Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за ск,кутия за Opel Campo

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• помощ за ск,кутия за Opel Campo

Здравейте,колеги.Значи, купих си въпросния пикап, но по пътя от Враца за Русе взе да му вие кутията като върнеш газта.Мина се време около 1месец и изчезнаха 5та и задна предавка.След разглобяването се оказа скъсана блокова ос,която пък се е поразходила напред назад из кутията и съсипала кожуха.Та молбата ми към вас е да кажете от кой модел на фронтера да си търся кутия,която да стане.Мотора е 2.5td на Исузу 95г.Най-лошото е в това,че кутията е ремонтирана от нашенски автоджамбази поради една или друга причина тази блокова ос беше заварявана.Кутията на външен вид е почти като тази но вилката за съединителя е от ляво и стартера също,тоест под шофьорската седалка.Ето малко снимки и от моята кутия
    Прикачени файлове
    Георги Владимиров

Land Rover ‎Discovery 1 v8 3.5

До: помощ за ск,кутия за Opel Campo

Смени само кожуха
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
      Смени само кожуха
      ако ставаше моя кожух до сега твоята кутия щеше да е при мен
      Искрено ти благодаря за снимките
      Георги Владимиров

Коментар

Първоначално публикуван от suravia Преглед на мнение
        ако ставаше..........................
        Защо не я метнеш в някой багажник,и не се разкараш из моргите?Ако я знаеш от до може и само с твоето пресъствие!Иначе щом е 2,5 тд. би трябвало да стане същата!

Коментар

За съжаление, единственият човек за който съм сигурен, че ще ти свърши работа е в София - Лозан (Isuzo). Скоростите за нашите не съм сигурен, че ще паснат на твоя мотор и сигурно ще трябва нещо да се преработва.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Лозан трябва най-точно да каже, дано да види темата, но това кампо ми прилича повече на фронтера дългата база и за това си мисля, че от къса база фронтера може и да не пасне. Нали при дългата база е с отделно мазане на раздатката. Съответно различна от късата като се има предвид закачането към карданите. Не го твъдя със сигурност (това за пасването към карданите) просто разсъждавам на глас. Та предполагам че от дълга база по би станала на кампото.
            На задния кардан на кампото имаш ли висящ лагер и гумено каре?

Коментар

На фронтерите скоростните кутии са две: MSG - на късите бази, скоростите и раздатката са обединени и има една пробка за наливане на маслото.
              MUA- на дългите бази раздатака и скорости се смазват отделно, има две пробки за наливане на масло. Някъде по корпуса трябва да има това означение.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                На фронтерите скоростните кутии са две: MSG - на късите бази, скоростите и раздатката са обединени и има една пробка за наливане на маслото.
                MUA- на дългите бази раздатака и скорости се смазват отделно, има две пробки за наливане на масло. Някъде по корпуса трябва да има това означение.
                Май не всички,мойта е с една пропка(Дълга база)!

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                  Лозан трябва най-точно да каже, дано да види темата, но това кампо ми прилича повече на фронтера дългата база и за това си мисля, че от къса база фронтера може и да не пасне. Нали при дългата база е с отделно мазане на раздатката. Съответно различна от късата като се има предвид закачането към карданите. Не го твъдя със сигурност (това за пасването към карданите) просто разсъждавам на глас. Та предполагам че от дълга база по би станала на кампото.
                  На задния кардан на кампото имаш ли висящ лагер и гумено каре?
                  Да колега има лагер с гумена опора
                  Георги Владимиров

Коментар

По-логично ми звучи да пасва скоростна кутия от дълга база. Ако е същата и отвътре. Трабва да провериш в някой каталог какви са предавателните числа на твойта и на такава от ОФА ДБ с двигател като твоя. Но не искам да те подведа, че със сигурност става. Затова провери. Ако намеря и аз нещо като документация ще ти кажа.

Коментар

Според мен този опел кампо си е чисто исузо,пък и с този исузов мотор.търси кутия от фронтера със същия исузов двигател или виж от трупър.Предполагам,че кожуха на съединителя от бензинова фронтера няма да пасне,все пак там двигателя е опел.Успех
                      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Тоя мотор е голяма рядкост и силно се съмнявам, че ще паснат скоростните кутии за Опелските мотори. Абе, звънни на Лозан и го питай, няма да ти откаже. Той не влиза често и може и да не прочете темата.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

здравеите за сажеление кутията няма аналог прави се в този си вид само за кампо

Коментар

колега какво стана сас скоростната кутия направи ли я

Коментар

Вече е обзаведен с Исузува СК. Оригиналната е брак.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X