Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за стойката на резервната гума при ОФ ДБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за стойката на резервната гума при ОФ ДБ

Здравейте,
    На моята ОФ ДБ държача на резервната гума вдясно има нещо като втулка, която много хлопа, ама наистина много. Като се отвори това рамо с резервната гума пада надолу и после, за да се затвори трябва да се повдигне. Тези с ОФ ДБ се сещат за какво става въпрос. Дали има начин да се оправи това нещо или поне тропането да се премахне?

Мерси

До: Въпрос за задна врата на ОФ ДБ

Разглобяване,стругар и втулка/желателно жилава стомана с присъствие на хром или никел/.Заложете в средата 6мм резба за гресьорка и направете S образен канал на външната повърхност на втулката.
    Това,разбира се за двете панти.
    п.п.-или цял чоп от подходящ материал/примерно 50/60 ХГ/,пак с външен канал към женското на пантата и заложена резба в средата на чопа/през цялото "месо" на женското на самата панта-цифката на гресьорката да стои на удобно място и да не пречи на стойката за гумата/.
    Последно редактирано от maxxx; 06-12-09, 21:24.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Разглобяване,стругар и втулка/желателно жилава стомана с присъствие на хром или никел/.Заложете в средата 6мм резба за гресьорка и направете S образен канал на външната повърхност на втулката.
      Винаги ми прави удоволствие да чета компетентни и изчерпателни отговори ! Браво колега !

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        п.п.-или цял чоп от подходящ материал/примерно 50/60 ХГ/,пак с външен канал към женското на пантата и заложена резба в средата на чопа/през цялото "месо" на женското на самата панта-цифката на гресьорката да стои на удобно място и да не пречи на стойката за гумата/.
        Мерси за подробната информация. Ще трябва да го изпринтирам и да го дам на майстора, защото няма да мога да му го пресъздам!

Коментар

Според мен заглавието на темата е неправилно,тъй като колегата Slav Iliev говори за стойката на резервната гума на ОФА ДБ.И моята стойка висва малко като я отворя,но вече и свикнах,пък е не е толкова фатално.Иначе MAXX e прав-разглобяване и стругар.Моля да ме поправите,ако съм изтълкувал нещо неправилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Кесов (kiki45) Преглед на мнение
            Според мен заглавието на темата е неправилно,тъй като колегата Slav Iliev говори за стойката на резервната гума на ОФА ДБ.И моята стойка висва малко като я отворя,но вече и свикнах,пък е не е толкова фатално.Иначе MAXX e прав-разглобяване и стругар.Моля да ме поправите,ако съм изтълкувал нещо неправилно.
            Не ме притеснява това, че висва като се отвори, с това се свиква, проблемът е, че наистина много тропа. Като мина през неравност звука е като на разбита предница, само че се чува отзад разбира се, един такъв продължителен. Абе гадно е.

Коментар

До: Въпрос за стойката на резервната гума при ОФ ДБ

Ами сваляй шарнира и ремонт или измисляне на нещо на място.Утре ще залегна да погледна моя дали може да се измисли нещо лесно.

Коментар

Лесното е да се качи гумата на тавана върху багажник и да се изхвърли оригиналната стойкаАма ти това си го знаеш
                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Не можах да залегна днес под Фронтерата,че беше кално,но идеята за качване на резервната гума на багажника и изхвърляне на стойката не ме е напуснала.

Коментар

Преди година минахме през тази физическа подготовка с гумата на тавана правихме багажник който не излезе много скъп но отнема около 2 дни работа и 50-60 лв.и после 180 лв.за халогени.След това на задната врата и олеква и започва да се затваря като вратата на хладилник МРАЗ
                    Прикачени файлове
                    [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

А как сте хванали багажника в предната част над предното стъкло, от снимката не става много ясно, в купето ли влиза?
                      Много ми харесва как изглежда багажника между другото.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                        А как сте хванали багажника в предната част над предното стъкло, от снимката не става много ясно, в купето ли влиза?
                        Много ми харесва как изглежда багажника между другото.
                        Потърси с търсачката имаше писано подробно точно за този багажник как е направен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X