Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Maлко помощ ако може! Огледалото не подгрява.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Maлко помощ ако може! Огледалото не подгрява.

Първоначално публикуван от Metal Heart (Светослав Митев) Преглед на мнение
    Абе леле бе 262 много близо до мене, аз съм срещу сервиза на Ситроен.
    Казах ти че ще излезе че сме съседи!Е добре че отидах в 505 за да немога с сигурност да го твърдя!

И ПАК се извинявам за спаменето но...понякога се налага!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
      Ами несъм пробвал!Може и да се напаха!Но несхващам смисъла!Все пак немисля че ще свърши работа!Трудно ще се нагрее пласмасата държаща стъклото и след това да предаде топлина и на самото стъкло!
      ти пак пробвай. Просташко е, но срещу 100лв разход човек и простак става. Важното е да не се окаже, че огледалото има пролуки и крушката ги засветва, тогава ще е гадно.

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
        Ами несъм пробвал!Може и да се напаха!Но несхващам смисъла!Все пак немисля че ще свърши работа!Трудно ще се нагрее пласмасата държаща стъклото и след това да предаде топлина и на самото стъкло!
        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ти пак пробвай. Просташко е, но срещу 100лв разход човек и простак става. Важното е да не се окаже, че огледалото има пролуки и крушката ги засветва, тогава ще е гадно.
        Послушай Ясен/ако искаш,разбира се/.Крушката си е реотан,а парАта различна.Вземи предвид затворената "хралупа" зад огледалото и нуждата на същото само да свлече от себе си скреж или лед в най-тежката му ситуация през зимата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          като са изгорели нагревателите, няма ли място да се напъха отзад 5-10 вата крушка?
          Евала нова готина идея за туниХ за нямащите нагреватели
          LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart (Светослав Митев) Преглед на мнение
            Аз си взех огледало втора ръка от Лозан, цялото за 100 лв.
            И е оригиналдъ.
            Апък аз ги продадох моите за 25лв
            Продават реотани за огледал в банята,с малко попрравка става перфекно.
            Последно редактирано от Marin Stoyanov; 20-11-09, 20:10.
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

В Хасково има морга само за Опел и цените са доста добри.Ако имате интелес мога да Ви изпратя телефон за връска с единия от собствениците.
              . LRE Bulgaria.
              RRC SE V8 91г.

Коментар

Колега, не знам дали ще съм ти от полза ,но за подгряването на задното стъкло миналата година използвах ,нещо като паста беше, което се нана ся по пистата .Струваше около 10 - 12лв.Попитай в магазин за автоаксесоари може да намериш нещо подобно.Успех!!!

Коментар

Тъкмо сгоден момент да попитам : Някой ако е свалял капак на странично огледало ( специално на ОФА ) да ме светне откъде се подхваща , но така че да не се спука пластмасата или някое зъбче (със сигурност има нещо такова ) , че не ми се лепи после .
                  ПС. Бирата от мен !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от engi7d Преглед на мнение
                    Колега, не знам дали ще съм ти от полза ,но за подгряването на задното стъкло миналата година използвах ,нещо като паста беше, което се нана ся по пистата .Струваше около 10 - 12лв.Попитай в магазин за автоаксесоари може да намериш нещо подобно.Успех!!!
                    До сега точно с такава паста го правя!Става страхотно но.....се прекъсва пак точно до него!Та това е проблема писнами само да го мажа!
                    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                    LZ1NES

Коментар

Другия вариант е да вземеш кантал и да си го направиш сам.
                      Виж момчетата как са го направи ли :

"Първо трябва да разполагаме с кантал 0.4X2m с R=11ома на линеен метър. Дебело двойно залепвaщо на теса (дебелина 1mm), 4бр. клейми (от малките за аудиоколоните мъжки) , околу 2часа свободно време, 5см термосвиваем шлаух Ф3мм.

Огледалата се вързват паралелно на реотаните на задното стъкло.
                      Тока е към 1.2 ампера на огледало.
                      1. Сваляме огледалата с пластмасовата подложка за която се лепят.
                      2. Разлепяме огледалата като в дупката по средата наливаме спирт и повдигаме леко пластмасата от огледалото.

3. След разлепване почистваме много добре пластмасата и огледалото от двойнозалепващото.

4. за всяко едно огледало ни трябва по един линеен метър кантал .
                      5. Налага се пластмасата върху огледалото и с молив се отбелязват местата където ще бъдат изводите за нагревателя.

6.разстоянието между реотана не трябва да е по голямо от 1-1.5 см
                      6.1 начин за навиване на реотана върху огледалото.
                      Много е важно да не се закъсява реотана при навиване върху огледалото.

7. Реотана се залепва към огледалото с двойнозалепващо.
                      7.1 двата края на реотана трябва да са перпендикулярни с огледалото след залеване с двойнозалепващото.

8. Нанизва се пластмасата и се залепва към огледалото (важно е да се прокарат изводите на реотана през пластмасата където ще се монтират контактните клейми).

9 Оставето околу 2см да се подава двата края на реотана от пластмасата и го изолирайте с термосвиваемия шлаух (тук е много важно термосвиваемия шлаух да се свали до основата на огледалото .) с помоща на топла струя въздух или запалка нагрейте шлауха за да се свие.

10 .Монтирайте контактните клейми на подаващите се два края от огледалото като е важно да не се сваля надолу шлауха а да е точно до клеймите.

11. Монтирайте огледалата на основните тела. Като преди това сте ВКЛ. контактните клейми към кабелите в огледалото. "
                      Последно редактирано от maxxx; 21-11-09, 10:24.

Коментар

А има ли отзиви от използвали този метод, защото имам чувството, че това освен да грее и ще свети .... Да не стопи освен леда и пластмасите....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма да светне! Непречи преди монтажа да експерементираш и да се види резултата. Има около 15W мощност.Това са го правили колеги в друг форум и дава добри резултати. Ако някой иска ще му дам линка - на лични.

Коментар

Не съм убеден... За експеримент намери един резистор или реотан за старите отоплителни печки, отрежи си 10-12 Ома и ги свържи към акумулатора. Резултатът ще те изненада!
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Малко е 11 ома,на оригиналното е около 40.Имам една подложка с нагревател,дето ми цепна огледалото миналата зима.Ще я изровя утре и ще замеря точно.

Коментар

Влизаме в излишен спор. Ако много грее променя се дължината, сечението.Исках да дам идея на колегата за по евтин вариант!Ако ми остане свободно време ще пробвам на едно огледало да видя какво ще се получи и да има точните данни.Но едва ли колегите ,които са го правили лъжат и дават неточни данни!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X