Здравейте колеги ,трябва да обслужа двигателя на Фронтерата си ,смяна на ремък ролки и водна помпа .Фронтерата е А 2.2 16в X22XE .Изчетах доста относно ролки ремъци в Опел форума понеже тук няма дискутиран такъв проблем .Винаги се стремя да търся най доброто за джипката си понеже ми е спомен от баща ми .И сега когато реших да сложа оригинални части разбрах че оригиналната водна помпа вече не се произвежда .Може ли да ми препоръчате качествен заместител ,да не е с пласмасови турбини или ламаринени ,както и ролки и ремък.В Опел форумите правят някаква комбинация от ролки на марката INA като ги комбинират с ремък Gates ,но до колкото разбрах и ина вече не е съвсем INA понеже е собственост на RUVILE .Предварително благодаря за информацията
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обслужване на ДВГ
Свий
X
-
Хм, помпа бих избрал първом от от произодител,де се занимава само с това (предимно)- Geba/Hepu/Graf/Dolz/Saleri и пр.,те не са много.
На SKF помпите съм ползвал ,читави са,не знам кой ги прави за тях (с лят чугунен и с пластинков не знам от какъв материал метален импелер)-нямаше ядове.Ама кат гледам,баш за тоз мотор SKF са с пластмасов,тъй че- къш.
В коплектите,тъй кат гледам ,може се срещне тюрлюгювеч от разни производи/марки,от времето кой в какви отношения е бил.Зер Ruville бил продаден например преди 4 години от кораба-майка Шефлер-груп(де произвежда лагерите FAG ,съединителите LuK и ролките INA)след 20 лета собсвеничество, на инатлианците Saleri,които пък се занимават най-вече с охлад.системи. Шефлер пък имат дял и в Континентал,които пък ...и т.н.
Тъй човек може си закупи комплект ролки ,ремък и водна помпа-а вътре мешавица от тие маркировки по частите...а на картоня-Continental с кончето биля например. Не му мислете много.
Разбира се ,можете ги закупи и поотделно.
https://vehiclelifetimesolutions.sch...mwl4/v-TA-4728
Помпата за този модел се предлага от доста фирми,реалните производители пъти по-малко. Хвърлете поглед на снимките по някой сайт,кат например аутодок
https://www.autodoc.parts/car-parts/...8-2-2-i-54mwl4
https://www.autodoc.parts/car-parts/...4?fromSearch=1
Задължително пущете през гугля номера на частта за още снимки.А най-добре-проверка на място в магазина (зер "А-а...ми ний преминахме на полимерни преди 2 години...". Пък старите снимки си седяаат по сайтовете) .
Не му мислете много-избрете там някой комплект (с или без помпа) от име,което знаете...всичко е толкова овързано и омешано ,че няма накъде,гнусота и безобразие.
Аз бих си купил помпата отделно. А там вече ангренажен комплект (или пистов)- от познат производител (Conti,INA,Dayco,Gates,SKF) .
- 1 like
-
Колега благодаря и аз горе долу така съм се насочил ,да си взема помпа от производител на помпи отделно .В аутодок има доста избор и снимки ,въпреки че съм на мнение че някои производители използват чужди снимки понеже съм видял две три марки които са с една снимкаможе да са различни клонове на китайската фабрика .Но най добре в магазина ''око да види ръка да пипне '' .Благодаря за информацията
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар