Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Frontera Body Lift
Свий
X
-
До: Frontera Body Lift
Колега,по-трудно е да обясниш,отколкото да направиш.Има описания на боди лифт във форума,но ще се опитам да кажа накратко как го направих аз.За дългата база си приготвих предварително 12 втулки с височина 50 мм,диаметър 70 мм и отвор с диаметър 11 мм.Купих си и 12 болта 10,9 твърдост комплект със самозаконтрящи се гайки и по-дълги от оригиналните с 50 мм.За ОФА ДБ трябва да се свали водния радиатор и дифузьора,защото радиатора лежи върху шасито и слиза надолу при повдигането на шасито.Долната част на дифузьора се изрязва,за да не опре перката.Следващата операция е да се развият старите болтове и гайки.Повдигнах на крик първо предната част,докато влязоха новите втулки и болтове,след това и отзад.Трябва да се внимава за странично разместване на купето спрямо шасито,защото много трудно се напасват новите болтове.Не е никак трудно,само трябва да имаш желание.Ще има леко провисване на горивопроводите и спирачните тръбички отред,но с леко наместване всичко си идва на място.Не е необходимо удължаване на кормилния прът и тръбопроводите на резервоара.Предната и задната броня ще провиснат с толкова,колкото е височината на втулките.Но пък виждам добри технически решения в линка,от който започнахме
.
-
Лично според мен при фронтерата няма смисъл от бодилифт освен ако няма да се слагат 33" или по-големи гуми, и разбира се за по-добра визия. Във втория случай минусите са повече от плюсовете.
Не ангажирам никой с мнението си.
Коментар
-
Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнениеЛично според мен при фронтерата няма смисъл от бодилифт освен ако няма да се слагат 33" или по-големи гуми, и разбира се за по-добра визия. Във втория случай минусите са повече от плюсовете.
Не ангажирам никой с мнението си.0877 83 30 90 - Жоро
Коментар
-
Първоначално публикуван от dok Преглед на мнениеКакво става с радиатора?no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от dok Преглед на мнениеТака вдигането го направихме,сега остава проблема с броните.Някакви идеи колеги?Ще пусна и снимки после.Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
Готов съм.Само да добавя ,че трябва да се преправи и хода на скоростния лост.При включване на 2-ра,4-та и задна опира в купето.Малкия лост окъсява и трябва да се прави втулка с резба(10 x 1.25 ) дълга 60 мм.с резбите.Само за сведение -6 от болтовете в задната част се завиват в купето.Резбите са (10 х 1.25).NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI
Коментар
-
Колега,добре,че ти пусна някакви снимки.По въпроса за опирането при включване 2-ра,4-та и задна се наложи да изкривя ламарината назад с по-големи клещи.Друг проблем е опъването надолу на тръбичките за горивото и за спирачките,но той лесно се оправя с огъване и с преместване на точките на закрепване на тръбичките.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар