Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амортисьори фронтера Б

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Амортисьори фронтера Б

Моята я взех с нови амове и в началото друсаше отвратително, докато не си проверих налягането на гумите. Беше различно от 2.1 до 2.3 , направих ги на 1.8 както пише в книгата.

Не съм предполагал че разликата във возенето ще е такава огромна.

Определено се усеща много повече, отколкото при лек автомобил - сега вози като лодка.

Като основно правило - винаги си проверявам сам налягането при ходене на гумаджийница.. Нямам доверие и на тези "уреди" по бензиностанциите, които на всяка бензиностаниця показват различно, с огромни разлики понякога.

Между другото, като стана дума за различните терени се сетих за старите военни Зилове - джогани, на които гумите могат да се помпат в движение, според терена :-) Много яко - има манометър на таблото със стрелка под която освен атмосферите, има и надписи Блато,Пясък,Асфалт и т.н.

Коментар

И наистина най-добре е да си има човек собствен манометър и винаги да си помпа гумите според него.
      Сега например като захладня времето моите гуми спаднаха с около 0.2 атмосфери. И при помпането ще има "летен и зимен режим". Поне при мен.
      Лятото като ги оставя на 1.7 атм. като загреят качват на 2.5 почети. Какво ли ще стане като загреят, ако ги оставя на 2.5?

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
        Не знам дали въобще има маслени ам

ортисьори за Фронтера Б, но ако има и ги сложиш ще имаш малко по-мека возия. ПРовери първо твоите какви са и пиши.
        Ми те са си маслени на повечето , не вярвам някой да си тури нещо различно щот ще му опадат пломбите от друсане .Аз на моита фруктиера реших проблема с друсането (поне от пред )с натягане на торсионите .Получи се много добре и минавам транзит по гърбици и дупки без никви ядове -направо плува върху тях.И визията се промени лифтна се с 4.5 см ,и изглежда много добре-с 1 ,5 см е по нисък предната част на прага от задната .Иначе беше като бостанджийска мравка -навирила задник.
        Последно редактирано от stoyko; 21-09-09, 22:26.

Коментар

Първоначално публикуван от stoyko Преглед на мнение
          Ми те са си маслени на повечето , не вярвам някой да си тури нещо различно щот ще му опадат пломбите от друсане .
          Моите са газови мисля. Монро адвенчър 4х4 се водят, и си подрусва доста добре
          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
          Honda CB 919 Hornet
          0898849413-Светльо
          Кръвна Група: 0+

Коментар

Ако са газови ще имат резервоарче за газа до амортисьора от вън като на кросов мотор.

Коментар

Хм не съм обръщал внимание.
              Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
              Honda CB 919 Hornet
              0898849413-Светльо
              Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от stoyko Преглед на мнение
                Ако са газови ще имат резервоарче за газа до амортисьора от вън като на кросов мотор.
                Ааа,не е задължително Ето една хубава тема. http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=5366
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

От: До: Амортисьори фронтера Б

реших да не отварям друга тема, а и тази е с подходящо заглавие - няколко въпроса за амортисьорите на Фронтера Б:
                  - Monroe Adventure - по дълги ли са от фабричните (само тях ги намирам на човешки цени с доставка до БГ)?
                  - варианти за малко по-дълги амове, с цел по-големи ходове (интересуваме не повече от 5 см).
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart (Светослав Митев) Преглед на мнение
                    Хм не съм обръщал внимание.
                    Амовете ти са газови. На каяба цената е доста добра.Ако ще я караш по често по черно или мислиш за лифт монро андвенчър но са малко по скъпи.За налягането на гумите ти го пише на колонката на вратата.
                    OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                    Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                      реших да не отварям друга тема, а и тази е с подходящо заглавие - няколко въпроса за амортисьорите на Фронтера Б:
                      - Monroe Adventure - по дълги ли са от фабричните (само тях ги намирам на човешки цени с доставка до БГ)?
                      - варианти за малко по-дълги амове, с цел по-големи ходове (интересуваме не повече от 5 см).
                      До колкото знам са по дълги. С толкова трябва да си повдигнеш и пружините иначе ще ги издъниш на свиване.
                      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                        До колкото знам са по дълги. С толкова трябва да си повдигнеш и пружините иначе ще ги издъниш на свиване.
                        Не не са по-дълги. Ако поръчваш за твоя модел са си 1:1 като оригиналните. Всички по-дълги амортисьори се водят тунингови и цените са "по-добри"
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          Не не са по-дълги. Ако поръчваш за твоя модел са си 1:1 като оригиналните. Всички по-дълги амортисьори се водят тунингови и цените са "по-добри"
                          Monroe Adventure не са въобще скъпи! - Може да се поръчат по около 120-130 кинта/бр с доставката. ЕМУ са другия вариант, но те не са много по-дълги от оригиналните, а в БГ им искат 260 кинта, което е безумие, а още не съм намерил алтернативен канал. Какви други варианти...?

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                            Monroe Adventure не са въобще скъпи! - Може да се поръчат по около 120-130 кинта/бр с доставката. ЕМУ са другия вариант, но те не са много по-дълги от оригиналните, а в БГ им искат 260 кинта, което е безумие, а още не съм намерил алтернативен канал. Какви други варианти...?
                            \

Не си ме разбрал. Адвенчрите не са скъпи, но не са и по-дълги. Това ми е мисълта. Като оригиналния размер са.
                            no signature no problems

Коментар

реших да ги пробвам (Monroe Adventure) - няма да вдигам повече 3-4 см. дано издържат....!
                              като имам впечатления ще пиша.

Коментар

От: Амортисьори фронтера Б

До 5 см. няма да имат проблеми. Аз имам един комплект в багажника + 2.5" се водят, карам ги вече 3-ти месец и не намирам време да ги монтирам
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X