пробвам 6 цилиндровия "дзвер"!!!
    Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

До: ОФ проблем със зимна гума

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
    .....но тъй като другите три са износени и са на около 5-6 мм грайфер, се чудя дали нова гума + 3 поизносени ще прецакам нещо или всичко ще е ОК ?......
    От техническа гледна точка, ще си е О.К., но ако "балона" не е фатално голям, аз (поради липса на пари) бих я карал така, защото ще се прецака от икономическа по-натам във времето ще имаш три износени гуми за смяна и една някаква си.....т.е. ако имаш пари поне сменяй по двойки
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Смени 2, и новите сложи отпред, а здравата, която ще свалиш - резервна. Предните принципно заминават по-бързо.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за отговорите,
        но малко пояснения:
        Гумата е с балон, който е спукан, но пък си има вътрешна.
        Вече си я карам така джипката близо 3 седмици и няма проблеми, но определено ми се иска да съм спокоен и да си имам добри "гумета". За резервна си имам чисто нова мишелинка ( лятна ), а не ми се иска система 2 на 2 гуми. Най-добрият вариянт е някой да ми продаде BF Goodrich 235/70 16" winter slalom и след една, две зими ако даде Господ - нови...

Коментар

Благодаря за отговорите,
          но малко пояснения:
          Гумата е с балон, който е спукан, но пък си има вътрешна.
          Вече си я карам така джипката близо 3 седмици и няма проблеми, но определено ми се иска да съм спокоен и да си имам добри "гумета". За резервна си имам чисто нова мишелинка ( лятна ), а не ми се иска система 2 на 2 гуми. Най-добрият вариянт е някой да ми продаде BF Goodrich 235/70 16" winter slalom и след една, две зими ако даде Господ - нови...
          В Купувам-Продавам издирваш ли?На ли затова е направен подфорума,за вътрешна консумация на съфорумниците!Постоянно има предлагане на гуми.Продаваш твоите 3бр.(читавите),и си купуваш 4бр. други еднакви!

Коментар

Здравей Stroil,

Тези гуми съм тествал на друга джипка и определено мога да кажа, че на лед и сняг са впечатляващи. Пуснал съм обява, че търся такава гума или 2 броя и постоянно следя някой дали продава, но уви имало е няколко комплекта и вече са продадени
            Просто не искам да ги сменям, а да имам читави гумета...

Коментар

Спасителен вариант, ако си намериш една мишелинка като твойта резерваната. Потърси из обявите за джипки на части може да попадниш на същата резервна гума и да закърпиш положението докато имаш кинти.

Коментар

Аз лично бих ти препоръчал - ако трябва - вземи пари назаем, но не прави компромиси с гумите, особено ако смяташ да караш 4х4. Казвали са ми /слава Богу нямам опит в това/, че ако има разлика в гумите се скапвала раздатка ли, касетка ли.... не съм запознат много.... Но съм чувал, че ремонтът след това излизал към 3 000 лева...
                Говоря малко некомпетентно, но преди 3 години като взех джипката - и на втората седмица срязах предната гума на един винкел - неспасяемо.... И тогава като разпитвах - ми ги обясниха подробно от няколко места тия работи... И си купих 4 нови гуми направо.... Верно, регенерат... но еднакви...

Коментар

Точно защото не искам да правя компромис търся същата гума, но питането ми беше дали като е чисто нова ( ще е с около 5 мм диаметър по-голям от останалите 3 ) няма да направя БЕЛЯ при включено 4х4.

Коментар

..................................няма ли да направя БЕЛЯ при включено 4х4?
                    Амиии май не,защото в действие на двата моста си в кал,сняг или нещо което ти боксува машината!Слагаш от пред и си готов!Знам,че си прочел кога точно се използва лоста до скоростите!Няма опция 4х4 на твърда настилка,защото е безмислено ползването на раздатката!

Коментар

Точно защото не искам да правя компромис търся същата гума, но питането ми беше дали като е чисто нова ( ще е с около 5 мм диаметър по-голям от останалите 3 ) няма да направя БЕЛЯ при включено 4х4.
                      Колега предполагам няма да има проблем но според мен чисто новата я сложи отзад.
                      Какво е това 4x4...:confused:
                      [FONT=Arial Black]Мечтите са си твои,ако ги споделиш със друг си е за твоя сметка...:rolleyes:[/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X